content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

01 Haz

Yaşamın Başına Bir’i Koymak Yadaprangalı Yürekler!

Sevgili Okur!

“Kendi hevasını kendine tanrı edineni gördün mü?..”

İnsan kendi kendinin kulu kölesi olur mu?

Elbette olur!

Peki nasıl olur?

İnsanın kendine köleliği tüm köleliklerin en kötüsüdür.

Kendini her zaman yeni arayışların yeni keşfedişlerin peşinde hissetmeyenler, dün neyse bu gün de o olsun deyip yan gelip yatanlar, inancını hazır olandan kopyalayanlar, araştırmayanlar, sorgulamayanlar elbette ki bu köleliğin içindedirler.

Ellerinde zincirler yoktur belki ama akılları, kalpleri, hayatları kocaman zincirlerle zincirlenmiştir. İşin kötüsü ne bunun farkındadırlar ne de farkına varmak için çaba sarf ederler. Bu gün, şimdi, tam şu anda, hemen şimdi, bir saniye dahi gecikmeden kendimize şu soruyu sormak zorundayız:

 – Ne kadar özgürüz?

Özgür olmadan yaşamak kanatları olmadan uçmak çabası kadar beyhude bir çabadır.

Özgür olmayan beyin çalışmıyor, kalp atmıyor demektir.

Özgür değilsek hiçbir şey değilizdir.

Özgürlüğümüz yoksa hiçbir şeyimiz yok demektir.

Durmadan peşinden koşturduğumuz hedeflerin ne kadarı özgürlük mücadelesidir. Yoksa tüm çabamız kendimizi bu dünyaya ve sahici olmayan inançlara köleleştirmek için midir? Hayatımızın ne kadarını özgür bir birey olarak yaşıyoruz. Yapmaya çalıştığımız ideallerimizin ne kadarı ruhumuzun, aklımızın özgürlüğü adınadır.

Hayata soruları olmayanın cevapları da yoktur.

Soru soramayan cevaba da sahip olamaz.

Soruların peşinden gitmeyen hiçbir zaman kendini bulamaz.

Sorular özgürlüğün basamaklarıdır.

Bilmeliyiz ki cevaplardan çok sorular önemlidir.

Soru olmazsa cevap var olamaz.

Sorular beynimizi, kalbimizi rahatsız etmezse durgunluk, anlamsızlık, boş vermişlik gelip yerleşir hayatımıza. Buna izin vermeyelim.

Bizi tüm canlılardan ayırıyor diye övündüğümüz bu aklı geldiği gibi hiç kullanmadan sıfır kilometre olarak mezara götürmeyelim.

 Özgürlük yoksa hiçbir şey yoktur!

Ne zaman soru sormaya, sorgulamaya cesaret ederiz, işte o zaman özgürlük bayrağını elimize almışız demektir. İnanç önemlidir, para önemlidir, çalışmak önemlidir, başarmak önemlidir, eğitim önemlidir, azmetmek önemlidir.

Ama başına özgürlüğü koyabilirsek…

Özgürlük baştan sonra sıfırlardan ibaret hayatımızın başındaki 1 rakamı gibidir.

Onu yaşamımızın başına koyduğumuz anda yaşıyor oluruz ve var oluruz.

Ancak özgür olduğumuzda birey oluruz.

Ancak o zaman düşüncelerimiz, inançlarımız, sevgilerimiz bize ait olur.

BİR AYET

De ki: "Benim namazım, ibadetlerim, yaşamam ve ölümüm hep alemlerin Rabbi olan Allah içindir."

BİR HADİS

İnsanların en iyisi onlara faydası çok olanıdır."

BİR SÖZ

Özgürlük, varlığının farkına varmaktır…

GÖNDERMELER

-Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ten sonra; Dünya'nın en çok konuştuğu 2. Cumhurbaşkanı’nın RECEP TAYYIP ERDOĞAN olduğunu bilmeyen var mı?

-Adana’lı Belediye Başkanlarının çoğunun Cumhurbaşkanı’nı karşılamaya gitmediğini biliyor musunuz?

-Adanalı Kültür Bakanı Sayın Ömer ÇELİK Bey’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı “Devlet Başkanımız” diye selamlamasının hikmet ve sebebini bilen var mı?

-Çağının tanığı MANGAL YÜREKLI ADAM DOĞU VE BATI' nın umudu sevgili dostum Doğu PPERİNÇEK’ e Çukurova sıcaklığında hoş geldiniz dediğimi duymayan bilmeyen var mı?

 -HDP Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ’ ın bağlamasını göstererek ben bunu çalıyorum ‘ya siz?’ zamiriyle kimi kastettiğini biliyor musunuz?

-Cendere üyesi Arsa spekülatörü  Adanalı internet gazetecisi Hüseyin Bayrak'a danışmadan Adana’dan tripleks villa almaya kalkan GERÇEKLER Program yapımcısı Fatih POLAT’ın neden “kendim ettim kendim şarkısını” söylediğini biliyor musunuz?

-Yukarıdaki ilk pasajda yaptığım objektif değerlendirmeyi kıyas mantığıyla tefsir ederek “Atatürk’ü Sevmediğimi ima ederek” bana sataşan face’li vetvtter’li dostlarımın yorumlarına asla ve kat’ a katılamadığımı biliyor musunuz?

-AdanaAkdenizTÜRK TV’nin Osmaniye ve Cebel-i Berekette  en az 50 bin evde kumandaların bir numarasına kayıt edilmesinin sırının sırrını bilen var mı?

-Konu, konum, sahne ve seyirciye göre konuşlanan –İki yüz değil, iki yüz yüzlü- bazı kompleksli simaların takma (Gerçek isimlilerin başımın üstünde yeri var) hesaplarla şahsıma eleştiride bulunmalarını etik ve ahlaki bulmadığı bilmeyen duymayan var mı?

-MERTÇE yaptığım alan çalışmalarında Adana’da birinci Partinin MHP, 2. Ak Parti, 3.cünün CHP, 4. nünde HDP olduğunu biliyor musunuz?

yukselmertoglu@hotmail.com

AHA: Yüksel Mert Köşe Yazısı

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank