- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Tefenni Özlemi

İnsan, doğup-büyüdüğü yerlerin özlemini sürekli duyuyor. Burdur ilimizin Tefenni ilçesi, doğum yerim Ece Köyünün bağlı bulunduğu yerleşim birimi. Tefenni’den gelen her haber, Tefenniliyle ilgili her bilgi beni sevindiriyor, üzüyor, düşündürüyor.

Tefenni’nin adı klasik çağda Temennos olarak biliniyor. Burdur’un eski yerleşim birimlerinden Tefenni 1854 yılında “kaza” oluyor. 1950 yılında yapılan nüfus sayımına göre nüfusunun 1191’i kadın, 1150’si erkek olarak görülüyor.

Tefenni ilçemiz merkezinde “Tefenni” adıyla haftalık yayınlanan gazetede yer alan haberler başta olmak üzere, Burdur ilimiz merkez ve ilçelerinde yayınlanan öteki gazetelerde yer alan Tefenni çıkışlı haberlerle özlem gideriyorum.

Bir bakıyorsunuz, Tefenni’den kamu kuruluşlarının başarıları haber oluyor. Tefenni Tapu Müdürlüğüne, TS EN ISO 9001:2008 kalite yönetim belgesi veriliyor Bu haber, kamu kuruluşları arasında adeta bir yarışın olduğunu, olması gerektiğini ortaya koyuyor.

Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak’ın, “Tefenni’de hedefin 50 yıl” olduğuna ilişkin açıklamaları, gazete sayfa ve sütunlarından okurlarıyla selamlaşıyor.

Bu haberler; Sulama ve dere ıslah çalışmaları, TOKİ Projesi, elektrik hatlarının yeraltına alınması, yol ve kanalizasyon çalışmaları, yeni konut alanları yeni sanayi bölgesi gibi başlıklar altında veriyor.

Tefenni’de bir bankanın müdürlüğünü yapan Yalçın Karataş’ın beş ayrı dörtlükten meydana gelen “Tefenni” adlı şiirin bir dörtlüğü:

Yüz kırk yıllık medeniyet öncüsü,

Sanki Göller Bölgesi’nin incisi,

Kıymet bilenlerin sözcüsü,

Dostluk Tefenni’de, dost Tefenni’de…

Tefenni’de uzun süredir özlemi duyulan ve faaliyete geçtiği günden beri değişik haberleriyle, Tefenni haberlerinin ilk sırasında yer alan, Tefenni Ziraat Odası Başkanı Ünal Atalay’ın açıklamaları, bir ziraat bölgesi olan Tefenni için önem taşıyor.

Öte yandan, Tefenni’de Ziraat Odası’nın Ünal Atalay Başkanlığında Faaliyete geçirilmesinden sonra, Tefenni ve çevresindeki zirai faaliyetlerde gözle görülür verimlilik artışları dikkat çekmeye başladı.

Bunun son örneklerinden biri, Ziraat Mühendisi Ramazan Gürgen’in danışmanlığındaki çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmalarının ardından, Tefenni ve Karamanlı ilçelerinden rekor seviyede anason ve rezene üretiminin elde edilmesi.

GÜNÜN HABERLERİ:

1. Burdur İlimiz merkezinde Muharrem Tuncel’in sahipliğinde günlük yayınlanan ‘Yenigün’ gazetesi 60. yayın yılına merhaba dedi.

2. Hatay’ın Samandağ ilçesinde Şahiye Say yönetiminde günlük yayınlanan ‘Samandağı’ gazetesi 26. yayın yılına girdi.