- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Tibet’liler Bu İçecek Sayesinde 100 Yıldan Uzun Yaşıyor

Kefirin sağlık açısından dolu faydası olduğunu her yerde okuyoruz. Bunların hepsi doğru ve kefir sayesinde Tibetliler 100 seneden fazla yaşıyorlar. Ama marketlerde satılan kefirin evde yapılan kefirle alakası yok.

İşte bu yazıda evde nasıl kefir yapabileceğiniz göstereceğiz.

Ev yapımı kefir hazırlamak için öncelikle bir süzgece ihtiyacınız var. Sonra kefir tanelerini plastik süzgece koyup suyunun untitledsüzülmesi için bir gece bekletmeniz gerek. Sabah kefir tanelerini soğuk suyla durulayın. Süt ve süt tortularının tamamen temizlenmesi için iyice duruladığınıza emin olun.

Kefir tanelerinin hepsi iyice yıkandığında, cam bir kavanoza koyun ve üzerlerine oda sıcaklığına getirilmiş tatlı inek veya keçi sütü dökün.

Sonra kefir tanelerinin üzerini bir bezle örtün ve karanlık bir yerde en az 24 saat bekletin. 24 saat sonunda kefiri süzüp için.

Bir ay boyunca her gün kefir içmelisiniz.

Sadece 1 hafta sonunda pantolonlarınızın belinin daha rahat olduğunu görecek ve 3. haftanın sonunda karnınız çok daha incelmiş olacak.

Bu tarifi tüketerek bir ayda 3 kilo vereceksiniz!

En iyi tarafı da beslenme şeklinizi değiştirmeniz gerekmemesi. Tüm yapmanız gereken günlük beslenmenize kefiri ilave etmek.

Kaynak: http://yemek.mynet.com/30-gun-boyunca-kefir-ictim-ve-bunlar-oldu-1150536 [1]