content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Oca

Türküm Diyorsan! Atana Saygılı Ol!

Merhaba değerli okurum;

Her gün el altından çıkarılan yasalar ile güne balıyoruz.

TBMM'de her gün yeni yasa değişiklerine giden hükümet artık haddini aşmaya başladı gibi...

Bugün Milliyet Gazetesi'ni okurken bir haber dikkatimi çekti. Haberin bir bölümü şu şekildeydi:

"Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını istedi."

29 Ekim 2011 tarihini hatırlayanlarınız vardır mutlaka. O günde 29 Ekim Cumhuriyet bayramı belirli bahanelerle iptal edilmişti. O günlerde yazdığım yazıda da belirttiğim gibi bugün 29 Ekim'i kaldıran yarın diğer milli bayramlarımıza göz diker demiştim. Şuan görüyorum ki bu tahminimde hiçte yanılmamışım.

Peki ya devamı?

29 Ekim tarihli yazımı okuyanlara soruyorum; "O gün söylediklerimden hangisi yanlış?"
Her şey ortada değil mi? Dün bir bahane ile bir seferliğe mahsus olduğunu söyleyerek 29 Ekim'i kaldıranlar bugün 19 Mayıs kutlamalarının sadece okullarda olacağını söylüyorlar.

Peki yarın ne olacak?

Dün 29 Ekim, Bugün 19 Mayıs, Yarın ise 23 Nisan veya 10 Kasım!

Sessiz günler

19 Mayıs gösterileriyle şenlenen sokaklar artık suskun bir okul gününden farklı olmayacak. 19 Mayıs'ı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk gençlere armağan ederken acaba bu şekilde olacağını düşünseydi nasıl bir üzüntü yaşardı?

Güya TBMM ve diğerleri ülkede düzenleme yapıyor. Bu düzenlemeyle evet ses kirliliğini azaltıyorsunuz! Fakat bizim göğüs kabartarak okuduğumuz İstiklal Marşı ile başlayıp süren gösterilerimizden tüm Türk halkını, tüm Türkiye'yi mahrum ediyorsunuz!

Gerçi gururla okuduğumuz Milli Marşımız olan İstiklal Marşı'nı da zorunluluktan çıkarttığınız isin bazı okullarda o şerefli marş da okunamayacak veya okutulmayacak.

Bu durumu Mehmet Akif Ersoy ve Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan en büyük saygısızlık olarak gördüğümüde sizlerle paylaşmak isterim. Karar sizin!

Suç kimde?

Bu da böyle olsun!

Nede olsa bu ülkede siz sayın yöneticilerimiz sadece oy toplama zamanında bizlere boyun eğiyorsunuz ve vaatlerde bulunuyorsunuz!

Ee! Suç sizde değil ki suç hala gerçekleri görmek istemeyen bizlerde...

Benim sizlerden tek bir isteğim var; Atamıza saygılı olalım ve milli değerlerimize sahip çıkalım...

Herkese selam eder saygılarımı sunarım...

Saygılarımla
Hasan GÜÇLÜ
Facebook Sayfam: https://www.facebook.com/hasanguclu89

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank