content

31 Ağu

Uğur Kılıç’dan: Yüreğimde Sen Varsın

Ankara’nın sanat edebiyat çevrelerinde; Güzel konuşması, etkileyici sunumu, Türkçe sevdası gibi özellikleriyle tanınan, bilinen genç, dinamik ve gelecek açısından ümit veren, kısa adı “DİLSEV” olan Türkçe Sevdalıları adlı akademik derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan, Uğur Kılıç’ın, başarılı ve kalıcı çalışmaları devam ediyor.

Uğur Kılıç’ın, merkezi Ankara’da bulunan Akçağ Yayınevi yayınlarının 1205.yayını olarak Günyüzü gören 96 Ä°K_UĞUR KILIÇ_YÃœREĞİMDE SEN VARSINsayfalık “Yüreğimde Sen Varsın” adlı şiir kitabı yenilerde bana ulaştırıldı. Kitapla, Vuslata hasret sevdalara atılan adımların güçlü sesleri yankılanıyor kulaklarda, gönüllerde... Kitap, Uğur Kılıç’ın kısa bir biyografisinin verilişiyle başlanılmış.

Doç. Dr. Mahir Kalfa imzalı bir sayfalık sunuş dikkat çekiyor. Burada Uğur Kılıç’ın sanat ve edebiyat dünyamızdaki yeri, şiirlerindeki anlatım bütünlüğünün ortaya koyduğu gerçek ve doğruluklar, bir bir sıralanıyor. Mahir Kalfa hoca sunuşunun bir yerinde;

-“Uğur Kılıç’ın şiirlerine bütün olarak baktığımızda, özgün bir şiir kimliğini görürüz. Şiirlerin kendi içinde anlamlı bir yapıya sahip olduğuna, her bir bölümün sonraki dizeleri, dörtlükleri tamamladığına ve böyle şiirde bir iç tutarlılığın sağlandığına hemen vakıf oluruz” diyerek, doğru bir tespitte bulunuyor.

Uğur Kılıç şiirlerinde, duru, tertemiz bir anlatımla karşımıza çıkıyor. Mısralarındaki kısalık, anlaşılırlık sayfalardaki şiirlerle el ele tutuşup, dost olmamızı sağlıyor. Elimizdeki “Yüreğimde Sen Varsın” adlı kitabın ilk şiiri, kitabın adı olan şiir. Dört ayrı dörtlükten meydana geliyor. Bu şiirin iki dörtlüğü şöyle efendim:

Hiç durmadan kanayan,

Yüreğimde sen varsın.

Aşkı bile sınayan,

Yüreğimde sen varsın.

Acıya buladığım,

Aşkınla suladığım,

Her gün hırpaladığım,

Yüreğimde sen varsın.

Uğur Kılıç duygularını şiirleştirip sayfalara aktarırken, mola vermekten hoşlanmıyor. Anlatımları birbiri ardına geliveriyor, sıralanıveriyor. Bu özellik ve güzellik pek çok şairimizde görünmeyenlerdir, bilinmeyenlerdir. Dünyasında yer alan, şiirlerinin mısralarının oluşumunda etkili olan, sevdalara sürükleyenin kimliği onun için bilinmektedir. Her mısraında, her kelimesinde nezaket kuralları içerisinde hareket ediyor Uğur Kılıç. Sevdalarının adının kaldığını mısra, mısra anlatırken, dayanamayıp, Seni ömür boyu arayacağım itirafını da sayfalara aktarıveriyor. Bu samimiyet, iyi niyet, beklentilerden uzak cümleler bütünüdür, anlatım zenginlikleridir. Bunların tümü Uğur Kılıç dünyasının içinde vardır, taptaze bir bekleyişle, özlemle yola çıkanların sabrını görürüz bu mısralarda. Zaman, zaman isyanlara doğru koşan şairimiz, buralarda fazla durmaz, mola vermeden gelip geçer. Aşkın kutsal bir direniş olduğunu anlatır. 24. sayfadaki şiir vermek istediğimiz örneklerdendir “Kutsal bir direniştir aşk” adlı üç ayrı dörtlükten meydana gelen şiirin bir dörtlüğü şöyle karşımıza çıkıyor:

            Gönlüm aşılmaz bir surla çevrili,

            Diyar, diyar toplar döktüreceğim,

            Aşılmaz sandığın o kaleleri,

            Kadim köklerinden söktüreceğim.

            ***

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank