content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Haz

Tuvalet Herkese Lazım..!

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye’de devlet adına millete hizmet için kurularak faaliyetini devam ettiren resmi kurumlardaki bütün tuvaletlerin kapıları, amir,memur ve vatandaş ayrımı yapılmaksızın bütün millete ardına kadar açıkken,Ünye Bir Nolu Sağlık Ocağı ile Ünye Hükümet konağındaki bay ve bayan tuvaletleri sadece amir, memur ve çalışanlara açık, her ne hikmetse, hizmet almak için gelen vatandaşlara dahi kapalı.!
Ünye 1 nolu sağlık ocağındaki bay tuvaletlerinde daha önce var olan tabela kaldırılırken, bayan tuvalet kapısına “Tuvaletler kilitlidir, anahtar için müracaata başvurunuz” şeklinde yazdıkları bilgi notuyla hastalar dışında vatandaşların ve yöre esnaflarının sağlık Ocağı tuvaletlerini umumi tuvalet şeklinde kullanmalarının önüne geçilebilmesi için ilgililerce kapatılmış.

Ancak kadın hastalardan okuma yazma bilmeyen birinin kapalı tuvaletin önünde çaresizlikten altına kaçırmasının ardından
06 Mayıs 2013 Pazartesi günü Rüzgâr Aydın Lakaplı, Aydın Yanık isimli müşterisine tapu alımında yardımcı olan prostat hastası Emlakçi A.K sıkıştığı için gittiği tuvaletin kapalı olması üzerine anahtarı sorduğu memurun karşı odadaki yetkiliden isteyip al dediği sırada altına kaçırmasına neden olan tuvaletlerin vatandaşa kapalı tutulmasına doğrusu bir anlam verilememektedir.

Adı geçen kurumlara hizmet almak için giden vatandaşlar ihtiyaç duymaları halinde ilgililere tuvaletler neden bize kapalı diye sorduğunda, tuvaletlerin temizliğini yapan kimse yok, biz kullanıyoruz, temizliğini de kendimiz yapıyoruz. Bu nedenle vatandaşa kapalı cevabını veriyorlar.

Ünye dışındaki bütün kurumlarda çalışanlara olduğu gibi hizmet almak için gelen vatandaşlara da açık olan tuvaleti temizleyecek adam sıkıntısı çekilmezken, Ünye’nin buralardaki kurumlardan ve çalışanlarıyla amir ve memurlarından ne gibi bir farkları var ki tuvaletleri temizleyecek kişi sıkıntısı çekiyorlar. Paramız yok da adam tutamıyoruz demeye kalkmasınlar.

Çünkü Ünye kaymakamlığı yıl boyunca sırtlarında yük taşıyarak çok yorulmuş olan muhtarları, bazı seçilmişler ile amir ve memurları biraz dinlensinler, gözleri gönülleri açılsın diye yılda birkaç kez hem de asgari iki otobüsle Türkiye turu yaptırıyorlar. Buralara bedava gidilmiyor sayın yetkililer. Bu ve benzeri gezilere, özel yemeklere para bulunuyor da, vatandaşa kapatılan tuvalet temizliği için mi para bulunamıyor. Buna kargalar da güler..!
Çünkü Cennet vatan ülkemizde kendisini haklı ya da haksız (torpille) bir şekilde devletin şefkatli kolları arasına atmayı başararak ekonomik ve sosyal güvence altına aldırmayı başarmış amirler, memurlar, seçilmiş ve atanmışlar yaşamıyor.

Zengini, fakiri, fukarası, körü topalı, dulu yetimi, zihinsel ve bedensel engellisi, kısacası 76 milyon insanı hep birlikte yaşayıp, acıda kederde birlikte üzülüyor, neşede huzurda hep beraber gülüyorsak ve bundan böylede hep beraber güleceksek, sadece kendinize (devlete) açık, vatandaşa (millete) kapalı tuvalet olmaz. Öyleyse sadece sizin için değil herkes için lazım olan tuvaletleri açınki, vatandaş kurum içinde anahtar ararken sıkıntıya düşmesin diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Tuvalet herkese lazım..!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank