content

18 Ara

Türk Dünyasının Kahraman Oğlu, Azerbaycanlı İbad Hüseyinli

Türk Dünyasıyla ilgi olarak, değişik yazılarımda kullandığım;”Dünyanın neresinde Türk varsa, ellerimizi uzatmalı, kucaklaşmalıyız” sözümde de ifade ettiğim gibi, Türk dünyası hakkındaki her türlü bilgi, doküman, toplantı, sempozyum vb. olanlar beni yakından ilgilendiriyor. Türk Dünyasının Ankara’daki baş temsilcilerinden biri, önde geleni, değerli dostum, Kerkük kökenli Dr. Şemsettin Küzeci’nin ;”Azerbaycan Karabağ savaşı Milli Kahramanı İbad Hüseyinov ile buluşmasına katılımınızla bizleri onurlandırabilirsiniz,03 Aralık 2013, Salı Saat 16.00, Yer: Türkmeneli Kültür Merkezi, Mithatpaşa Cad. No:46 Kızılay-Ankara”daveti üzerine gittiğim  toplantıda, İbad Hüseyinli ile ilgili gurur verici ve çok ilginç bilgiler edindim.

Azeri kardeşlerimiz, asker ve edebiyatçılarıyla ilgili çok hassaslar. İncesenet erbabı olanlar için büyük kadirbilirlik gösteriyorlar. Askerlerinin kahramanları,gazi ve şehitleri için inanılmaz bağlılık,takdir duyguları ortaya koyuyorlar ve sürdürüyorlar.Bu özelliğin ve alışkanlığın Türkiye’de de görülmesi dileklerimizi  ve beklentilerimizi tekrarlamak istiyorum.

İbad Hüseyinli’nin hakkında  belgeselleri hazırlanmış, bu belgesellerde İbad Hüseyinli’nin kahramanlıkları görüntüleniyor, Komutanlarının, savaşta birlikte çarpıştığı emektaşlarının-arkadaşlarının yorumları, İbad Hüseyinli hakkında görüşleri ortaya konuluyor.O’nun için hazırlanan broşürlerden birinin kapağında;”Karabağın haritasını alnında,yarasını yüreğinde, öcünü  gözlerinde gezdiren, Türk Dünyasının kahraman oğlu İbad Hüseyinli’nin onurlu yaşam ve savaş yolu hakkında” cümlesi yer alıyordu.

03 Aralık 2013 tarihindeki taktimat toplantısı, Dr. Şemsettin Küzeci’nin açılış konuşmasıyla başladı. İbad Hüseyinli

belgeselinin izlenmesinden, Türkmeneli Kültür Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Ziya’nın ev sahibi olarak yaptığı anlamlı konuşmadan sonra,  İbad Hüseyinli’ nin onuruna  iki ayda bir, Ankara’da yayınlanan ’Atilla’ Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud yaptığı  konuşmada, İstihbarat Komutanı  İbad Hüseyinli’ nin yararlılıklarından söz ederek, Türkiye’de gösterilen ilgi ve yakınlık için teşekkür etti. İbad Hüseyinli’ nin duygu dolu konuşması, programın bütünlüğünü oluşturdu. Sonra, karşılıklı plaket ve hediye taktimatı gerçekleştirildi. İbad Hüseyinli gibi bir Azerbaycan kahramanını tanımaktan, yararlılıklarıyla ilgili bilgiler almaktan son derece memnun olduğumu, gururlandığımı belirtmek isterim.

İbad  Mösüm oğlu Hüseynov :18 Ekim 1970 tarihinde Dağlık Karabağ’ın Muganlı köyünde doğdu. Orta okulu bitirdikten sonra askere gitti. Askeri hizmette 20 Ocak olaylarına protesto olarak hizmet ettiği askeri bölümde, Amur vilayetinde uzun vadeli açlık eylemi gerçekleştirdi. Askeri hizmetinin bitimine 4 ay kala, askeri bölüm tarafından vaktinden önce rapor alıp askerliğini tamamladı. Yurda döndükten sonra ilan edilmemiş Karabağ savaşında gönüllü grup oluşturarak, Azerbaycan topraklarının korunmasında etkin görev yaptı.

Yukarı Karabağ topraklarının bir bölümünün korunup muhafaza edilmesinde, Ermenilerin Kür nehri kıyılarına çıkmasının önlenmesinde özel yararlılıkları oldu.1993 yılının Aralık ayında düşman arkasından istihbarattan dönen zaman tank aleyhine mayına düşerek  ağır yaralandı.28 gün komada kaldı Uzun süre tedavi edildikten sonra,güçlü iradesi sayesinde sağlığına kavuştu ve doktorlarının itirazına rağmen, yeniden savaş bölgesine döndü.

1994 yılında, Azerbaycan halkının Milli Lideri, Ulu Önderi Haydar Aliyev  işte onun hizmet ettiği N sayılı askeri bölüme giderek, ona Sengerde Milli Kahraman adı verdiğini ilan etti.1994 yılının Ekim ayının 9-da ‘Azerbaycan Bayrağı’ nişanı ile ödüllendirilen İbad Hüseyinli evli ve  üç çocuk babası olup  Hukukçu, I.Grup Karabağ Savaşı elili,VATAN” MMC’NİN Başkanıdır.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank