- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Yazarlarımız İçin Yazı Ekleme Klavuzu

BİLGİ AĞI KÖŞE YAZARI GAZETESİNE YAZI EKLEME KLAVUZU

Yazar girişi için, sol menülerimizde bulunan KULANICI GİRİŞİ bölümüne tıkladığınızda açılan sayfadan yazar kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmalıdır. [1] Kendi bilgisayarınızdan giriş yapıyorsanız, şifreyi hatırla butonuna [2]basmayı unutmayın. Zira, her gazeteye yazı eklemeniz gerektiğinde yeni kullanıcı girişi yapmamış olursunuz. Eğer şifremi hatırla butonuna basarak girşi yaptıysanız, ozaman SİTE YÖNETİMİ yazısından giriş yapılacaktır.

1. Giriş yapıldıktan sonra yönetim paneli açılacaktır. Site yönetimi panelinde yeni yazı ekleme ve profil bilgilerinizi güncellemenin dışında müdahale etmeniz gereken bir alan yoktur.

[3] [4]Üye / yazar girişi yaptığınızda site yönetim paneli açılacaktır. Yönetim panelinde Yazılar sol menüsüne tıklandığında Yeni Ekle alt menüsü açılacaktır. Yeni ekleye tıklandığında YENİ YAZI EKLEME arayüzü açılacaktır.

YAZI EKLEME ARAYÜZÜ

1. Yazı Başlığındaki Kelimelerin Sadece İlk Harfi Büyük Olacaktır. Örneğin Yazının başlığı "Köşe Yazarı Olma Sorumluluğu" ise, başlıkta sadece ve sadece kelimelerin ilk harfi büyük yazılır. Bütün olarak büyük harfle yazılan başlıkar yayına girmez. (1 numaralı tarif)

1. Eğer yazı word dosyasından eklenecekse ekleyeceğiniz yazının tamamını seçip önce verdana fontuna daha sonra da yine tümünü seçip 10 puntoya ayarlamalısınız. Aksi takdirde eklenen yazılar yayınlanınca biçim bozukluğuna uğramaktadır. Ayrıca, yine word veya başka bir yazım programında aynı özelliklere göre eklenilecek yazı, sağa ve sola bloklu olarak ayarlanmalıdır. Yazı doğrudan gazetemiz yazı ekleme sayfasından yazılarak eklenecekse yazı ekleme ve düzenleme arayüzünde üstteki sağdan ilk butona basarak II. satırdaki butonların görünmesi sağlanır. (II. kısayol tuşlarının olduğu satırların aktif hale getirmek için ekli resmide de mavi yıldız işaretiyle gösterilen yazı kısayolu butonlarından sağdan en üst butona basılmalıdır.) Böylece sağa sola bloklama butonu II. satırda ortaya çıkar.

2. Eklenen yazılarda paragraf başı girintisi bırakılmamalıdır. Var olan girintiler yazı ekleme bölümüne yapıştırılmadan önce ortadan kaldırılmalıdır.

3. Yazarlarımız, yazdıkları yazıyı kendi adlarına kaydetmek için, yeni yazı ekleme düzenleme arayüzündeki sağ bölümünde bulunan kategorilerinde sadece kendi isminin bulunduğu kutucuğa işaret koymalıdır. (2 numaralı tarif)

4. Yazı eklendikten sonra veya yazma işi bittikten sonra, yazının ana sayfada bulunması gereken ilk iki satırından sonra imlec devamını okuyun ayrımının yapılmak istendiği kelimenin sonuna tıklanır ve yazı yazma ekranının üst tarafında bulunan kısa yol tuşlarından sağdan 4. kutucuk olan (üzerine maus getirildiğinde daha çok etiket ekle yazan) butona basılarak devamını okuyun kesmesi konulmalıdır. (9 numaralı tarif) Devamını okuyun kesmesi koymadığınız yazı ana sayfada tam sayfa yayınlanır ki, bu yazı derhal editörlerimizce yayından kaldırılır.

5. Resim eklemek için kısa yol menülerinin üzerinde bulunan tuşlardan en sağdaki butona basılmalıdır. (3 numaralı tarif)

6. Etiket ekleme veya anahtar kelimeleri yazı alanının sağında bulunan etiket ekle bölümünden yapılmaktadır. (5 numaralı tarif) Etiketler, her bir etiket veya anahtar kelime için virgülle ayırıp boşluk vererek yazılırsa yazınıza ulaşmak daha kolay olacaktır. Örneğin başlığı "Sendikaların Yeniden Yapılandırılması" olan bir yazıya etiketi veya anahtar kelimesi şu şekilde girilebilir: toplum, yönetim, sendika, çalışma hayatı vb. Etiket veya anahtar kelimeler konuyla anlam açısından ilgili olmak zorundadır.

7. Son olarak, kayıttan önce, yazı ekleme ekranının en altında "post avatar" bölümü tıklanarak her yazar kendi köşe resmini listeden seçmelidir. (8 numaralı tarif) Post avatar bölümünde yazarlarımız listeden ismini seçmezlerse yazılar isimsiz ve köşe resmi olmaksızın yayına girecektir ki, bu durumda ilgili yazı derhal yayından kaltırılacaktır.

8. Yazma işi bittikten sonra yazı taslak olarak değil de inceleme bekliyor konmuna getirerek kaydedilmelidir. (10 numaralı tarif) Taslakta kalan yazıları henüz tamamlanmadığı, taslak olarak düzenlendiği düşünülerek editörlerimiz yayına koymamaktadır. Bu nedenle yazı tamamen bittikten sonra kayıt modu, "inceleme bekliyor" olarak editöre gönderilmelidir.

ÖNEMLİ NOT:

Yazı ekleme ve e-posta kullanımı tarifi çizimini sağ tıklayıp farklı kaydet ile kaydedip çizim resmini tam erkan açarak kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınzı.

[5]

E- POSTA KULLANIMI KLAVUZU

E postalarınıza, gazetemiz ana sayfasında yatay menülerdeki E-Posta menüsüne tıklayarak ulaşabilirsiniz. (I. E-posta resmi) E posta menüsüne tıkladığınızda, yazar kaydı yapıldığında, yazarlara verilen e posta kullanıcı adı ve şifresi girilerek e posta genel ayarlar arayüzüne ulaşılır. II. eposta resmi. Resimde de tarif edildiği gibi, E posta okuma hizmeti, Round Cube ve Scuirrel Mail posta işletim girişlerinden yapılmaktadır. Horde sistemi çalışmamaktadır.

E postayla ilgili genel ayarları I. arayüzden, e posta okumalarını II. Arayüz ekranından yapabilirsiniz.

[6]

Yazı ekleme ve e-posta kullanımında her hangi bir sorun yaşayan yazarlarımız, bilgi@bilgiagi.net [7] adresine e posta ile sorunlarını iletebilirler. Esenlik dileklerimizle.