- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Üretme Kabızlı İnsanlar ve Sistemler

Günümüzde bazı insanların ve sistemin malesef üretme kabızı olduğunu görmekteyiz.

Bunun sebepleri insandan insana değişmekle birlikte, üretmek için gerekli emeği vermekten, gerekli, olan çabayı göstermekten, yine maddi ve manevi kaynağı ayırmaktan imtina etmekten, en önemlisi de üretmek için gerekli yeti ve yeteneklerden, ayrıca derinlikten uzak olmaktan kaynaklandığını görmekteyiz.

Bu tür insanlar üretme kabızı olmakla birlikte malesef üretmek isteyen herkesinin de kendileri gibi kabız olmalarını ister ve beklerler.

Bu kişilerin temsil ettiği veya içinde bulunduğu sistemde üreteni sevmez, bununla birlikte üreten ve üretilen herşeyi küçümserler, sanki bunu biliyormuş gibi yaparlar, aslında konuyla yakından ve uzaktan hiç ama hiç ilgileri yoktur.

Binlerce sayfa kitap okunarak üretilen ve bir tablet gibi yutulmak üzere hazırlanan özet bir çalışmayı daha okumadan ortaya konulan şeyi herhanği bir internet sitesinde aldındığını utanmadan iddia eder ve çevresine söylerler.

İşte bu kişiler ve kişilerin içinde bulunduğu sistemler malesef bir şey üretmez üreteni de sevmezler.

Bu bağlamda üretenlere üretmek için çaba sarf edenlere şunu söylemek isterim.

Üretim kabızı insanlara ve sistemlere aldırış etmeyin, siz üretmeye devam edin, sakın ola ÜRETME KABIZLARINA alanı terk etmeyin.

Hadi kolay gelsin diyor saygılar sunuyorum.