content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Şub

Yalnız ve Güzel Ülkem

Bayanlar baylar…

Tenis maçımız devam ediyor.  Bakınız karşıdan gelen sert vuruşa hamle gecikmedi. Hop bir backhand, vay canına müthiş bir sert karşılık. Tarafların formu inanılacak gibi değil. Her smaç karşılık buluyor. Biz zavallı seyirciler şaşkına döndük, yok artık, ya seyredemez ya da seyrettiğimizi anlayamaz hale  geldik. Böyle maç mı olur?.. Zaten maalesef izlediklerimiz tenis karşılaşması değil ama farkı yok. Ülkeyi yönetenler ve onların ‘paralleleri’ başımızı döndürüp duruyor.

***

Mesala yaşadığımız olaylardan biri geçen yıl olsa ülke ayağa kalkardı, şimdi alıştık el mecbur… Her gün gözlerimizi faltaşı gibi açtıracak, duyduklarımıza inanamayacağımız  olaylara tanık oluyoruz. Sonra döndür başını, hoop yine bir başka akıl almaz gelişme. Herhalde benden örnek istemeyeceksiniz. Hani olağan bir gelişme söyle desen bulamam, o haldeyiz.

***

17 Aralık’tan bu yana yaşananlar  herşeyi allak bulak etti. Ekonomi desenez kör uçuşta.  Doların, euronun yönünü tahmin etmek şimdilerde MB’nın bile harcı değil… Ayrıca  “B ve C Planımız var”açıklamasına da kimsenin inancı kalmadı. Hoş, Türkiye zaten son yıllarda öyleee büyük kalkınma hamlelerine imza atan bir ülke olmadı. Dünyada son 40 yılın tek negatif reel faiz döneminin keyfi çıkarıldı bol bol o kadar!.. Nitekim 5 yılda özel sektörün dış borcu ikiye katlandı  Üstelik Cemaat’in iddialarına göre beş kuruşluk iş 10 kuruşa yaptırılarak…

***

Aslında ‘ Gezi’ sinyalleri zamanında doğru anlaşılsaydı belki yaşananlar bu noktaya gelmezdi. Ya da en azından Merkez Bankası, faiz artırımına Gezi Parkı protestoları sonrasında başlasaydı, bugün yaşanan devalüasyon ve ekonomiyi  derin resesyona sokacak bu şok faiz darbesini yemeyebilirdik.

Evet paradigma çöktü ama yaşanan gelişmeler, güç oyunları, hukuk devletini gukuk devletine çeviren intikam hamleleri bitmiyor.

***

Bakınız son olarak İzmir’de gözümüzün önünde yaşananlara. TCDD Liman İşletmeleri’ne yönelik operasyonun ardından örgütlü suçlardan sorumlu Başsavcı Vekili Ali Haydar görevden alınmış, HSYK kararnamesi ile İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ın görev yeri değişmişti. Baş’ın yerine atanan Mustafa Doğru, yeni görevlendirmeler yaptı. Liman soruşturmasını yürütün Ali Çelik’le birlikte 4 savcının yeri değiştirildi. Son olarak 100’den fazla savcı da yeni görevlere atandı. Şimdi haydi bakalım bu liman soruşturmasından bir sonuç bekle..

***

Belki yine halkımız tüm bunlara rağmen yerel seçimde muhafazakar kitle partisine sahip çıkar ama  görünen resesyon o kadar derinleşecek ki, belki biz Suriye’ye filan göç edeceğiz!

Evet ya!  Neler yaşatıyorlar bize.. Suçumuz ne ki bizim. Ne paraleliz ne kesişen kenar çizgileri… Özetle; Hiç yakışmıyor tüm olanlar ‘benim tutkuyla sevdiğim  yalnız ve güzel ülkeme’…

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank