content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Eki

Tezkereye Biz de “HAYIR” Oyu Verirdik

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, "AKP hükümetinin dış politikada sergilediği tutarsız ve aşırıUnknown Object

agresif tutumdan dolayı, TBMM'de temsil ediliyor olsaydık tezkereye kesinlike "hayır" oyu verirdik" dedi ve gerekçelerini açıkladı. 

*

Başbakan Erdoğan'ın gerek Libya, gerekse Suriye ayaklanmalarında tutarsız demeçleri, 180 derecelik ani dönüşleri bizde bölgeye yönelik politikalarımızın Ankara'da belirlenmediği kuşkuları uyandırmıştır. 

*

Kaddafi'nin elinden ödül alıp, "NATO'nun Libya'da ne işi var" diyen Basbakan, birkaç gün sonra Libya'lı muhaliflere bavullar ile elden yüz milyonlarca dolar para göndermiş, gemilerimizi Libya açıklarına yönlendirmiştir. Benzeri tutarsızlıklar Suriye politikalarımızda da sergilenmiştir. 

*

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun "2023'e kadar 1911-1923 yılları arasında kaybettiğimiz topraklardaki insanlarımız ile o topraklarda yeniden kucaklaşacağız" ve "Orta Doğu'da yeni düzeni biz kuracağız ve yöneteceğiz" beyanatları iktidarın yayılmacı yeni Osmanlı hayallerini ortaya koymaktadır. 

*

Bu tehlikeli hayal ve idealler ülkemizi felaket maceralarına taşıyacaktır. Dünya yeniden bir Osmanlı kurulmasını asla kabullenmez. 

*

Bu gerçekler çerçevesinde, Batı medyasında Türkiye'nin dengesiz ve tutarsız dış politikasına yönelik "Bir sonraki dünya savaşını tetikleyebilecek adam: Recep Tayyip Erdoğan" gibi birçok makale yayınlanmıstır. (Bkz: Ottawa Citizen Gazetesi, 18 Eylül, 2011) 

*

Uludere'de 34 insanımızın bombalanarak katledilmesi olayını 10 aydır çözemeyen, sorumlusunu bulamayan AKP hükümetinin, bir iç savaş ve kargaşa bölgesinden gelen bir top mermisinin sorumlusunun Esad olduğunu bir saat içinde belirleyen hükümet bizde güven uyandırmamaktadır.

 *

Bahreyn'de benzeri rejim karşıtı ayaklanmalara ve muhaliflerin katledilmesine sesini çıkartmazken, Suriye'deki rejim muhaliflerine Türkiye'yi telafisi olmayacak bir savaşa sokacak kararlılıkla destekleyen AKP hükümetinin dış politikası "mezhep odaklı" görüntüsü vermektedir. 

Bu gerekçeler ile, TBMM'de temsil ediliyor olsaydık, Liberal Demokrat Parti olarak Türkiye'yi çok tehlikeli maceralara taşımaya eğilimli bu hükümet ve zihniyete kesinlikle yetki vermezdik. 

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank