content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Oca

Türban Takalım Ama, Ya Onlar Soyunursa

Atatürk'çü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan bir televziyon programına konuk oluyor ve hakim ve savcı adaylarının fişlenmesi hakkında konuşuluyor.Derken konu burs mevzusuna geliyor ve programın sunucusu türban takanlara burs verip vermediklerine yönelik bir soru yöneltiyor. Başkan ise gayet samimi bir şekilde; "Biz onların kim olduklarıyla, veya nasıl bir düşünceye sahip olup olmadıklarıyla ilgilenmiyoruz tarzı" bir cevap veriyor. Ancak ekliyor. "Başvuru belgeleri ile birlikte, prosedür gereği başı açık bir fotoğraf getirmeleri şart."

Yayın organlarından birinin başlığı bir hayli ilginç. İçeriği ile çelişen, akıllarda böyle bir yayın organının nasıl bu tarz ufak tefek şeylere dikkat etmediği sorusu. Başlık şöyle; " Başını açmayan burs için başvuramaz." Belki de ufak tefek olmayan bir mevzuda bizler olayın gerçek yüzünden haberdar değiliz. Öyle ya okumayı sevmeyen bir toplum olduğumuz aşikar. Başlığına bakar geçer kitleleri düşünerek böyle bir başlık atmış olmalılar.

Başı açık insanların, türban takanlara düşman olduğu inancını enjekte etmeyi bırakmalıyız artık. Devlet düzeni, insanları ayrıştıran değil birleştiren bir mekanizma olarak işlemeli. Böyle olmanın gereği de insanları birbirleri ile farklılıkları olsa da bir konuda eşit duruma getirmek, bir nevi tek tipe büründürmekten geçer. Tabi ki zorlama ve beyin yıkama olmadan. Buna birileri " O zaman başı açık olanlar kapansın, tek tip olalım diye" bir yargı koyabilirler. Fakat ne yazık ki durum bu kadar basit değil. Bilirsiniz ki üniversitelerde derse girdiğiniz zaman okullarda şapka takmak yasaktır ve çıkarmak gerekir. Böyle bir kanun var mı bilmiyorum fakat böyle olmasa da dersine girdiğiniz öğretim üyesine saygısızlık olmaması amacıyla genelde çıkarılır. Bana göre türban ısrarı bunun gibi birşey. Ben dini gerekçelerle türban taktığım için rahatça girebilirim yarın dini veya inancı gereği derse çıplak giren öğrenciler veya kolye misali haç takan gayrimüslimler olduğunda ne olacak? Ne kadar komik ve vahim değil mi? O zaman da bu bizim inancımıza göre günah denilerek herhalde eğitimlerine son verecekler ya da birbirlerini boğazlayacaklar.

Her kesime getirilecek özgürlük ne yazık ki türban takan kızlarımızı daha da zor günlere götürecektir. Fransa' da her ne kadar Müslüman nüfus bir hayli çok olsa da orada yapılan bir serbest kıyafet uygulaması buradaki kadar kıyamet koparmayabilir. Çünkü bizim dinimiz ve o inancı aşırı yaşayanlar kendileri gibi yaşamayanlardan bir hayli uzaklar, kabul etsinler veya etmesinler gerçek bu. Orada yaşayan Hristiyan bir genç, Müslüman bir kız öğrencinin saçlarını örtmesini ilginç karşılamakla birlikte bir süre sonra kabullenebilir fakat burada kabul olgusu biraz daha yavaş işler. İşin özü bizler bunu toplum olarak kaldıramayız. Devlet dairelerinde yakın zamanda olmasın peki, üniversitelerde rahatça türbanla dolaşabilelim bari düşüncesi de dini amaç güden ve türbanı siyasi simge olarak kullanan ve yakın zamanda ondan medet ummanın peşinde olan kitlelerin görüşünü oluşturmaktadır. Nenelerimizin taktığı başörtüsü ve onların bu örtüye bakış açısından bir hayli uzaktır anlayacağınız...

Bunların sonucunda amacı tamamiyle Atatürkçü bilinci korumak, yaşatmak olan bir derneği verdiği burslara, eğitime ve gençlere yaptıkları katkılara bakmaksızın eleştirmek, yapmadığı ve söylemediği şeyler hakkında ithamda bulunarak onları kötüleme, karalama amacı gütmek kimsenin harcı olmamalıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bölünmeyi destekleyen bir partinin organizasyonunda şarkı söylemeye çıkardığı bir adamı sahneye çıkarmasına en çok karşı olan kişinin ben olduğumu ifade etsem de, Gazi M.Kemal Atatürk'ün adını kullanarak kirli işlerin piyonu olduğunu hissettiğim anda en ağır eleştirileri gözümü kırpmadan edecek kişi olsam da, şu an için devletimizin kurucusunun görüşlerini ve düşüncelerini yaşatan bir derneğe her ne sebepte olursa olsun saldıranlar ve yıpratmaya çalışanlar karşılarında beni ve benim gibi binlerce Türk gencini bulacaklardır. Yoksa zaten hepimiz Ellamdülüllah Müslümanız bundan kimsenin şüphesi olmasın...

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank