content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 May

Tuvalet mi, Çay Ocağı mı?

Ülke genelinde devlet adına millete hizmet için oluşturulmuş resmi kurumlardaki bütün tuvaletler, kurumda görevli çalışanlar dışında hizmet almak için kuruma başvuran bütün vatandaşlara ardına kadar açıkken, Ünye de 2001 yılında resmen olmasa da, gayri resmi olarak açılıp vatandaşa hizmet vermeye başlayan başta Ünye Kaymakamlığı olmak üzere 1 nolu sağlık ocağındaki tuvaletler her nedense asıl hizmet almak durumunda olan vatandaşlara kapalı.

Ülke genelinde tüm resmi kurumlar bunlara bakanlıklar dâhil, Ünye’de Ünye Devlet Hastanesi, Ünye Adliyesi gibi son derece yoğun olan kurumlar başta olmak üzere ilçede faaliyetini idame ettiren tüm resmi ve yarı resmi kurumlardaki tuvaletler hem çalışanlara hem de vatandaşlara ardına kadar açık olarak hizmet verirken. Ünye Hükümet konağı ile Ünye 1 nolu sağlık ocağı tuvaletleri neden kapalı anlamak, bu üzücü duruma bir anlam vermek mümkün değil doğrusu.

Hizmete açıldıktan kısa bir süre sonra, yöre esnafının da umumi tuvalet gibi kullanmaya kalkması üzerine harekete geçen Ünye Bir Nolu Sağlık Ocağı idaresi, aldığı doğru ya da yanlış, ortak karar gereği giriş katı derhal olmak üzere, katlardaki bütün tuvaletleri kötü kullandıkları gerekçesiyle hastalara da kapattı.
Çalışanlara anahtar vererek onların tuvalet ihtiyaçlarına çözüm bulan idare, tuvaleti kullanmayı bilmediklerini iddia ettikleri yöre esnaflarının yüzünden hastaları, adı üstünde hastaları uzun süre mağdur etti.

Aile hekimliğinin devreye girmesi ve sağlık ocağının görevli bütün aile hekimlerine taraflar arasında imzalanan sözleşeme ile ücreti mukabilinde kiraya verilmesiyle birlikte hekimlerin idaresine verildiği ifade edilen tuvaletlerden bayan tuvalet kapısına “Tuvaletler kilitlidir, anahtar için müracaata başvurunuz” şeklinde yazdıkları ilan notuyla hastalar dışında vatandaşların ve yöre esnaflarının sağlık Ocağı tuvaletlerini umumi tuvalet şeklinde kullanmalarının bir nebzede olsa önüne geçilmeye çalışıldı.
Ancak kadın hastalardan okuma yazma bilmeyen bazılarının çaresizlikten tuvalet kapısı önüne kaçırması, yetkili hekimlerce dikkate alınarak bayan tuvaletleri kurumun tuvaletlerden sorumlu yetkililerinin gözetiminde geçtiğimiz haftadan itibaren açık tutulmaya başlandı. Ünye 1 Nolu Sağlık Ocağındaki bu durum, bütün tuvaletlerin hastalara tamamen kapalı olmasına karşı sevindirici bir gelişme olarak kabul gördü. İnşallah erkek tuvaletleri de kurumun denetçilerinin gözetiminde hizmete açılarak sorun kökten çözülür.

Ünye kaymakamlığı giriş katındaki bay ve bayan tuvaletlerinin bir önceki mülki amir tarafından iptal edilerek yerlerinin Kaymakamlık Çay Ocağına döndürülmesi dışında diğer katlardaki tuvaletlerinde kurum çalışanlarından başka hiç kimseye kullandırılmaması manidardır. Hâlbuki Tuvaletler iptal edileceğine gerekli olduğu düşünülen Çay ocağı Binanın zemin katında yapılabilir ve vatandaşlarda tuvalet ihtiyaçlarını kendileri için yasal olarak yapılmış konaktaki tuvaletlerde giderebilirlerdi. Henüz çok geç değil. İstenirse çay ocağı zemin kata indirilip tuvaletler aynı yerde vatandaşın hizmetine açılabilir.
Böylece vatandaşlar tarafından ne dün nede bugün henüz yüksek sesle dile getirilmese de, içten içe orada burada yavaş –yavaş dillendirilmeye başlanan tuvalet ve çay ocağı konusundaki çelişki mülki idare amirimiz başta olmak üzere, devlet adına millete hizmet etmek için işbaşında olanlar ile bu uğurda kolları sıvamış ilgililerin bilgisine sunulur.
İlgililer, insanoğlu için sonsuz öneme haiz olan tuvalet konusunda gereğini bir an evvel yaparak bu önemli yanlıştan derhal dönerler diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Tuvalet mi, Çay Ocağı mı?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank