content

06 Eyl

Türk Milli Güç Unsurları Kurulu’ndan Açıklama

Yüce Türk Milleti’ne aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Kurul toplantısında; Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milleti ile bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına, güvenliğine, Anayasal düzenine ve milli gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan yönetilen mevcut ve muhtemel faaliyetler hakkında sunumlar yapılmıştır.

Yasama yürütme yargı organları, kurumlar, kuruluşlar, siyasi partiler, medya, iş dünyası, STK’lar değerlendirilmiştir.

ABD, Rusya, Çin, Avrupa Birliği, İran, Arabistan, Katar, Dubai ilişkilerine ilişkin raporlar görüşülmüştür.

Suriye, Irak, Sudan, Nijerya, Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ele alınmıştır.

Suriyeli, Iraklı, Pakistanlı, Afrikalı mültecilerin ülkeye kabul edilmesi ve gençlerin sınavsız üniversitelere alınması, seçmen kartı verilmesine ilişkin raporlar görüşülmüştür.

İslamcı terör örgütleri ile legal ve illegal işbirliği içinde olan yapılanmalara ilişkin raporlar değerlendirilmiştir. Irak ve Suriye'de konumlanan İŞİD, EL NUSRA, ÖSO ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla yürütüleceği vurgulanmıştır.

Vatandaşların huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik konular detaylı görüşülmüş, birlik ve beraberliği sarsan bozan bilgi kirliliği, dezenformasyon, kara propaganda konusuna ilişkin raporlar görüşülmüş, iç ve dış güvenliğine yönelik tehditler ile alınan ve alınacak tedbirler değerlendirilmiştir.

Operasyonel ve güvenlikçi politikalar ve uygulamalar, müzakereci ve mücadeleci kesimlerle ilgili raporlar ele alınmıştır.

Bölücü terör örgütü ile irticai örgütlerin; siyasi, mali, idari, istihbari yapılanmasına ilişkin raporlar değerlendirilmiştir.

İslamcı irticacı parti, cemaat ve STK’ların toplumda; dini, milli, mezhepsel ayrımcılığı körüklediği, bu sözlü yazılı fiili eylemlere toplumun büyük kesiminin karşı olduğuna ilişkin raporlar görüşülmüş, memnuniyetle karşılanmış ve toplumun bütün kesimleriyle yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Bölücü ayrıştırıcı irticai devlet yapılanması'yla illegal ekonomik boyutu da dahil olmak üzere sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği vurgulanmıştır.

İrticai örgütlerin toplumun birlik ve beraberliğini bozan eylemleri ile bölücü terör örgütlerinin, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatlarına kasteden terör eylemlerinin, demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı tüm kesimlerce lanetlenmesi memnuniyetle karşılanmış ve terörle mücadele konusunda uluslararası kamuoyu ile yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik irticai ve bölücü etnik terörist saldırıların, Türk Milleti’nin kardeşlik duygularını ve birarada yaşama iradesini zayıflatma hedefine ulaşamayacağı vurgulanmıştır.

Demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, anayasa ve kanun dışı toplumu bölen böldüren hiçbir yapılanma ve eyleme müsaade edilmeyeceği, bu tür faaliyetler son buluncaya kadar kararlılıkla mücadeleye devam edileceği ve bu mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüleceği ifade edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her kademesinde ciddiyet, samimiyet diyalog ve koordinasyon içinde görev yapan bütün kamu görevlilerin ve toplumun her kesiminde yer alan unsurların; ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamaya, ayrımcı irticai devlet yapılanmasının ve etnik bölücülüğün ortadan kaldırılmasına yönelik topyekün mücadele stratejisine göre hareket edeceklerine duyulan güven ifade edilmiştir.

Nurullah Aydın'ın fotoğrafı.Bilinmelidir ki; Türk Milleti bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Türkiye cumhuriyeti vatandaşları; farklılıkların bir zenginlik olduğu bilinciyle, ortak vatan ortak tarih ortak milli ve manevi değerlere sahip, birlik ve beraberlik içinde, kalkınmış, bölgesinde ve dünya’da saygın, onurlu çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk bir devletinin eşit vatandaşları olarak mutlu, huzurlu ve güven içinde olacaklardır.

Yüce Türk Milleti’nin bilgisine sunulur..
Nurullah AYDIN
5 Eylül 2015-ANKARA

Nurullah Aydın'ın fotoğrafı.

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank