content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Oca

Tarihte Bugün!

Fatihi Hz. Muhammed (s.a.s) olan bir fetih gerçekleşti bugün. Fethedilen yer MEKKE!

Bugün Mekke-i Mükerremenin Fethinin sene-i devriyesi. Kutlama yerine manevi yaşantımızı ihya, iç âlemimizi gözden geçirme ve dua zamanı!

Hepimiz ağzımızla "Veliyiz"...! Ama sözle eylemin bir olduğu an, imanın tekâmüle eriştiği andır. Nefs, sağlığa zararlı olan her şeyi istiyor diye arzu ettiklerini yerine getirmemiz için bize bunların ruha faydalı olabileceğini zannettirerek bizi maddeye ve dolayısıyla da paraya yönlendiriyor. Nefs, huzur için parayı adeta ‘kıble’ kılıyor. Oysa para, insanı ne mutlu eder ne de mutsuz, bunu yapan parayı yönetme şeklidir.

İnsan, isyanlardayım deyip günahkâr olacağına, imtihanlardayım deyip sevap almasını başarabilmeli! Kendinizi ne her şeye iştahla yaklaşacak kadar aç bırakın, ne de hiç bir şeyden haz etmeyecek kadar doyurun! Birinin yüzündeki tebessümüne sebep olmak, dünyada yapılabilecek en iyi ve güzel işlerin başında gelir. Sadece bakmakla yetinenler, gerçeği görmenin hazzına varamazlar! Her yeni yıl bizi kabre biraz daha yakınlaştıran yeni bir adımdır, ne mutlu kabre hazırlıklı girenlere!

Ümmeti Muhammed'in bu şerefli günün yıl dönümünü dominant kültürün dayattığı tarzda değil de onlara yakışır bir şekilde ihya edeceklerini ve fethin ruhuna yaraşır bir yaşam tarzını benimsemelerini ümit ederim! Dualaşalım!

@/MBHedbi

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank