content
20 Şub

Tipik Bir Firavun Dönemi Yaşıyoruz

Önce  şöyle  soralım. Hukuk baskı  altında mı ?

Ergenekon dava sı açıldığından beri derin devlet, daha doğru ifade ile  kendisine  devlet  süsü vererek karıştırmadık halt bırakmayan devlet içindeki üst düzey bürokrasi sürekli yaygara yaptı.  Hukuk baskı  altında ..

HSYK nın  dün aldığı karar  ile bir kere  daha  gördük ki Hukuk gerçekten baskı altında. Hem de ne baskı.  Soruşturmanın ucu kendilerine yaklaştıkça hukuk paçavraya çevrilmeye devam ediyor

Hukuka güvem kalmazmış!

Sevsinler. Hukuka zaten güven kalmadı. Cumhuriyet kurulduğuna ve istiklal mahkemeleri tırpana dönüşmesinden bu yana zaten bu  asil milletin  hukuka güveni yoktu. Daha doğrusu bu hukuka güvensizliğin temeli devlet  adına işlenen hukuk cinayetleri ile iyice sarsılmıştı.

Adnan menderes ve arkadaşları da hukuk şemsiyesi ile   asıldı. Adına yasa dendi yargı dendi.

On iki eylülcülerde mahkeme kurdular. Sağdan soldan gençleri ipe gönderdiler adına hukuk dediler.

Yirmi sekiz Şubatta farklı bir hukuk ile binlerce insanı mağdur etti ve o yıllardan bu yana milyonları bulan meslek lisesi mezunların hakkını çiğnedi ama adına hukuk dediler.

Halende ediyorlar.  Anlaşılmaz bir kin ve nefretle bu milletin değerlerine saldıran, hakaret eden bu hukuk camiası milletin başında demokrasin kılıcı gibi duruyor. Kim oldukları ne oldukları Millet tarafından bilinmez. Zaten kim ve   ne oldukları da  belirsiz. Bu dinsiz, milliyetsiz, kişiliksiz, kimliksiz, mezhepsiz ve meşrepsizler güruhu seksen seneden beri bürokrasiyi ellerinde tutuyorlar. Hukukçuda kendilerden general olacaklarda önceden belirli. Prof olacaklarda aynı deliğe işeyenlerden üst düzey bürokrasiye gelecek olanlarda. Hatta siyasi partilerin bile başına istedikleri kişiyi getirmekte mahirdirler.  İlk defa rahatları kaçıyor. Kısaca yılanın kuyruğuna iyi basıldı kafası oynamaya başladı ama dönüp sokamıyor artık.

Halkın sandıkta seçerek iş başına getirdiği hükümetleri indirmek, kendi istedikleri seçilinceye kadar ülkeye kaos yaşatmak bunların birinci ve öncelikli görevleri. Bu  sebeple  “ durumdan vazife  çıkarırlar”

Hukuk değil kendi ideolojilerinin devlete hakim olması kaygısından başka  kaygı  taşımazlar.. Ülke batmış, itibarı sıfıra düşmüş umurlarında değil.

Son olarak gündeme gelen HSYK nın bir sabah aldığı karar. Özel yetkisi savcıların yetkisini almak ve haklarında soruşturma açmak. Ne var ortada? Ne oldu?  Aynı gün Yargıtay savcısının çıkışı, aynı anda  Danıştay çıkışı. Bunlar hazırlanmış bir hukuk komplosu. Tek amaç hükümetin elini kolunu bağlamak.

Kendilerine yaklaşan gerçek hukukun önünü tıkamak.

Peki, kim bunlara “ dur diyecek”. Bu milletin tek güvendiği merci ne ordu ne hukuk ne da anayasa. Kendi seçtiği insanlara güveniyor. Parlamentoda bulunan milletvekillerinin tamamı da hangi partiden olursa olsun gerçekten bu millete vekâlet ediyorlarsa bu hassas noktayı iyi görmeleri gerekir. CHP den şahsen  beklentim  yok. Ergenekon izinin bir adresi de  CHP ya çıkar. Zamanla göreceğiz bunu.  Hatta eski cumhurbaşkanlarından Demirel, Sezer le  de yolarlı çakışır bir  özel yetkili savcıların. Hatta şu anda ise CHP genel başkanı ile ilgili ellerinde vesika da var bana göre. Demirel ve Sezer ile  ilgili de var. Ama her şeyin sırası var.  Kendilerine olan güveni sarsmamaları gerekir. Bu konuda hükümetle el ele vererek yargı reformuna gitmeleri ve sivil anayasa konusunda kendilerinin de katkılarının olmasını beklerdim MHP den. Bu olayları yarın halka anlatamazlar. Üstelik vakti ile aynı komploların kurbanı olmuş bir parti MHP
Ancak MHP den bu konuda yargıya ve hükümete destek gelmesini beklerdim. Tam da zamanı. Hakkında olumsuz etkileri atabilmesi için MHP kurmaylarının bu konuda kurmayca düşünmeleri parti olarak hükümetin yanında yer almaları gerekir. Şunu kesinlikle biliyorum ki MHP nin tabanı da bunu istiyor.

Bakalım zaman ne gösterecek.

Ülkenin  görünen manzarası tipik bir Firavun  dönemine benziyor.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank