content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Mar

Yeni CHP’de, Çatalca’ya Yeni İlçe Yönetimi

Dün Çatalca CHP’de devir teslim töreni vardı. Büyükçekmece Cem Evi’nin temel atma törenine uğradığım için tören saatinde Çatalca CHP ilçe binasında olamadım.Vardığımda tören bitmiş. Eski Başkan Süleyman Kolcuoğlu’ndan ilçe binasını teslim alan kongreyi net bir farkla kazanan Naci Özcan ve arkadaşları oldukça mutluydular.
****

Kendilerini kutladıktan sonra gazetecilik ve CHP üzerine konuştuk.
Bir kere CHP’liler yaşanan gelişmelerin oldukça farkındalar. Parti içersinde yaşanan ötekileşmeden son derece rahatsızlar. Ancak delege seçimlerinden tutunda parti içindeki demokratik bir yarış yaşanmamasından ve bunun koşullarının oluşturulmamasından da özellikle rahatsızlar.
****

Tabi gazeteci olunca gazetecilik üzerine de tartışma yaşanıyor. Arkadaşlarımız gazetemizde çıkan haberlerin çoğunluğunun AK Partili olmasından da özellikle rahatsız olduklarını ifade ettiler.
Biz de dilimizin döndüğünce neden AK Partili belediyelerin ve teşkilatlarının haberlerinin daha fazla çıktığını anlatmaya çalıştık.
Düşünün gazetemizin yayın alanında 13 ilçe belediyesi bulunuyordu ve bunun beşi CHP’li, 8’ide AK Partili. CHP’nin 13 ilçesinden haber gelen ilçe sayısı bir ikiyi geçmez. AK Parti’nin ise aşağı yukarı tüm ilçe teşkilatlarından haber geliyor.
****
AK Partili belediyelerin basın bürolarıarasında inanın çoğu yerel gazetenin hayalini bile kuramayacağı büyüklükte çalışanı var. Hatta birçok AK Partili basın bürosu inanın iki üç tane günlük gazete çıkarabilecek bir potansiyele sahip.
Doğal olarak günlük haber akışımız içersinde AK Partililerden gelen haber sayısı oldukça fazla.
****
Düşünün AK Partili belediyelerin iktidar olduğu ilçelerde CHP’li başkanlar, yönetimler uyuyor ve herhangi seslerini duymuyorduk. Meclisler izlenmiyor, yapılan plan tadilatları ile ilgili sesleri çıkmıyor, ihaleler ile ilgili konuşulmuyor, meclis gurupları ise sessiz kalıyorlardı. Düşünün Küçükçekmece CHP meclis üyelerinin bugüne kadar bir basın toplantısı, bir açıklamasına bile şahit olmamıştık.
En azından, Başakşehir CHP’li meclis üyelerini bile örnek almıyorlardı.
****
Abonelerimiz arasında ise AK Partililer yoğunlukta. CHP’liler 2. sırada, MHP’liler ise yok denecek kadar azlar. BDP’li ise hiç yok gibi. Bunun dışında herhangi bir siyasi partiyle ilişkisi olmayan sivil toplum kuruluşları, işadamları ve bireyler var.
Yayın politikamız ise merkezde duran demokrat bir yayıncılık anlayışı. Kimsenin ideolojik borazanlığını yapmıyorduk. Kendilerine bakmayanlar, kendi gerçeklerinin farkında olmayanlar gazetemizi eleştiriyorlardı.
*****
Örnek Çatalca’da AK Parti ilçe başkanı, CHP’li belediye başkanını eleştiriyor yanıt ilçe başkanından gelmesi gerekirken, ses çıkmıyordu. Ve ilçe başkanının muhatabı, belediye başkanı oluyordu.
*****
Karşılıklı konuştuk CHP’lilerle. İyi de oldu, biz kendimizi, onlar da kendilerini anlattılar.
‘Kaç kişi abone diye sorsaydık yöneticilere, inanın elini kaldıran arkadaşımız çıkmazdı.
Yerel gazeteleri hem desteklemeyecek, ilan vermeyecek, abone olmayacak ama eleştirecektik. ‘Neden bizimle ilgili haber yapmıyorsunuz, neden bize yer vermiyorsunuz?’ demenin anlamı olmuyordu. Ve onlar, bizi dinledikçe hak verdiler.
****
Sonuç olarak dün Çatalca’da hakkıyla kazanmış yeni CHP ilçe yönetimiyle hem tanıştık, kutladık, sevgili arkadaşımız Naci Özcan’ın da ilçe başkanlığını tebrik ettik.
İnşallah parti içersinde daha önce yaşanmışlıklardan ders çıkararak, parti içi muhalefeti öteki-leştirmeden bir yönetim anlayışı gerçekleştirirler.
Yolları açık olsun.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank