- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Yasaklara İnat 30 Ağustos!

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı…

Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıydı. Fakat şuan sokaklarda bu bayramın sevincini bile yaşayamaz duruma geldik. Bugün böyle ise gelecekte acaba ne olur diye korkuyorum. Bugün bayramımı yasaklayan yönetim yarın bayrağımı da yasaklar mı diye düşünüyor tüm Türkiye…

Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığındaki Büyük Taarruz sonucunda kazandığımız başarının bayramı olmuştur 30 Ağustos. Ama şuan o günün zaferini kutlayarak, doğuda terör ile mücadele eden askerime birazda olsa cesaret vermemizi bile çok görüyorlar bize. Diyarbakır’da, Van’da, Hakkari’de düşmana karşı cephe almış olan şanlı Türk askerinin bu mücadelede her daim arakasında olduğumuzu, bu ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlarında her daim karşısında olduğumuzu tüm dünyanın bilmesini isteriz!

Türk olmaktan duyduğumuz onuru Müslüman olmaktan duyduğumuz gururla birleştirdiğimizde bizi hiçbir kuvvet parçalayamaz Türkiye!” (Hasan Güçlü)

Cumhuriyetin, milli birlik ve bütünlük içerisinde yüce milletimizin, değerli gazilerimizin, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin canları pahasına verdiği mücadelelerle kurulduğunu hatırlatıyor, “Bizi biz yapan ve millet kılan değerlerimizin, yılla boyunca yaptığımız kader birliğinin iyi anlaşılmasını diliyorum. Bize bağımsız bir vatan bırakan ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi; kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyor, bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşerilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Birkaç değerli kardeşimin bugün ile ilgili görüşleri:

Muhammet Zengin; “Bu toprakların bizlere vatan olmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularımı en kalbi hislerimle belirtir, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlarım.”

Onur Güçlü;” Cumhuriyetin bu günlere gelmesinde emeği gecen aziz şehitlerimizi saygıyla selamlıyorum. Bugün zafer bayramı ve ülkemizde zaferi kutlayalım derken yine şehit haberi aldık. Üzülerek bildirmek isterim ki dini ve milli bayramlarımızda bu olaylar artık kaçınılmaz hale gelmiş bulunmaktadır. Yüce Türk milletinin, bu tip terörist eylemlerine karşı gerekli tepkiyi göstereceği kanısında, bayrağına ve vatanına sahip çıkacağı inancındayım…  

Saygılarımla

Hasan Güçlü