content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Eki

Yeni Sayaç Sistemi, Yazdır Menüsü ve Etiketler…

Sayın Bilgi Ağı / Yazarportal okurlarımız ve yazarlarımız.

Gazetemizin kullanımına ilişkin yeni güncelleme ve yenilikler olmuştur. Bu konuda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

1. Gazetemizde şimdiye kadar olan yazıların okunma sayıları yeni okunma sayı modülünü devreye sokmamız nedeniyle iptal olmuştur. Bu mecburi bir durumdu. Eski okunma sayıları arama motorlarının indekslemesi nedeniyle ilk yazı lehine haksız bir durum ortaya çıkarıyordu. Yazılar arasındaki bu haksızlık ortadan kalkmış ve artık her yazının okunma oranı arama motorundan etkilenmeksizin okunma oranına göre eşit bir şekilde dağılmaktadır.

Bu konuda diğer önemli sorunumuz da büyük kurumlarda kullanılan tekil IP lerdeki tıklanma sorunuydu. Şu an bu sorun da ortadan kaldırılmıştır. Yani artık büyük kurumlarda birden çok bilgisayarlardan aynı IP olsa bile tıklanma sayıları sayacı çalıştırmakta ve böylece farklı bilgisayarlardan yazıların okunmasına karşı sayacın körlüğü ortadan kaldırılmıştır. Bu yenilik eminim ki başta yazarlarımız olmak üzere okurlarımız tarafından da memnuniyetle karşılanacaktır.

2. Yazları yazdır eklentimiz/menümüz de devreye girmiştir. Yazılar tıklandıktan sonra yazıların altında yazdır ikonuna tıklayarak yeni yazdırma penceresi ile yazıların çıktısı alınabilmektedir.

3. Ayın en çok okunan ilk 10 yazısı devreye girmiştir. Ayın  en çok okunan ilk 10 yazısı ile tüm zamanların en çok okunan ilk 10 yazısı eklentisi üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.

4. Son olarak, yazı etiketleri yazı içine (yazıların altına açıktan görülecek hale getirilmiştir. Bu da arama motorları için yazılarımızın indekslenmesine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle yazarlarımızın yazılarını yayına gönderirken 1-10 arasında en uygun etiketleri kullanmaları yazılarının reytingi açısından önemlidir. Ayrıca tek etiketle yetinmek yerine çok etiket (10 a kadar) kullanmanızı öneririz.

Her geçen gün, sizlerle birlikte daha güzel ve daha kaliteli bir gazete dileklerimizle.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

3 Kere Cevaplanmış to “Yeni Sayaç Sistemi, Yazdır Menüsü ve Etiketler…”

  1. 1
    Mustafa YOLCU Says:

    Emel hanım
    Yorumlar ile ilgili olarak sitenin mail adresine mail göndererek şunları söylemiştim.
    1- Yapılan yorumlar süzgeçten geçsin. Uygun olan yorumlar yayınlansın.
    Uygunsuz olarak yazılar, seviyesi düşük,hakarete varan yorumlar sarece sitenin kalitesini azaltıyor.
    2- Milliyet blokta yayınlanaın yazıları düzeltme fırsatı veriyorlar. Sizde bunu yapabilirsiniz. Yazarı tarafından yazıda düzeltme yapılabilmeli.
    3-Yazılar ile birlikte resimde yayınlanamazmı?
    Resim yazının vurgusunu artırabilir.
    4- Yazılar üzerinde yayıncılar değişik yapmamalı. Sadece yazara değişiklik teklifi yapılabilir. Yazarı kabul ederse bu değişiklik yapılabilir.
    Benim Belediye Başkanları hakkında bir yazım vardı. Bunun üzerinde editörce değişiklik yapılmış. O yazıya sitenizde bakmak bilye istemiyorum. Kaldiki o yazım diğer sitelerde çok okunan bir yazımdı.
    Yinede hizmetlerinize teşekkür ediyorum.

  2. 2
    Emel ŞEN Says:

    1. Yorumlara müdahale edemeyiz. Zaten açık hakaret içeren yorumları yayınlamamaktayız. Bu konuda açık ve ağır haraker harici genel olarak özgürlükçü düşünmekteyiz.

    2. Yazarlara yazılarını düzenleme yetkisi veremeyiz. Çünkü burası bir gazetedir. Blog sayfası veya blog eki veya modülü değildir. Gazetede yazılan yazıların düzeltimi ise (kağıt bası mantığıyla mümkün olmamamalıdır. Aksi takdirde bu düzeltilerin sonu gelmeyeceği gibi, yayında istikrar ve gazete misyonuna uymayacaktır. Şunu da belirtmeliyiz ki, yazarlarımıca bize iletilen çok büyük teknik hataları düzeltmekteyiz. Bu konuda editörlerimiz yetkilerini kullanmaktadırlar.

    3. Yazılarla birlikte resim ekleme imkanı mevcuttur. Zaten bazı yazarlarımız gerek gördükçe yazılarına resim eklemektedirler. Bu konuda bir sorununuz olursa online @bilgiagi.net msn adresine iletmeniz mümkündür.

    5. Yazarlarımız tarafından son derece niteliksiz yazılar pek tabi ki yayına koyulmayabileceği gibi, küçük düzeltme veya müdahalede bulunulabilir.
    Bu konuda yazarlarımızın izni olmazsa, yazı da yayına sokulmasında sakınca görülürse, bütünüyle yayından kaldırılır.

  3. 3
    Mehmet BALLI Says:

    Merhaba
    Yazılar arasındaki sayaç adaletsizliğine sonverilmesine
    ve
    500 bilgisayarın kullandığı tek IP de 1 gözükme haksızlığınında düzeltilmesine
    Sevindik
    Saygılarımla



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank