content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Kas

Timuçin Oğuz; 90 Bin Hayali Gördü, Gelen 500 Kişi Oldu

Telefonuma SİNDEF (Sinop Dernekleri Federasyonu) eski Genel Başkanı ve AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Av. Timuçin Oğuz'dan telefonuma bir mesaj geldi. Önce mesajda bir yanlışlık mı var, ben mi yanlış anladım diye mesajı en az birkaç defa okudum. Ardından aynı mesajdan aralıkla olarak iki üç tane daha geldi.
Mesajda, '90'ncı yılda 90 bin kişiyle Küçükçekmece İnönü Mahallesi'ndeyiz' denilerek, İnönü Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışının yapılacağı duyuruluyordu.
****
Barış Kış arkadaşımızı 90 bin kişinin katılacağı(!) açılış törenini izlemek için görevlendirdik. 90 değil, 900 değil, 9 bin değil 90 bin kişiyi biraraya getirmekten söz eden bir belediye başkan aday adayı. Küçükçekmece'de Sinop nüfusunun en yoğun mahallelerden birinde 90 bin kişiyi biraraya getirecek, kamuoyuna ve AK Parti yetkililerine 'en güçlü aday benim' mesajı verecekti.

Ancak 90 bin hayali gören Oğuz, 500 kişiyle yetinmek zorunda kalıyor. Gelen 500'ü de 10 bin kişi diye lanse ediyordu. Bir hayalci olarak bırakın çırak olmayı, stajer bile olamayacağını, hem de gerçeği abartmakta konusunda ne kadar usta olduğunu Oğuz tüm dostlarına ve partililerine gösteriyordu. Alandaki 500 kişi de İstanbul'un her yerinden geliyordu.
****
Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Emek Karakaş arkadaşımız haberi “Timuçin baksana, kaç kişiyiz saysana” diye haberi manşetten görmüştü.
Fotoğraf karesindeki kişileri tek tek saydığımızda alanda yaklaşık 500 kişinin olduğu görülüyordu. Barış arkadaşımız, kalabalığı otobüs üzerinden değil, yüksek binanın üzerinden fotoğrafını çekerek, bir gazetecilik başarısına imza atıyordu.

Çünkü, Oğuz konuşmasını yaparken alanda 90 bin kişi değil ama 10 bin kişi olduğunu ima eden bir konuşma yapıyor; kendilerinin 10 bin kişiyi topladıklarını varsa birilerinin de 10 bin 1 kişiyi toplamasını isteyerek, ne kadar büyük kalabalık topladığının haklı(!) gururunu(!) yaşıyordu.
****
Konuşmasında da, STK'lara söz verildiğini belirtere, aba altından sopa göstererek AK Parti yetkililerine gözdağı veriyordu. Kendisine göre 90 bin kişi toplayamamışlar ama sözde 10 bin kişi toplamışlardı(!)
Timuçin Oğuz, İstanbul'da herhangi bir siyasi partinin bile 90 bin kişilik mitingi yapmasının mümkün olmadığı günümüzde (taşımayla ancak yapılabiliyor büyük mitingler)
90 bin kişiyi biraraya getirebile-ceğini düşünen siyasi bir miyop olduğu gibi aynı zamanda 500 kişiyi 10 bin kişiye gösteren bir büyüteç gözlüğe sahipti.
Siyasi olarak miyop, abartmakta ise varolanı büyük gösteren bir gözlüğe sahipti AK Parti'nin Küçükçekmece Aday Adayı Oğuz.
****
İstanbul'da Sinoplular'ın yaklaşık 700 bin nüfusa  sahip olduğunu düşünen SİNDEF'in eski Genel Başkanı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Av. Timuçin Oğuz büyük ihtimalle şöyle düşünmüştü.

“Ben İstanbul'da 700 bin Sinopluyu temsil ediyorum. Federasyonun 90'nın üzerinde üye derneği var, aynı zamanda Karadeniz STK'lar platformunun yöneticisiyim. Her dernekten 1000 kişi gelse alanda 90 bin  kişi olur.”Yanlış hesap Bağdat'tan döner derler ya, Oğuz'un hesabı pazar günü açılıştan dönmüştü. 90 derneği büyük çoğunluğu köy dernekleriydi ve üye sayıları 100 bile değildi. 90 derneğin yöneticilerinin hepsi gelse, çoluk çocuk gelseler 1000 kişi olacak alanda, dernek yöneticilerinin tamamı bile Oğuz'a destek için gelmiyordu.
****
Fotoğraflara bakınca ki o alanın bırakın 90 bin kişiyi 10 bin kişiyi bile almasının mümkün olmadığını göreceksiniz.
Seçim döneminde ortaya çıkan
kimi hemşeri dernekleri

Yerel ve genel seçimler öncesinde kimi hemşeri dernekleri sahaya çıkıyorlar. “Bizim, İstanbul'da şu kadar nüfusumuz var. Milletvekili hakkımız, belediye başkanı hakkımız, meclis üyesi hakkımız var” diyerek siyasi partilerden kontejan talebinde bulunuyorlar.
Ve aynı zamanda seçimler öncesinde açık olan, kapalı olan dernekler sahaya çıkarken aynı zamanda da yeni hemşeri dernekleri kurularak siyasetten pay kapmak için sahnede boy gösteriyorlar.
****
Bugün siyasi partilerde bunun gerçekçi olmadığını biliyorlar. Biliyorlar bilmesine de aynı zamanda meclis üyeliklerinde aday gösterirken demografi yapıya göre aday tercihleri yapıyorlar. Ancak derneklerin gösterdiği adaylardan daha çok, parti içersinde siyaset yapan hemşeri guruplarına yakın adayları tercih ederek denge politikası izliyorlar. Belediye başkanlığı, milletvekilliğinde ise hemşeri ilişkileri üzerinden değil parti içersinde ki; emekleri, konumları, yetenekleri, birikimleri ve aidiyetleri üzerinden tercih ediliyorlar. Ve tabi ki kamuoyu yoklamalarıyla, anketleriyle tanınırlıkları ve oy alıp alamayacakları üzerinden okumalar yapılıyor. Yani karar vericiler, hemşeri derneklerinin talepleri üzerinden değil, mevcut realite üzerinden karar veriyorlar.
****
Timuçin Oğuz bırakın aday olmayı, pazar günkü çıkışıyla sadece parti içersinde değil hemşerileri arasında bile karşılığının olmadığının fotoğrafını ortaya koymuştur.
90 bin kişi diyerek alanda 500 kişiyi bile Sinoplular'ın en yoğun yaşadığı mahallede bile biraraya getiremeyen Federasyon başkanları evlerine dönerek, mesleğini yapmalıdırlar. Yapmaz iseler zaten siyasi olarak evlerine gönderirirliler. Bizden söylemesi.

Son söz: Ve bugüne kada birkaç defa yazdığım gibi, AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'dır. Tüm aday adaylarına da buradan duyurulur.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank