content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Kas

Transist 2010 İstanbul Toplu Ulaşım Fuarına Bekliyoruz

Rızkımızı temin ettiğimiz için vazgeçemediğimiz ama, trafik çilesinden de bunaldığımız İstanbul un Ulaşımını sorgulamak, var olan çözüm yollarını tartışmak üzere bir çok etkinliklerin yapılacağı, 1-3 Aralık tarihleri arasında, İETT önderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İDO, Şehir Hatları, İstanbul Ulaşım, TCDD ve TÖHOB desteği ile, İnterteks A.Ş.’nin organizasyonunu üstlendiği Transist 2010 Fuarı, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Artık nüfusun büyük çoğunluğunun şehirlerde yaşadığı günümüz dünyasında, özellikle metropollerde bir yerden bir yere gitmek çoğu zaman bir eziyet haline gelmiş durumdadır. Çok sayıda şehir sakininin özel arabalarıyla seyahat etmeye çalışması sonucunda günün belirli saatlerinde yollar tıkanarak trafik sıkışmakta hatta kimi zaman tamamen hareketsizleşmekte ve yüzbinlerce insan saatler boyunca arabalarının içinde kısılıp kalmaktadır. Böylesi bir durumun yarattığı olumsuzluklar sadece bireylerin yaşadığı can sıkıntısıyla özetlenemez.

Şehirlerdeki insan akışını yönlendirmenin en ustalıklı ve çevre dostu yolu, toplu taşımacılık ve toplu ulaşım sistemlerinden geçmektedir. Dünyada pek çok metropolde toplu ulaşım yöntemleri toplumun her kesiminden insanın kullanımına hizmet etmekte ve trafik sorununa gerçek bir çözüm sunmaktadır.
****
Doğu ve batıyı eşsiz coğrafi konumuyla birleştiren İstanbul’un kent içi ulaşım problemlerinin tartışılabileceği Toplu Ulaşım Haftasının trafik sorunlarına çözüm yaratabilmek için süreklilik kazanması ve her yıl daha da büyüyerek tekrarlanması amaçlanmakta.

İETT kurmayı planladığı Toplu Ulaşım Birliği ile toplu ulaşım kültürünü arttırabilmek adına her türlü öneri ve şikayetleri değerlendirecek, daha güzel bir gelecek için yeni fikirlere ve projelere imkan sağlayacaktır.

Toplu Ulaşım haftası boyunca, özellikle İETT’nin öncülüğünde bir çok kültürel etkinlikler yapılacak..
İETT’nin başlattığı bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında hafta boyu, ilk öğretimler için ‘’Geleceğin Taşıtları’’ çizim yarışması, yüksek öğretimler için ‘’Otobüsünü Tasarla’’ proje yarışması gibi gençlere olanak sağlayacak ödüllü yarışmalar ve ‘’Metro Şarkıcıları Konseri’’, ‘’Grafiti Duvarı’’, ‘’Geçmişten Günümüze İstanbul’da Toplu Ulaşım Fotoğraf Sergisi’’ ve ‘’Halkın Sesi Tartışma Panosu’’ etkinlikleri düzenlenecek.
***

Bu bağlamda İstanbul’da yaşayan, herkesi bu Fuara bekliyoruz.. Ev sahibi biziz (İETT). Ulaşımdan şikayet edenler, bir projesi olanlar tam sizin için bir fırsat. Bu şehrin kahrını çekiyorsanız, lutfununda nasıl olması gerektiği hakkında önerilerinizi sunabilirsiniz. Benden söylemesi, duyarlı tüm İstanbulluları bu fuara bekliyoruz.

(İstanbul Beyoğlu İlçesi Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde 02 Aralık 2010 saat 09 da açılacaktır. )

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank