- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Tahta Olmayalım, Hortum Olalım

Yapınızı Ciddiyetten, Şakacı ve Esnek Olmaya Değiştirin...
HİÇ BU AÇIDAN BAKTINIZ MI?
Ciddiyeti bırakın! Şakacı ve esnek olun!

Esneklikten bahsettiğim zaman, bunun fiziksel esneklik olduğu zannedilir; ama kastettiğim fiziksel değil, zihinsel esnekliktir.

Zihninizi açık tutun. Görüş açınızı genişletin. “Sen benim kim olduğumu biliyor musunuz?” diyerek ciddiyetini koruyan kişileri kırmak o kadar kolaydır ki. Onlara "siz" yerine "sen" diye hitap ettiğinizde, nasıl da kolayca altüst olduklarını görebilirsiniz.

Bir tahta ne kadar kuru ve sert olursa, onu kırmak da o kadar kolay olacaktır. Lastik bir bahçe hortumunu ise, dünyanın en güçlü adamı bile darbeleriyle parçalayamaz.

Yapınızı esnetin, aynı lastik gibi olun. O zaman ne bakışlar, ne sözler, ne de davranışlar sizi kırabilir. Aksine, maddi dünyadaki konumuyla gururlanan kişiyi küçük olaylar kolaylıkla incitir.

Size egoyla ilgili bir hikaye anlatayım. Mistik düşünürlerden birine öğrencisi "Hocam ego nedir?" diye sorar. Hocası, "Hayatımda bu kadar aptalca bir soru duymadım. Bir aptal bile böyle bir soru sormaz" diye cevap verir. Öğrenci öyle sinirlenir ki yüzü kıpkırmızı olur. Bunun üzerine öğretmen öğrencisine şöyle der; "İşte ego budur. O kadar kolay kırılır ki.”

FAZLA CİDDİ OLMAYIN! ŞAKACI VE ESNEK OLUN!