- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Yayınlama Özgürlüğü Yolunda Projesi Adana Bölge Toplantısı Verimli Geçti

Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜRKYAYBİR) tarafından İsveç Yayıncılar Birliği ortaklığı ve iştirakçi kuruluşlar IPS İletişim (Bianet), Edebiyat Haber, Uluslararası Yayıncılar Birliği ve TÜYAP’ın işbirliğiyle, “Sivil Toplum Diyaloğu- III Siyasi Kriterler” Hibe Programı (CSD III/PC) dahilinde hazırlanan, “Avrupa Birliği’ne Giriş Sürecinde Yayınlama Özgürlüğü Alanında Farkındalık Yaratma” projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti untitledööhükümeti tarafından finanse edilen “Yayınlama Özgürlüğü Yolunda Projesi Adana Bölge Toplantısı 26 Mart 2015 Perşembe günü saat 8.30’da Seyhan Otelinde yapıldı. Basına kapalı olan bu toplantıya ben de (Harika Ufuk) yazar kimliğimle günler hatta haftalar öncesinden davetliydim.

Proje Koordinatörü Metin Celal Zeynioğlu’nun açılış konuşmasının ardından birinci oturum başladı. Hukukçu Yazar Behçet Çelik, Şair Yayıncı Adnan Özer ve Hukukçu Tora Pekin’in konuşmaları davetli yazarlar tarafından ilgiyle izlendi.

Molada çay ve pasta ikramı yapılırken yazarlar tanışma ve sohbet imkânı untitledbuldular. Toplantıya Adana’dan ve ilçelerinden, İçel’in merkezinden ve ilçelerinden gelen yazarlar ikinci oturumda söz alarak sorunlarını dile getirdiler.

Akademisyen Yazarlar da sorunlarını oldukça etkili bir şekilde dile getirdiler.

Yazar Nazmi Bayrı, Hukukçu Eğitimci Şair Yazar Ali Ozanemre ve Gazeteci Yazar Çetin Yeğenoğlu’nun konuşmaları hemen hemen bütün yazarların ortak sorunlarını kapsamaktaydı.

untitlednnToplantıya katılanlar yaşadıkları sorunları anlattılar. Zaman zaman güldüren zaman zaman düşündüren konuşmalar yapıldı.

Projenin hedef kitlesi, Türkiyeli politika yapıcılar ve Avrupalı meslektaşlarının yanı sıra yayıncılar, yazarlar, çevirmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri, gazeteciler, akademisyenler, hukukçular, okurlar ve entellektüelleri de içine alan genel bir kamuoyu olarak belirtilen toplantı son derece verimli geçti.

EĞİTİMCİ ŞAİR YAZAR

HARİKA UFUK