- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Valimiz ve Derin Dostluklar!

Değerli okurlar, bir insanı insan yapan bazı ahlaki değerler olduğu gibi kentleri de kent yapan temel değerler vardır.Mesela Adana’yı Adana yapan değerler nedir diye sorsanız? Ben tereddütsüz Mertçe şunu söylerim.

Adana’nın insanı merttir hem de mertoğlu merttir.

Adana’nın insanı sıcak, hoşgörülü ve yardımseverdir

Adana, insanların, duygularını, düşüncelerini, aşk ve sevdalarını özgürce yaşadığı, yüzyıllardan bu güne yaşattığı muhteşem kentlerden en önde gelenidir.

Adana Dünya İnsanlık Ailesine her alanda karizmatik değerler kazandırmış, kazandırmaya da devam etmektedir.

Adana, sıcak, sımsıcak bereketli topraklarıyla adeta Türkiye’nin mikro planda bir izdüşümüdür.

Hal böyle olunca Adana’yı yönetecek bürokratlarda son derce yetkin ve bilge insanlardan seçilmektedir. İşte bu anlamada şu an Adana Valilik Makamında oturan Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ kelimenin tam anlamıyla bir GÖNÜL İNSAN’ıdır.

Devletin Adana’daki gülen yüzüdür.

Haksızlık karşısında susmayan, krallarından çekinmeyen,  ehli iman ve ehli irfan ve dahi ehli izan bir yöneticidir.

Mertçe İtiraf ediyorum! Vali’nin kimseyle kişisel hesabı olmaz, olamaz..

Olumlu eleştirilere son derce açıktır, en nefret ettiği şey yalan, dolan ve iftiradır. Valilik,Velayet gibi karizmatik bir makamı olduğu halde, her şeyi hukuk çerçevesinde ele alır. Hukukun üstünlüğüne inancı tamdır. 

Kent ve kendisiyle ilgili konularda asla engel tanımaz. Adana’nın yani yönettiği kentin bütün kaynaklarının, tek bir kuruşunu bile haksız olarak kimselere yedirmez, yedirtmez.

Hortumcunun, hırsızın, arsızın korkulu rüyasıdır.

Irk, renk, din, dil ayırt etmeksizin herkese, herkesime aynı mesafede durmaktadır.

Dostluk kriterleri ,makam, rütbe, para, şöhret üzerine oturmaz!

O tam bir Gönül Adamıdır.

Dost(luk)larınin kökü DERİN’lerdedir.

Tıpkı benim gibi, simitçiden, ayakkabı boyacısından, inşaat ustasından vs..dostları vardır.

Güzel Adana’mızı güzel insanlarla birlikte daha da güzleştirmek için elinden geleni yapmaktadır…

Kutsal Muştunun haber verdiği gibi: Dön Şehre,  Gir halkın arasına, Cennete giden yolun halkın içinden geçtiğine yürekten inanmaktadır.”

Nice DERİN Dostluklarda birlikte olmak ümit ve duasıyla..

ATATÜRK KÖŞESİ

Benim karakterim bağımsızlıktır…

DÜŞÜN-TAŞIN

Bin kez düştüm bir kez ibret almadım/Dolu dolu boş gibiyim dünyada…

GÖNDERMELER

-Çoğu Adanalı dostlarımız eleştiredursunlar;  Adanalı Bakanımız Ömer ÇELİK Bey’in İzmir’in entelektüel aydın insanları tarafından takdir ve tebrik edildiğinden haberiniz var mı?

-İlk kitabımı imzaladığım ve hayır duasını aldığım, sevgili arkadaşım Hüseyin Avni COŞ’un İzmir Kitap Fuarındaki imza günüme hayır ve berekete vesile olduğunu biliyor musunuz?

-İzmir Valisi Cahit KIRAÇ ve Emniyet Müdürü Ali BİLKAY beylere yeni çıkan kitaplarımı imzaladığımdan haberiniz var mı?

-Editörlüğünü bendeniz Yüksel MERT’in yaptığı Adanalı Ünlü Romancı Ekmel Ali OKUR’un 5 adet çocuk kitapları serisinin ünlü bir yayın evi tarafından baskıya hazırlandığını biliyor musunuz?

-Yapmış olduğu hizmetleriyle gönüllere yürüyen İzmir Şehremini Kocaoğlu’nun ayrımsız herkesimden destek aldığını biliyor musunuz? 

-İş adamı Niyazi ÇETİNKAYA’nın Babası ve Annesinin hayrına İzmir kitap Fuarındaki öğrencilere 100 adet imzalı kitap hediye ettiğinden haberiniz var mı?

 İzmir Konak’tan Adnan Menderes Hava limanına 2 Türk lirası ile muhteşem bir metro yolculuğu yapabileceğinizi biliyor musunuz?

-Ne İstanbul ne Ankara, nede İzmir benim kara sevdalı olduğum kentin Adana olduğunu bilmeyen var mı?

-İzmir Tüyap Kitap Fuarına katılan kitap esnaflarının Adana’daki kitap okuru ve alıcısının, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığını itiraf ettiklerinden haberiniz var mı?

-Adanalı Yazar Cengiz Açıkgöz Beyle kaleme aldığımız “Derin Din” adındaki eserimizin bütün kitapçılarda yok sattığını bilmeyen, duymayan var mı?

-Dünyaca ünlü mizah ustası hemşehrimiz Müzaffer İzgü’nün tüm Adanalı hemşerilerine en derin sevgi ve selamlar yolladığını biliyor musunuz?