content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Oca

Yiğitlerin Harman Olduğu İl Yozgat

Tokatlı Şair Yazar Hasan Akar'ın kaleminden Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni
"Yaklaşık beş aydır  -gazetemizden değil ama-  köşemizde sizlerle buluşmaktan uzak kaldık. Saygıdeğer okuyucularımıza yeniden merhaba diyorum.

Tüm ülkemizde kültür ve sanat adına yoğun çalışmalar devam ederken bunun içerisinde herkesi kucaklayan duygu ve düşüncelerin ortaya konulduğu şiir şölenleri de dikkat çekici bir şekilde varlığını sürdürmeye çalışıyor. Kimileri oldukça başarılı bulunup alkış alırken, kimileri şiir jandarmaları tarafından eleştiriden eleştiriye maruz kalıyor. Bence ortaya çıkarılan emek, sarf edilen her eser ne olursa olsun saygıya değerdir. Varsa eksikliklerimiz - ki mükemmeli yakalamak oldukça zordur- onları diğer çalışma ve programlarda giderebilmek amacımız olmalıdır. Bu yüzden nerede hangi dernek hangi dergi  ve kurum tarafından yapılırsa yapılsın emeği alkışlamak güzeldir diyor ve  bu yolda gayret içerisinde olan herkesi bütün içtenliğimle alkışlıyorum.

İşte bunlardan biri komşu ilimiz Yozgat’ta  Sürmeli Festivali kapsamında yürütülen “Sürmeli Şiir Şöleni”ne Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği-Kümbet Dergisi adına  değerli arkadaşlarımız Ahmet DİVRİKLİOĞLU, Nihat AYMAK , A.Turan ERDOĞAN ‘la birlikte katıldık.

Emek kolay değildir . Fedakarlık ister, yılmamak, düşmemek ister, yürek ister. Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet SARGIN Bey, Osman Yüksel Beyefendi ve Salim GÜLBAHÇE ‘nin ağırlıkta olduğu ekip bu anlayış içerisinde her yıl koşuşturarak Yozgat Kültür ve Sanatına bir şeyler katabilmenin mücadelesi içinde çırpınıyorlar. Ancak bu koşuşturmacada işin sevindirici bir yanı var. Yalnız değiller. Yanlarında Tokat’ımızın yetiştirdiği bir devlet adamı hemşerimiz Yozgat Valisi Sayın Amir ÇİÇEK Bey, Belediye Başkanı Yusuf BAŞER Bey,Vali Yardımcısı Hüseyin KONAN Bey, Kültür ve Turizm Müdürü Bahri AKBULUT  ile birlikte pek çok sivil toplum örgütleri var. Şehri bütünüyle kucaklamış götürüyorlar. Diyeceğim kültür ve sanat bu ülkenin  korunması, yaşatılması  gereken değerleridir. Dolayısıyla sahipleri de onlar olmalıdır. Bu bakımdan Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni’ni eşleriyle birlikte şereflendirerek kültür insanlarına değer veren bu kıymetli insanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İlk günkü program Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü  salonunda yapıldı. Sunumda gönüllü görev alan Serap ÖZALTUN Hanımefendi ve Kerami AYDEMİR  Bey  oldukça  titizler. Kıyafetlerine kadar düzenli bir şekilde sahneyi dolduruyorlar. Protokol konuşmalarından sonra Yozgat Güzellemesi şiiriyle Şebinkarahisar’da düzenlenen bir şiir yarışmasında birincilik alarak Yozgat’ı başarıyla temsil eden Şair Salim GÜLBAHÇE’ye ve yıllarını kültüre, sanata vermiş Osman YÜKSEL  Ağabeye ve Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanlığını hiçbir karşılık beklemeden muvaffakiyetle yürüten Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü’nden okul arkadaşım Ahmet SARGIN Bey’e Yozgat Valisi Sayın Amir ÇİÇEK tarafından plaket verildi. Böylesine değerli insanların mülki ve mahalli amirlerce onurlandırılması bu sevdanın tüm insanlarını bir hayli memnun etti.

Yozgat’ın içinden katılanlarla beraber elliye yakın şairin sahne aldığı etkinliği; akşam Özel Ergin İlköğretim Okulu’nda verilen yemekten sonra  Yozgat Belediyesi’nce restore edilerek hizmete açılan Hayri İNAL Konağı ‘ndaki müzik ziyafeti tamamladı. Burada da  özellikle Yozgatlı şairler şehrin güzelliklerini yansıtan şiirler sundular. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER  gecenin bitimine kadar misafirleri yalnız bırakmadı.

Programda Vali Beye, Belediye Başkanına ve diğer şair dostlara sunduğumuz  derneğimiz bünyesinde çıkarılan Kümbet Dergisinin Gazi Osman Paşa Özel sayısı ilgi çekiyor. Teşekkür ve başarı dilekleri alıyoruz.

Şiir programında daha önceden tanıştığımız, görüştüğümüz pek çok değerli insan var. İlerleyen yaşına rağmen  Türk kültür ve sanatının yaşatılması için gecesini gündüzüne katan İsa KAYACAN Ağabey, Balkan Aydınları ve Yazarlar Birliği Başkanı Osman BAYMAK, Adana’dan Münevver DÜVER, Sivas’tan Sabiha SERİN, Ömer VURAL, Ankara’dan Pakize ALTAN, İbrahim İMER, İbrahim SAYAR, Şakir  SUSUZ, Kayseri’den Süleyman KARACABEY, Mustafa Ferit YILDIZ, İsmail Adil ŞAHİN, Sergül VURAL Hanım ve pek çok değerli şahsiyet şiir adına memleketimizin var olan güzelliklerini yaşatmaya çalışıyorlar.

İkinci gün Sorgun ve Sarıkaya ilçelerini ziyaret var programda. Biz  ilk gün Yozgat’a gelirken Sorgun Şairler ve Yazarlar Derneğini ziyaret ederek başta dernek başkanı, aziz dostumuz  Durali DOĞAN ve ekibiyle çay içerken sazla  birlikte şiir sohbeti yapmıştık. Onun için Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kent Parkta verdiği sabah kahvaltısından sonra  diğer arkadaşlardan önce yola düştük. Zira bizi arkadaşımız Nihat AYMAK Beyle birlikte daha önce Artova Kaymakamlığı yapan, hemşerim Sarıkaya Kaymakamı Yaşar DÖNMEZ Bey bekliyordu. Öğle yemeği için Bülent DOĞAN Beyin sahip olduğu Sarıkaya Mehmetoğulları Otel ve Kaplıcaları ayarlanmış. Diğer arkadaşlar da gelince Kaymakam Beyin de bulunduğu yemekteki küçük bir şiir ziyafeti yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Nefis bir kaplıca dinlenmesinden emeği geçenlere teşekkür ediyor sonrasında kültür dostlarıyla vedalaşarak Tokat ekibi olarak yeniden yollara düşüyoruz.

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği-Kümbet Dergisi adına Yozgat Valisi Sayın Amir ÇİÇEK, Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, Sarıkaya Kaymakamı Bülent DOĞAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri AKBULUT, Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet SARGIN, İl Dernekler Müdürü Hakkı YURT, Osman YÜKSEL , Salim GÜLBAHÇE başta olmak  üzere emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. "


Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank