- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Uluslararası Sığınma Evi!

Değerli okur! “İlahi kurallar” a göre işletilen “mekan”ların, işlevsel özelliğinin yaşatılması ve dahi korunması çok ama çok önemelidir. Tıpkı “Ruhsuz  insanlar” gibi; ruhu olmayan veya ruhunu sonradan kaybetmiş mekanlar “taş” ve “toprak” tan ibarettir.

Kur’an-ı Kerim’e göre “İbrahim peygamber” bir bina yapıp, burayı “insanlığın hizmetine sunar.”Binayı oğlu “İsmail”ve “yakınları”yla birlikte “inşa” eder ve binayı ziyaret edenlere de “hizmet” eder.

Engin tecrübesi, ilahi bilgisi ile dünya insanlık ailesine yol gösterir.

İnşa etmiş olduğu binanın etrafında barındırıp ihtiyaçlarını karşılar.

İnsanın şöyle diyesi geliyor!

Keşke böyle bir mekan şimdi de olsa da, tıpkı hipermarketlere gider gibi, ruhumuzun tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilsek!.

Değerli dostlar! “Bir mekana ruhu oradaki yaşayan insanlar verir.” Peki, “kendinde ruh olmayanlar  içinde bulunduğu mekana nasıl ruh versin?..” İbrahim peygamber(avs), kendindeki ve yakın çevresindeki ruhu “Kabe” ye vermişti.

O ruh var olduğu müddetçe o mekan değerlidir…

Aynı binanın çok daha güzelini dünyanın değişik yerlerine yapanlar var. Lakin bu “ruhsuz binalar”, ,insanlara “tat” vermiyor.  “İbrahim peygamber,in çölün ortasına yaptığı bu mütevazı bina taşıdığı ruh ile çağına damgasını vurmuş, o devrin uluslararası bir sığınma yeri” olmuştu.

Arınmak isteyen, zulümden kaçıp barınacak yer isteyen, yiyecek ve içecek isteyen herkes güvenle bu eve sığınmıştı.“İbrahim peygambere ne kadar saygı duyarsak duyalım; çölün, fanatik, yobaz, bağnaz krallarının elinde maalesef! Otantik işlevini, ruhunu kaybetmiş KABE’ de içimizdeki kadim anıları paranteze alırsak işe yarar bir şey bulmamız çoooook zor…” Allahaşkına bir ceset gibi işlevsel özelliğini kaybetmiş bu taş yapıya o derin ve içtenlikli saygıyı nasıl göstereceğiz?

Tıpkı İbrahim gibi, başta beyti atik olmak üzre, tekrar ve tekrar ruhu olan işlevsel mekanlar oluşturarak bu saygıyı canlandırabiliriz.

Selam tüm peygamberlere..

Hamd alemlerin Rabbi Allah’a…

 

ATAÜRK KÖŞESİ

Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Ey iman edenler yapmadığınızı neden söylüyorsunuz?

 

GÖNDERMELER

-Adana’nın, Türkiye’nin gururu Ömer ÇELİK beyin İstanbul/medya dünyasının gönüllerinde taht kurmasının sırrının sırrını biliyor musunuz?

-Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’un annesi Feride COŞ Hanımın başarılı bir ameliyat geçirdiğini duydunuz mu?

 -İstanbulda röportaj yaptığım ünlü yazar ve yayıncıların Adana’ya hayranlıklarının arka planını merak ediyor musunuz?

-İstanbul’un en yüksek binasının altındaki safir alışveriş merkezinin yaptığı mantıkışı uygulamanın ticaret etiği ile bağdaşmayan anlayışını biliyor musunuz?

-Tüyap Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ÜNAL’ın Akdeniz televizyonu mikrofonlarına verdiği özel demeçlerden haberiniz var mı?

-Köylü Memedin moderatörlüğünde, yakında Bendeniz Yüksel MERT, Hüseyin BAYRAK, Evsen Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel EVSEN’le birlikte gerçekleştirceğimiz CENDERE ortak yayın programının Lokum FM farkıyla Adana’da ses getireceğinden haberiniz var mı?  

-Kameramanım Sefa Saygıdeğer’in muhteşem görüntüleriyle Tüyap/İstanbul Kitap fuarında röportaj rekoru kırdığımızı biliyor musunuz?

-İstanbul Şehremini Kadir TOPBAŞ’ın kısa zamanda harikalarla ifade edilen hizmetlere imza attığını biliyor musunuz?

-Adana Akdeniz Televizyonu canlı yayın aracına saldıranların yaptıkalraının yanlarına kar kalmayacağını eninde sonunda yakayı ele vereceklerini biliyor musunuz?

-Mertçe Söyleşi sözü verdiğim konuklarımın televizyonumuzda yayınların normale dönmesiyle birlikte haklarının baki olduğundan haberleri var mı? 

 

yukselmertoglu@hotmail.com

www.dunyayamesaj.com