- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

TÜSİAD da Atatürk’ü Hatırladı

Küreselleşme saldırısının başladığı günlerdi. Ulus devletimiz, vahşi bir liberal saldırının etki alanına girmişti. Emperyalizm ulus devlet çelişkisinin emperyalizm lehine çözülmesi için yasalar değişmeli ve işbirlikçi sermaye güçlendirilmeliydi.

Halkımızın bu küresel saldırıya ikna edilmesi gerekiyordu ki, Meclisten yağmaya uygun yasalar çıkabilsin. TÜSİAD’ın bir alt örgütlenmesi olan TESEV, kamuoyu yaratmak için kolları sıvamış, ulus devlet yapısının Atatürk tarafından konulmuş temel taşlarını,  yok etmenin gayreti içine girmişti.

Can Paker televizyon televizyon (TRT hariç, o zaman televizyonların hemen hepsi TÜSİAD üyelerinindi) dolaşır, özelleştirmenin ekonomiyi uçuracağını, teknoloji üretimini sağlayacağını, her şeyin çok ucuzlayacağını, sermayenin tabana yayılacağını, özgürlüklerin genişleyeceğini Türk halkına anlatıyorlardı.***

İş o kadar çığırından çıkmıştı ki, 15 günde 15 kanun çıkmazsa, ülkemizin batacağı anlatılıyordu. Ulus devletimizi tahrip eden tüm operasyonlar sahneye konulmuştu.

Küresel efendilerin ekonomik operasyon araçları ve uzmanları ülkemizde görevlerini icra ediyorlardı.

Bir çimento fabrikası 11 milyon dolara, bir işbirlikçiye satılıyor. O işbirlikçi aynı çimento fabrikasını ay geçmeden, bir başka işbirlikçiye 55 milyon dolara satabiliyordu.

Siyasal İslam’ın tam desteğini almışlardı. Birlikte açık kapalı Atatürk ve kamu malı düşmanlığı yapıyorlardı. Atatürk milliyetçiliği yerden yere vuruluyordu.

Uzatmayalım, emperyalizmin çok uluslu şirketleri yerli işbirlikçilerin Pazar payını(rüşvetini) vermek mecburiyetinde olan bir dönemi yaşadığını biliyordu.

Daha ileriki dönemlerde aracıyı ortadan kaldırarak ulus devleti tam olarak ele geçirmek, emperyalizmin nihai amacıydı. Bunun için halk tabanı gerekliydi.

Siyasal İslam’ın desteklenmesi ve iktidar koltuğuna oturtulması emperyalizmin temel stratejisiydi.

Zaten emperyalizm bizim gibi ülkelerde ki tercihi, Türk, Atatürk değil İslam’dı.

Amerikan planları bir yere kadar işledi. Bir yerden sonra, liberalizmin getirdiği felaket, tüm dünyayı sardı. Siyasal İslam liberalizmin düşmanı oldu. Mülkiyet tehlikeye girdi.

Mülkiyet korkusu; TÜSİAD’ı da Kemalist çizgiye sokmaya başladı. Geç de olsa iyi bir gelişme diyebiliriz.

Kemalizm herkese bir gün lazımdır.

*** 1-Sermaye tabana yayılmadı. 3 adet dolar milyarderi vardı. An itibariyle, 50 adet. 2-Hiçbir şey ucuzlamadı. 3-Teknolji üretiminden vazgeçtim, sanayi üretimimiz daraldı. 4- Özgürlükler genişlemedi.

Bülent Esinoğlu
ulusalkanal.com.tr