- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Türkiye Sevgisi

Bizler Türk olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz ve Bir Türkiye devletimizin olması, yanımızda olması dehada mutluluktur, Türk milletinden bir patça sayılan Irak Türkleri her zaman Türkçülük, Türkiye sevgisiyle, aşkıyla yaşamaktadırlar.

Irak Türklerin kutsal Türk toprakları, yurtları olan Kerkük, Musul Erbil şehirleri ve birçok ilçe, köyleri Türkiye topraklarından bir parça olmakla günümüzde birçok siyasi nedenlerden dolayı Irak sınırları içinde kalmaktadır.

Eskiden olduğu gibi günümüze kadar sürmekte olan bu aşk bu, sevgi günden, güne daha fazlasıyla artmaktadır.

Irak Türklerinin biricik sevgileri,  aşkları Türklük, Türkiye olarak o Irak Türklerinin ana vatanları sayılarak kendilerini bir bala vatan olarak Türkiye’nin bir patça olduklarını her zaman düşünerek saymaktadırlar.

Irak Türkleri Türkiye'yi hiçbir zaman gönlülerinden, kafalarından, düşünce bilinçlerinden atamadılar, her türlü acı, işkence, baskılara, uzaklaştırma asimilasyon politikaya karşı hiç Unutamadılar.

Ondan başka yar, sevgili tutamadılar.

Irak başına gelen birçok iktidar dikta rejimler pek çok güç kullanarak, onların kendi kan kardeşlerini, ırklarını soydaşlarını  unutmaya çalıştılar, can, kan verdiler bile, dayanarak, ayaküstünde durarak unutturmadılar, tüm acı baskılara rağmen Irak Türkleri temiz, kültürlü, uygarlık, demokrasi sever bir millet oldukları kanıtlamak için hiçbir kimseye nefret, kini, öfke yerine hep sevgi, hoşgörü, saygı gösterdiler. Ayrıca Türkiye ana vatanlarına karşı bam başka iç duygulu büyük bir sevgi başladılar, öl diye bu kutsal toprağa, bu Al bayrağa seve, seve canlarını verdiler, gönülleri sevgi dolu olan Irak Türkleri, çok zamanlar bu topraklara göç ederek, huzur içinde yaşamayı umut ettiler.

Birçok öğrencilerde eğitimini yapmak üzere, yollara düştü tüm engellere karşı ana vatanın gölgesinde can verip ölmeyi bile göze alarak, tüm işkencelere katıldı. Türkiye'ye gelen Irak Türkleri eğitim, gezmek için birçoğu geri dönerek, çalışmak etmek isteyerek tutuklanarak, Irak rejimleri tarafından idam oldular, işkence gördüler, Bazısı Türkiye'den kopamadı, geri dönmeyi istemedi. Türkiye'de ölmeyi yaşamayı istedi, pek çok Irak Türkleri çocuklarını Türkiye'de büyütmek, okutmak, yetirmek istedi.

Milli düşünce duyguyla verilen eğitim sayesinde birçok Türkler yetişti, birçok Irak Türkleri Türkiye'deki bilgi ve kültürle, beslenerek, ulaştılar çünkü Irak Türkleri Kerkük'te oldukları sırada Türkiye'de yaşadılar, Türkiye ile büyüdüler sanki onlar Türkiye'de doğmuş ve büyümüşlerdir.

Günümüze kadar Türkler Türkiye vatanlarından koparak acı, özlemli günlerinin ıstırabını yaşamaktadırlar.

Irak Türkleri Kerkük, Erbil ve tüm Türk topraklarına karşı başlatmış oldukları sevgi milli duyguyla geniş çapta göçlü var olacaklardır.

Artık birkaç yıl içinde öğrenciler duygulu çalışkan milletsever yetişecektir, bunların çabalarıyla, çalışmalarıyla her şey daha iyi olacaktır tüm haklarımız alınacaktır.

Irak Türkleri Türk milleti ve Türkiye devletine içten büyük bir sevgi besleyerek, gönülleri her an Türk duygusuyla, aşkıyla artmaktaydı, Bu aşkı, sevgi evlerinde sürekli tüm rejimlerin baskılarına rağmen Türkçe kitaplar, dergiler, gazeteler bulundurarak  okumaktadırlar  Türkçe Türküler, şarkılar dinlenmekteydiler, Al bayrak, İstiklal marşına, Türk büyüklerine saygılar sevgiler içlerinde besleyerek her gün iç duyguyla Türklükle büyümektedir,  Eskisen her türlü baskılara karşı iş yerlerinde, evleri de Atatürk'ün, Atsızın, Başbuğ Türkeş'in Türk büyüklerinin ve Türkiye fotoğrafları bulunarak, Ulu önder Atatürk tüm Türklerin liderleri, yiğit bir kahraman Türk milletinin kurtarıcısı olduğundan dolayı onu çok sevmektedirler.  Irak Türkleri her zaman olduğu gibi kendilerini Türk devletinden bir parçası olduklarını dile getirmekle, mutludurlar, sevinmektedir.

