- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Tabular Başka Türlü Yıkılmaz!

Devlet adına milletin idaresine talip olmak için Türkiye’nin başkenti Ankara’da işinin uzmanı iyi eğitim almış kimlikli ve kişilikli insanlar tarafından bugüne kadar kurulan ve bugünden sonra kurulacak olan bütün siyasi partilerin iyi niyetle kuruldukları ve kurulacaklarından zerre kadar kuşkumuz ve derdimiz yok desek inanırmısınız inanmazmısınız orasını yazımızın devamında okuyup karar ı yine sizler vereceksiniz.

Evet, saygıdeğer okurlar, Üst düzey yönetici olmanız için alanınızda uzman olmanız, ağzınızın iyi laf yapması, daha açık bir ifade ile oy talep edeceğiniz seçmene kendinizi rahat bir şekilde anlatabilmeniz için iyi eğitim almış eğitimli, bilgili görgülü ve medeni cesareti yüksek bir hatip olmalı.

Genel merkez başkan ve yöneticileriyle, partilerin günahından ve sevabından sorumlu bütün idarecileri bize göre işlerinde uzman, bulunmaz Hint kumaşı misali eğitimli, bilgili, görgülü, haktan ve adaletten yana olması gereken söz sahibi kişiler. Buraya kadar eksiği ve fazlasıyla siyasi partilerin genel merkezlerinin ne oldukları hakkında bilgimiz el verdiği ölçüde kısa ve öz bir iki kelam ettik.
Evet, saygıdeğer okurlar, Partilerin genel merkezleri ve kurucu genel başkanları ne ise il ve ilçeler ile beldelerdeki teşkilatları ile köylerde ve mahallelerdeki temsilcileri eğitimi, öğretimi, görgüsü bilgisi, hal ve hareketiyle genel merkezin aynasıdır.
Yazımızın buraya kadar olan birinci bölümünden partilerin kurucuları ve genel merkezleri hakkında ne demek istediğimizi kısa ve öz olarak sıraladık. Anlatımlarımızdan ne demek istediğimizi anlayanlar anladı. Anlamayanlar için bir iki kelam daha ederek yazımıza nokta koyalım.

Partilerin günümüze kadar ve halen il,ilçe ve belde teşkilatlarının oluşturulmasında görev verilen ve verilecek olan kurucu başkan ve yöneticilerinin eğitim ve kültürlerine hep birlikte göz atalım..İktidar ve muhalefet dahil Hangi partinin yönetiminde kaç iyi eğitim almış üniversiteli, kaç okuryazar görevli!
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ankara (genel merkez) ne derse o olacağı için bacak başa bağlı olması gerektiğinden il, ilçe ve belde teşkilatlarının kurucu başkan ve yöneticilerinde oy alacak hal ve hareket sahibi olmalarından öteye eğitimli eğitimsiz görgülü görgüsüz olmalarının önemi ve özelliği aranmadı ve halen aranmıyor.

Genel merkezlerde, ben sizin babanızım, ben dersem o olur anlayışı hâkim olduğundan, il, ilçe, belde kurucu ve yöneticilerinde eğitim düzeyi yüksek geleceğe yönelik proje hazırlayacak medeni cesaret sahibi yöneticiden ziyade parmakçılar yeterli!
Genel merkez iyi eğitim almış devleti adına milletinin idaresine talip olacak bilgi ve görgüye sahip üst düzey eğitimli kişilerden oluşurken, teşkilatlarda görev alacak partililerin eğitimli olmalarından ziyade ağzı doğru ya da yanlış laf yapıyor mu, oy potansiyeli var mı yok mu ona bakılır. Bu yalnız bizim yaşadığımız Ordu ve ilçeleriyle, beldelerinde değil, ülke genelinde bütün siyasi partilerde aynı.

Durum böyle olunca ne ülke ne de millet olarak dün olduğu gibi bugün ve halen bulunduğumuz yerden bir adım ileriye gitme şansımız yok. Hatta sürekli eğitim çığırtkanlığı yapılmasına rağmen geri gidiyoruz desek abartmış sayılmayız. Eğitime sözde değil özde sahip çıkılmış olsa bu durumda olmayız. Çünkü eğitim seviyesi düşük kişiler partilerin yönetimlerinde ve partilerin görev verdikleri yerlerde olmaz ve olamazlar.

Uzun lafın kısası, Türkiye cumhuriyeti devletinin kuruluşundan günümüze kadar ülkemizi ve insanlarımızı kör topal bugünlere getirerek üretmekten ziyade tüketici toplumu yaratan gelmiş geçmiş siyasete dur diyebilmek için, eğitim aldıkları halde bugüne kadar bir baltaya sap olamamış diploması cebinde on binlerce Üniversiteli kardeşlerimizin görüşleri doğrultusundaki partilerin yönetiminde görev alıp kendilerini yetiştirmeleri sonucu zorla toplanan vergiyi ülkenin ve milletin toplu çıkarından yana değil de kendilerinden yana peşkeş çekerek çarçur eden haz etmediğimiz, hoşumuza gitmeyen, üretmeden tüketen toplum oluşturan, genel merkez tandanslı parmakçı sisteme dur der, çalışarak, ter akıtarak, üreterek tüketen huzurlu ve mutlu T.C.Devleti ve milleti oluruz diyor saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Tabular Başka Türlü Yıkılmaz!