- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Uzlaşma ve Barış

Değerli okurlarım!

Fidan gibi gençlerimiz kara toprakla kucaklaşırken, acı dört bir yanımızı sarıp sarmalamışken, analar ağlarken, kardeş kardeşi kırarken,

Neden hala bazıları kan üzerinden siyaset yapmakta?

Neden dünyanın dört bir tarafında savaşlar sürmekte,  insan insanın kurdu olmakta, dahası da biz neden böyle zor bir dünyada zor yaşamaya devam ediyoruz…

Bu göstergelerden hareketle dünyada genel, bi-zim coğrafyada özel olarak hiçbir ayırım  yapmaksızın, insan-ların, insani kardeşlik bilincine vardıkları bu bi-linci uzlaşma zeminlerine taşıdıkları savunulabilir mi?

Elbette ki HAYIR!..

Oysaki uzlaş-ma barışın ilk basamağıdır.

 

Kendi gerçeğini idrak edememiş olanlar, gerçek anlamda barışa girmiş ve kulluk bilincine eriş-miş sayılabilir mi?

Barış,, bireylerden toplumlara, toplumlardan toplumlararasına uzanan bir yol izlemediği sürece, küre-selleşmekten söz etmek ve evrenselliği dile getirmek bir an-lam taşımaz.

Kendini çağdaş zanneden birçok insanın evrenselleşmekten dem vurması, insanlığı arzulanan hedeflere ulaştırmaz! Çağımızın insanının evrenlere (alemler) öğüt olan Kur’an’ı anlayabilecek her türlü bilgi donanımına sahip bu-lunmaktadır.

 

Böyle bir bilgi iletişim çağında dili anlamıyo-rum, gibi bahaneler çok sudan bahanelerdir.

En zor dilin bile bir iki ayda öğrenilebildiği günümüzde bu tür tartışmaları ko-nunun hem dünyevi, hem de uhrevi ehemmiyeti açısından sa-mimiyetle ve içtenlikle bağdaşır bulmuyorum.

Kur’an’ı anla-manın temel şartı insan olmaktır ve akıllı olmaktır. 3/138

İnsanı ve eşyayı yaratanı ciddiye almaktır.

 

Aksi halde bir meleke testi yaptırılması zaruretine inanıyorum.

Çağdaş insa-nın, çağdaşım diyen insanın, pozitif ilmin zirveye ulaştığı böyle bir çağda evrenselleşebilmesi için evreni ve insanı ya-ratan Allah’ın ipine toptan sarılması (yapışması) ayrılmaması olmalıdır.

İlim talep etmek her insan için olmazsa olmaz bir temel prensiptir.

İnsan yaratılmış olmanın insanca şükrüdür.

 

Bir Müslüman için ise,  kayıtsız şartsız teslim olmanın, sözleş-menin kaçınılmaz ve tartışılmaz kesin kabulüdür.

Müslüman insan, ölünceye kadar kendiyle, başkalarıyla, evren ve evren-deki tüm canlılarla fıtratına uygun bir şekilde yaşamaya de-vam eder.

Yani demem o ki IRK temelinde bazı içi boş sloganlar yerine, “Müminler kardeştir” esprisince derlenip toparlanabiliriz.. 

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Yurtta Barış Cihanda BARIŞ….

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Hepimiz Ademdeniz Ademde Topraktandır…

 

GÖNDERMELER

"Milletimize Bu Büyük Acıyı Yaşatanlar, Bunun Hesabını Mutlaka Verecekler" diyen Cumhurbaşkanımıza katılmayan var mı?

- Terör konusunda Sayın Başbakandan 30 yılı unutturcak, maşeri  vicdanda yansımasını bulan bir çıkış beklentisi içinde olduğumuzu biliyor musunuz?

-Mail yoluyla Adana Valisine uydurma bir isimle beni gammazlayıp iyilik yaptığını zanneden dedikoducu, kalleş ve fitneci münafık kim?   

-Her şeye rağmen barış ve mutluluğa giden yolun farklılıklarımız ve birbirimize katlanmaktan geçtiğini biliyor musunuz?

-Anadolu insanına Sinemayı sevdiren ortak aklın mimarı, Şehremini(v) Zihni Aldırmaz’ın kısa zamanda yaptığı hizmetleriyle gönüllerde taht kurduğunu biliyor musunuz?

--HBY’nin, insancıl, barışçıl ve örnek kişiliğinin Gazetemiz EKSPRES’in yayın politikasına da de yansıdığını bilmeyen var mı?

-Yazar Dostum İrfan Gürkan Çelebinin yapıp sunduğu Kardelen Tv’de her Salı akşam saat 20’de başlayan “Söyledik Bi kere” adındaki televizyon programından haberiniz var mı?

-Kitap tanıtımını köpekleriyle yapan Adanalı gazeteci yazar Fatma Tekbaş’ın köpeklerinin kitaplarından daha fazla haber konusu olduğundan haberiniz var mı?

- Bir attan düştüm medya haber yaptı baktım sevmeyenlerim sevenlerimden çok! "ŞÜKÜRLER OLSUN" Demek ki, İyi Yoldayım diye şükrettiğimi biliyor musunuz?

-Ak Ajans’ın sahibi Mustafa ERKEMEN’in, yapmış olduğu sınırlı kitap kapaklarıyla, kitap kurtları ve yayıncılar arasında hayırla ve gıbtayla yad edildiğini biliyor musunuz?

yukselmertoglu@hotmail.com