Ulu Önder Gazı Mustafa Kemal Ata Türk'ün bir yıl daha yaşamış olmuş olsaydı, bu milli toprakları tekrar Türkiye topraklarına katarak bağlanacaktır diye uzun yıllar, halada bu umutla, özlemle, üzülerek yaşamaktadırlar.

Bu milli duyguyla, gönül sevgisiye Irak Türkleri Türkiye'den Türk milletinden dolayı uzun yıllardan beri şehitler vererek, hapishaneye atılarak Türkçülük davalarını savunmaktadırlar.

Bu nedenle Irak başına gelen rejim, ikdamlar, diktatörler hiçbir zaman Irak Türklerini sevmediler,

Türkçe olan dillerini bile yasakladılar, unutulmasını, yok edilmesine çalıştılar, tüm anayasal, siyasi, kültürel haklarını elden alarak, birçok Türkleri yerlerinden, topraklarından evlerinden uzaklaştırarak, arazilerine el koydular Erbil, Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu, Altunköprü, Kifri ve öteki şehir ilçe, köylerimizi sinsi, yok atma asimilasyon politikaları ile Araplaştırmakla, Kartlaştırma politikasıyla baskılar, işkenceler uyguladılar.

Türkleri sevmeyen düşmanlar asimilasyon politikaları günümüze kadar sürdürmekle yüz binlerce Arap, Kürtleri Irak Türklerinin Türk toprakları, yerleri olan Kerkük, Erbil, Musul'a ve birçok bölgelerine yerleştirdiler ve yerleştirmektedirler.

Yine Irak Türkleri sinsi oyunlara, yok etme uzaklaştırma politikasına rağmen milli mücadelelerini şehitlerinin kanlarıyla sürdürerek, tek umutları Türk milletinden, Türk devletinden moral destek manavı yardım beklemektedirler,

Türk milletinden başka hiçbir kimse onları bu baskı, işkenceden kurtaramaz tek güvendikleri büyük Türk milletidir

Çünkü onlar Irak Türkleri olarak Türk milletinin onların bir parçası olarak kan kardeşleri, soydaşlarıdır Türk milletinin Türk devletinin yanlarında olmaları, yakınlık vermelerini beklemektedirler.

Türkiye’nin Türk dünyasının yanlarında olmaları onlar için büyük bir destek sayılmaktadır.

Irak’ta bugüne kadar Irak başına gelen rejimler Türkiye, Türklerinin korkusu olmasaydı Irak Türklerini yok edeceklerdir çünkü düşmanlar hiçbir zaman Türkleri sevmeyecekler.

Günümüze kadar her bir düşmanlar tarih boyunca her türlü soykırım, katılanlar asimilasyon uyguladılar ve halada uygulamaktadırlar.

Günümüze kadar Arap, Kürtler, Ermeniler, İngilizler Irak Türklerine karşı 24 katliamlar, soykırımlar uygulayarak, Irak Türklerini milli dava yolarından milli Türk davamızdan, büyük Türk milletinden, kültüründen, gelenek göreneklerinden uzaklaştırmaya çalıştılar.

Ama ne yazık ki düşmanlar bilemediler, bu baskı, acıya rağmen Türk milletimize karşı her gün sevgimiz, milli duygumuz dehada fazla yükselmektedir, artacaktır.

Bu uğurda milli mücadelemiz canımızla, kanımızla son nefese, bir damla kanımız kalana dek sürecektir.

Şehit olarak bu aşktan bu sevgiden, Türklüğümüzden asla ayrılmayız, vazgeçemeyiz

Tüm baskı, asimilasyon soykırıma karşı büyük Türk devletinin yardımıyla var olacağız, utkularımızı kazanacağız.

Bir gün çok yakında Irak Türkleri ile birlikte dünya Türkleri milli ana haklarına, bağımsızlığına kavuşacaktır.

Turan ülkesi Milli Türk Birliğimizin Bayrağı canlanarak, dalgalanacaktır. Ve Ne mutlu Türk’üm Diyene söylenecektir.