- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Terörün Geleceği

Terörün destekçileri, terörün daha yeni başladığını yazsalar, teröristbaşının serbest kalacağını söyleseler ve uluslararası toplantılarda Türkiye'nin PKK'yı tanıyacağını iddia etseler de terörün artık sonuna gelinmiştir. 1984'te başlayan terör saldırıları, aradan 28 yıl geçtikten sonra, 2012 sonunda artık bitmeye yüz tutmuştur.
Başbakan Erdoğan'ın son bir yıllık dönem zarfında terörü doğru teşhis etmesi ve terörle mücadele metotlarını değiştirmesi sayesinde, terör örgütü ve uzantıları artık tesirini tamamen kaybetmeye başlamıştır.
2013 Ocak'ından sonra terörün, terör örgütünün ve uzantılarının şu safhalar halinde kısa zamanda tamamen ortadan kaldırılacağı kanaatindeyim.
Çözülme ve silah bırakma safhası

2013 Mart'ının sonuna kalmadan Türkiye içindeki ve dışındaki terörist gruplar tümüyle etkisiz hâle getirilecek ve dağıtılacaktır. Bu safhada terör örgütü silah bırakmak zorunda kalacak ve yetkililerle müzakere masasına oturmak için can atacaktır. Bir kere daha altını çizerek belirtelim ki, bu safha tamamlanmadan önce müzakere masasına oturmak, vatana ihanetle eş anlamlıdır.
Bu safhada teröristlerle kucaklaşan ve diğer suçları işledikleri tespit edilen BDP milletvekillerinin de dokunulmazlıklarının kaldırılması ve tutuksuz yargılanmaları sağlanmalıdır.

Terör kalıntılarının temizlenmesi safhası
Terör saldırıları sonlandırıldıktan sonra, PKK'nın üst yapılanması olan KCK'nın kalıntıları tasfiye edilmelidir. Nitekim hâlen KCK'yı etkisiz hâle getirmek için güvenlik güçleri ve yargı mekanizması çalışmalarını hızlandırmıştır. Böylece PKK bertaraf edildikten sonra, KCK'nın BDP örgütüyle birlikte terör ve şiddet olaylarını özellikle şehirlerde devam ettirmesi önlenmiş olacaktır.
KCK'nın etkisinin azaltılmasıyla özelikle Güneydoğu halkı rahat bir nefes alacak, şiddet ve baskıdan kurtulacaktır. Stratejik ve taktik yanlışlıklar yapılmazsa, gelecek yaz aylarına ulaşmadan Başbakan Erdoğan, terörün sonlandırılmasına imzasını atmış olacaktır.

BDP'nin siyaset çizgisine çekilmesi safhası
PKK
ve KCK bütünüyle tasfiye edildikten sonra -terörist başının da tecrit edilmesiyleterörden uzaklaştırılan BDP, gerçek bir siyasî hüviyet kazanabilecektir. Böylece terör ve şiddetten arındırılmış bir siyaset zemini ortaya çıkacak ve millet iradesi tam mânâsıyla tezahür edebilecektir.
Bu durumda BDP'nin de kapatılmasına lüzum kalmayacaktır.

Restorasyon safhası
Aslında, 'Demokratik Açılım' ve 'Birlik ve Kardeşlik' projeleriyle Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimize sahip çıkılmış ve onların, nihaî olarak birlik ve bütünlüğü zedelemeyecek talepleri karşılanmaya başlanmıştır.
Bir yandan terör örgütü (PKK- KCK- BDP) ile mücadeleye azimle devam edilirken, diğer yandan Güneydoğu'ya özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel hizmetlerin yoğun şekilde götürülmesi hızlandırılmalıdır. Terörün sonlandırılması ve Kürt canlarımız üzerindeki şiddet, baskı ve tehditlerin durdurulması neticesinde, Doğu ve Güneydoğu'nun restorasyonu ve normalleşmesi sağlanmış olacaktır.