content

02 Eki

Yalvaçlı, Yücel Kurucu’dan Gelen İki ‘Yenises’

Yücel Kurucu, Isparta ilimizin Yalvaç ilçesinde yaşayan, şiirleriyle, yazıp yayınladıklarıyla, aldığı ödülleriyle ses getiren bir hemşehrimiz.Ben Burdurlu’yum ama, Isparta komşu ilimiz olduğu için, Ispartalılar benim “hemşehrim” oluyor efendim.

Yücel Kurucu, bir Ankara seyahati sırasındaki görüşmemizde, “Yenises” adlı bir dergi ve bir gazete verdi.

YENİSES DERGİSİ

Isparta, Yalvaç, Sücüllü ağırlıklı haber ve yazılarıyla dolu bir dergi Yenises. Sahibi: Ekrem Ünal. Genel Yayın Yönetmeni: Esat Çetin, Genel Koordinatör: Orhan Erikçi, Haber Müdürü: Murat Ünal. Derginin yayınlanmasında daha pek çok isim ve imzanın emeğinin geçtiği, katkısının olduğu görülüyor. 12 isimden oluşan yayın kurulu var. Yalvaç muhabiri: Yücel Kurucu. İletişim adresi: Kartaltepe Mhl. Filiz Sk. No:32-5 Bakırköy-İstanbul, şeklinde yazışma adresi var Tlf:0212-542 88 49.

Ekrem Ünal’ın bir başyazısı var. Bir yerinde: “Sücüllü Derneği Başkanı ve yöneticileri; Güzel ve yapıcı faaliyetlere başladığınız bugünlerde, birlik ve beraberliği zedeleyecek yanlışlara düşmeyin” deniyor.

Bir spot: Spor bir şehrin bayrağıdır. Gittiği her yere şehri de taşır: Yalvaçspor’u destekle, Yalvaç gitsin her yere.

Haberler, renkli fotoğraflar Derginin zenginliğini ortaya koyuyor. “Sücüllü Derneği yönetimi tanışma yemeğinde buluştu” başlıklı haber vermek istediğimiz örneklerden biriydi.

Sonra kişilerin tanıtımları yapılıyor. Dünden bugüne: Mevlüt Bayram, tanıtımı yapılandan biriydi. Bu arada, “Yücel Kurucu ödüle doymuyor” başlığıyla verilen haber ise ayrı bir anlam taşıyordu.

Bu ödüller, Yücel Kurucu’nun Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği ile, merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Şair, Ozan ve Yazarlar Derneği’nden alınan ödüllerin haberleriydi.

İSTANBUL YENİSES GAZETESİ

Sekiz büyük sayfalık bir gazete. 16. yayın yılı içerisinde. Sahibi: Ekrem Ünal. Yukarıda sözettiğimiz Yenises Dergisinin yayın kadrosuyla benzerlikler görülüyor kadro itibariyle, kimlik itibariyle.

Gazetenin 7. sayfasında, Yücel Kurucu’nun aldığı ödüllerle ilgili haber yeralıyordu. Ayrıca, Türk Ocakları Bakırköy Şubesinin yeni yerinde faaliyetini sürdürmekte olduğu haberi veriliyor. Ceyhun Yılmaz’ın Engellilere destek verdiği başlık altındaki haberde dikkat çekiciydi.

-“Türk Ocakları’nın varoluş nedeni, Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş nedenidir” diyen Bakırköy Türk Ocakları Şube Başkanı Arif Akdeniz, Türk Ocaklarının tarihçesi ve tanımı isimli kitabını yayınladı, haberi de önemli haberler arasında yeralıyordu.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1- Her zaman güvensizlik göstermek, her zaman güvenmek kadar büyük bir yanlışlıktır. (Goethe)

2- İnsanlar konusunda daha az, fikirler konusunda daha çok meraklı olun. (Marie Curie)

3- Önce elimize, sonra dilimize düşen gerçek öyle kılık değiştiriyor ki, kısa bir süre sonra tanımak imkansız oluyor. (Pitigrilli)

4- Biz, insanları kendi değerleri için değil, bizde buldukları değerlerden dolayı severiz. (Lord Byron

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank