content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Mar

Türk Ocağında Muhteşem Buluşma

Yozgatlı Aşıklar-Ozanlar-Şairler olarak Türk Ocağında gerçekleştirilen Muhteşem buluşmaya bizlerde tanıklık ettik.
Yozgat Türk Ocağı’nın konuğu olarak  haftasonu-Cumartesi günü Türk Ocağı Salonunda buluştuk. Yozgat Şairler-Yazarlar Birliğinden, ben, başkan yardımcılarımız Nuh Şahin, Ruhi Bakır, Şair arkadaşlarımızdan Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Yaşar Yiğitsoy oradaydık.

Sorgun Ozanlar Derneği’nden  Aşık Derdiyar, Er Ozan, Aşık İsmail Özbek, Aşık İdris Gümüş, Murat Erciyas ve Erdoğan Bektaş gecenin davetlikonukları olarak Türk Ocağı’nda bir araya geldik. Daha önceki yıllarda Türk Ocağı’nda bir program gerçekleştirmiştik. Türk Ocağı’nın misafiri olmuş, Ocak üyeleri ile tatlı bir sohbetle buuşmuştuk. Türk Ocağı Başkanı Necati Şahin hoca öncesinden bizi arayarakOcakta bir program yapalım demişti.  Biz de bu davete arkadaşlarımız adına ”evet” demiştik. Bu anlamlı davet üzerine Yozgat ve Sorgun ekibi olarak Cumartesi günü ocak salonunda toplanıp  bir proje gerçekleştirdik. Program gerçektende harika oldu ve muhteşem bir gece yaşanılmasına vesile oldu.

Şüphesiz ki, gecenin en ilginç ve en manidar konuğu Aşık Derdiar’dı., Derdiyar kardeşimiz Sivas’tan Yozgat’a göç etmiş onun ifadesiyle “ Tebdili Mekanda ferahlık vardır” çağrısına uymuş, Sorgun’a yerleşmişti. Aşık Derdiyar namıyla bilinen Murat Tanrıverdi arkadaşımız başta Kars Aşıklar Bayramı olmak üzere bir çok yarışmada dereceler almış, birincilikleri ile rekor kırmış bir gönül dostumuzdur. Aşık Derdiyar’ın Yozgat’a çok şeyler katacağına inanıyorum. Aşıklık geleneğine bağlı sazı ve sözü hoş-kabiliyetli bir arkadaşımız. Bizlere bir çok konuda  öncü ve yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu manada Yozgatlı aşıklar –Şairler-Ozanlar olarak Aşık Derdiyar’ a sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.
Yozgatlı Aşıkların Türk Ocağı Buluşması Harikaydı
Yozgatlı aşıklar-Şairler olarak bu güne kadar bir çok güzel program gerçekleştirdik. Onlardan biri Yimpaş buluşmasıydı, biri Cezaevi buluşmasıydı, bur diğeri de Türk Ocağı buluşmasıydı. Aryıca Sürmeli şiir şölenlerinin yankılarının tüm Türkiye’den ses getirdiğini biliyorsunuz. Cezaevi buluşmamızda ciddi bir ses getirdi. Türk ocağı buluşmamızda çok güzel-harika oldu ve  unutulmaz gecelerin arasına karışıverdi.
Arkadaşlarımız sazla sözü birleştirince gece zevkle izlenen bir programa dönüştü. Özellikle Aşık Derdiyar’ın söylediği parçalar büyük alkış aldı. Er Ozan ve Aşık İsmail’in söylediği deyişler izleyicilerde yankı buldu ve duygusal saatlerin  yaşanmasına vesile oldu. İzleyicilerin isteği doğrultusunda atışma ve taşlama örnekleri sunan aşıklar birlik beraberlik çağrısını yenildiler.
Milli ve Manevi değerlerin dile geldiği gecede şairlerde Kahramanlık-Vatan Sevgisi başrak ve Millet Sevgisi konularını dile getirerek izleyicilerden büyük alkış aldılar. Bozok Üniversitesi Edebiyat Fakultesi öğrencilerininağırlıkta olduğu programda genelde birlik beraberlik duyguları işlendi. Yapılan konuşmalarda bu birliğin pekişmesi, Türklük gururunun daim tutulması, kutsal vatan toprağının parayla satılmaması dile getirilerek, birlik çağrısı vurgulandı.
Sonuç itibariyle ifade edelimki, Yozgatlı Şairlerin-aşıkların Türk Ocağı buluşması oldukça harika oldu. Program hem izleyicilerden hemde katılımcılardan buyuk alkış aldı...
Her programda dile getirdiğim bir konu var onu önemsiyoruz. Nedir O?... Yozgatlı Şairlerin bir kültür evi eksikliği var. Yozgat’tan Aşık-Yazar-Şair-Gazeteci-Edebiyatçı yetişmesini istiyorsak, Yozgat’ın kültürüne sahip çıktığımızı göstermek istiyorsak, bu kültür Evi projesini gerçekleştirmek zorundayız. Bu insanların çakışcağı, dayanışma içinde olacakları yer düşünüyorsak burası “Kültür Evi” olacaktır.
Bu isteğimizi bu günler itibariyle yüksek sesle dile getiriyoruz. Bu sese kulak tıkayan, yöneticilerden, siyasetçilerden, Yozgat halkı birgün hesap soracaktır. Ona da tüm benliğimiz ile inanıyoruz. Evet bizi misafir eden konuksever Türk Ocağı yönetimine, sayın Necati Şahin Hocama teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank