- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Türkiye’de Nükleer Bomba ve ABD Üsleri

Bu ülkede ABD-İngiltere sanki hiç yok. Onların olan bitende rolleri yokmuş gibi halkı kandırıyorlar, yanıltıyorlar, aldatıyorlar.Ülkede ABD-İngiltere düşmanlığı olmasın da kime düşmanlık olursa olsun anlayışı ile sırıtıyorlar.

Akademisyenler, gazeteciler, siyasetçiler pişkinlikle sırıtarak konuşuyorlar. Suskunluğa büründüler, korku içlerine sinmiş. Peki ama neden?

Utanmadan; Türkiye’de terörü bırakmışlar Suriye çapulcularına destek veriyorlar. 

Utanmadan; ABD-İngiltere oyunlarının piyonu oluyorlar. 

Utanmadan; NATO’dan medet umuyorlar.

Utanmadan; Patriot füze alımı ve yerleşimi önerisinde bulunuyorlar. 

Utanmadan; helikopter düşmesini sise bağlıyorlar.

Utanmadan; köylüler bombalanıyor, yanlış istihbaratı kimin verdiğini açıklamıyorlar.

CIA’ya yakınlığı ile bilinen Washington enstitüsünün yayınladığı Richard Outzen imzalı bir raporda; Türkiye’deki NATO radarları, ABD üsleri ve hepsinden önemlisi de Türkiye toprakları içinde konuşlanmış nükleer bombalar bir harita üzerinde tam liste olarak gösterildi.

(Raporun aslı: www.washingtoninstitute.org/uploads/Documents/pubs/PolicyNote12.pdf [1])

Bu güne kadar bilinenlerin aksine bir şok etkisi yaratacak rapora göre; Türkiye’nin taşı toprağı adete nükleer bomba ve ABD üssü. Karadeniz’den Marmara’ya Ege’den Doğu Anadolu’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanını sarmış olan NATO ve ABD yerleşkeleri ilerleyen günlerde çok büyük tartışmaları da beraberinde getireceğe benziyor. 

İzmit, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Ankara, Malatya ve Erzurum’da ABD’nin nükleer silah depoları yer alıyor.

Türkiye’nin tam 16 noktasında ise ABD’nin irili ufaklı üsleri yer alıyor. 15 farklı noktada ise NATO radarları Türkiye’yi sarmalamış durumda. Ayrıca 5 farklı noktada da ABD’nin füze ve nükleer bomba kontrol merkezleri konuşlanmış. (Armağan Yılmaz http://www.turknorthamerica.com/ [2])

Raporda; nükleer bombaların sayısı belirtilmezken konuşlandığı yerler itibariyle Türkiye’nin nükleer bomba üzerinde oturduğu söylenebilir. Ayrıca raporda ABD üslerindeki silah envanteri ve çalışan sayısı da belirtilmiyor. Ancak bu üslerde CIA ajanlarının yoğun şekilde konuşlandığı buradan yola çıkarak da Türkiye’nin yine en can alıcı noktalarının CIA’ın kontrolünde ve izlemesinde olduğu da ortaya çıkan bir gerçek. 

Raporda; geçmişten bugüne Türk hükümetlerinin NATO ve ABD ile olan ilişkileri de ilginç detaylarla ele alınmış.

Rapora göre; Özal dönemi ABD-NATO-Türkiye ilişkilerinde en iyi dönem olarak anlatılırken AKP dönemi de bu ilişkilerin tavan yaptığı dönem olarak gösteriliyor. 

Rapor’da; bunlar kapandı bunlar açık demiyor. Nükleer bombalar taşınmadı. Ayrıca gelmiş geçmiş NATO üsleri haritasında sadece NATO üsleri yok, ABD irtibat merkezleri de var. Bunların hepsi de bugün duruyor. Ayrıca radarlar da duruyor.

Almanya’da 140 Atom bombası var. İngiltere’de nükleer bombaların kontrol mekanizmasının MICRO-SUN tarafından ABD kontrollü iken Türkiye’de seçimleri de bu MICRO-SUN'UN seçicisi ile yapılıyor.

Türkiye’nin terörle iç içe yaşatılmasının nedeni ve niçini ortada değil mi?

Kim kimi kandırıyor. Ülkeyi yönetenler halkı kandırıyor. Ne yapalım mı diyeceğiz?

İŞTE TÜRKİYE’Yİ SARSACAK O RAPOR VE HARİTA:

Günün Sözü: Güvenliğini yabancılara bırakan devletlerin bağımsızlığından bahsedilemez.