- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ve İnsan Şiddete Karşı Birleşir

İnsan öfkeye kapılır

İnsan Şiddete başvurur

İnsan savaşır....

İnsan sever

İnsan özler,

Ve insan şiddete karşı birleşir

İnsanoğlu var olduğundan beri, her zorluğu aşacak bir formul bulmuştur. Ancak aşamadığı tek zorluk şiddet olmuştur. Medeni dediğimiz ülkelerin okullarında dahi eline silah alanlar onlarca kişiyi katletmişlerdir. 

Günümüzde güncel olan sorunları incelersek, şidddet davranışlarını çeşitli açıdan inceleyebiliriz: Kadına karşı şiddet, Erkeğe karşı şiddet, Gençlere karşı şiddet, Çocuklara karşı şiddet. Kısacası insanın insana karşı şiddeti.

Şiddete başvuranlar öfkelerin kurbanı olmaktadır. Öfke kontrolu özel eğitimle sağlanabilecek bir davranıştır. Çeşitli kampanyalar düzenlenerek, şiddete maruz kalanları bulundukları durumdan kurtarma yoluna gidilmektedir. Sosyal sorumluluk bunu gerektirir. Ancak günümüzdeki modern bilim, şiddetin kaynağına inerek, buna neden olan olguları bularak, bunların ilerlemesini önlemeye yönelik çalışmalar içindedir. Kısacası şiddeti, oluşmadan önleme çabaları..
 
Şiddete neden olan ne varsa; anlayışsızlık, bencillik, eğitimsizlik, yanlış eğitim her şeye karşı birleşmek Bu tür davranışların oluşmaması için eğitim proğramlarına yer verilmesi gerekir. Bunun çözüm olup olmayacağı konusunda tereddüt hasıl olabilir. Ancak şiddet olaylarının istatiksel olarak incelenmesi durumunda, bilinçlendirme faaliyetleri sonunda değişimler olduğu anlaşılır. Çocuklara karşı şiddet gösteren ebeveynlerin, yemeği tencerenin dibine yaktı bahanesiyle şiddete başvuran erkeğin veya kadınlık görevini yerine getirmediği bahanesiyle uygulanan şiddet davranışlarını, istatiksel açıdan değerlendirdiğimizde eğitimin çok önemli olduğu anlaşılır.

Kısa bir analizi yaptığım şiddet davranışını derinlemesine ele almak sayfalar tutacaktır. Bu yazımda esas amaç, şiddete karşı sivil toplum kuruluşlarınca yapılması gerekilen önleme çabalarını ele almaktır. Turizm Kultur Kalkınma Federasyonu da bu amaca yönelik olarak, çeşitli illerdeki dernekleri aracılığı ile şiddet olayına karşı sosyal projeler oluşturma sorumluluğunu üstlenmiştir.

Bunun ilk adımı olarak Nisan ayında 'Şiddete Karşı Birleşme' organizasyonunu planlanmaktadır. Bu organizasyonda aynı zamanda, federasyonun misyonu, vizyonu kamuoyuna tanıtılacaktır. Bu tanıtımlarda birlik olma, her türlü şiddete karşı birleşme mesajı verilerek, kalkınmada birliktelik vurgusu yapılacaktır. Kamuoyuna tanıtım yapılarak, çeşitli sanatçılarla proğram yapılması planlanan bu organizasyonla, her görüşten insanlarımızı birleştirerek, şiddete karşı birlik mesajı verilmesi amaçlanmaktadır. Şiddete karşı her alanda birliktelik ilkesi temel amaçtır.

Bu vesileyle federasyonumuzun Nisan ayındaki tanıtım gününde, tüm insanlarımızı birleşmeye davet ediyoruz.

 http://www.turkiyekalkinma.org