content

14 Nis

Sutyenler Bir İşe Yaramıyor

Fransa’ da Besançon Üniversitesi’nden Prof. Jean-Denis Rouillon’ un yürüttüğü araştırma, sutyenlerin sanıldığı gibi ne sutyen-2memelerin sarkmasını önlediğini ne sırt ağrısını giderdiğini ortaya koydu.

330 kadının memelerindeki değişikliklerin 15 sene süreyle takip edildiği araştırmada sutyenin tıbbi, fizyolojik ve anatomik olarak bir faydası olmadığı hatta sutyen kullanan kadınların memelerinin daha fazla sarktığı tespit edildi.

Buna göre, sutyen kullanılması memeye destek sağlayan kas dokusunun gelişmesini önlüyor ve memelerin daha çabuk pörsümesine yol açıyor.

Araştırmada, sutyen takmayı bırakan kadınlarda meme başının bir senede omuza doğru 7 mm yükseldiği, memelerin daha gergin olduğu ve buruşuklukların azaldığı da tespit edildi.

Araştırmaya katılan kadınlardan bazıları sutyen takmadıklarında daha rahat nefes aldıklarını ve sırt ağrılarının azaldığını bildirdiler.

Rouillon, bu araştırmaya dayanarak bütün kadınların sutyenlerini çıkarmalarını tavsiye etmenin doğru olmayacağını söylüyor:

“Çalışmamıza katılan kadınlar tüm kadınları temsil etmiyor.

Bizim takip ettiğimiz kadınların yaşları 18-35 arasında değişiyordu.

Bunlarda erken yaşlardan itibaren sutyenin bir faydası olmadığını ve sutyenlerinden vazgeçtiklerinde memelerini daha gerginleştiğini gördük.

Sutyen memelerin süspansiyon sistemini ve kan dolaşımını bozuyor.

Uzun zamandır sutyen kullanan orta ve ileri yaşlardaki doğum yapmış kadınların sutyenden vazgeçmelerinin kendilerine bir faydası olmayacaktır.”

Karşı çıkanlar var

Prof. Rouillon’ un konunun uzmanı olmadığını vurgulayan kadınlar sutyen takmanın “psikolojik, estetik ve pratik” sebepleri olduğunu söylüyorlar.

Sutyenin memelerin sallanmasını önlediğine; aksi takdirde kadınların mesela bir yere yetişmek için koşarken sallanmasınlar diye memelerini elleriyle tutmaları gerekeceğine dikkat çekiliyor.

Sutyenin ayrıca meme başının görünmesini de engelleyerek kadınların daha rahat davranmalarını sağlaması da önemli bulunuyor.

Gelelim neticeye

BİR: Sutyen kullanmadığım için kişisel tecrübelerimi aktarmam mümkün değil ama böyle bir iç çamaşırının beni çok “sıkacağını” tahmin ediyorum.

İKİ: Araştırmada meme büyüklüğünün dikkate alınmamış olması büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyor.

ÜÇ: Meslek icabı her gün türlü çeşitli sutyen gören biri olarak farklı sutyenlere göre bir değerlendirme yapılmamış olmasını da hayret verici buldum.

En azından askılı askısız sutyen ayırımı yapılmalıydı diye düşünüyorum.

DÖRT: Prof. Rouillon gibi bir “spor hocasının” sutyenlerle ilgili bir araştırma yapması çok ilginç; bu şahıs bir “meme fetişisti” mi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

BEŞ: Prof. Rouillon’ un araştırmasına 18-35 yaş arası kadınları alması “çok zevk sahibi” bir kişi olduğunu gösteriyor.

ALTI: Sayın profesör ülkemizde çok sık gördüğüm “fanila üzerine sutyen takılmasıyla” da ilgilenir, bu konuda da bir araştırma yapmak ister mi, bilmiyorum.

YEDİ: Victoria’ s Secret’ in sponsor olacağı çalışmanın gerçeği göstereceğine inanıyorum.

SEKİZ: Profesör Rouillon “üstsüzler plajında” görülürse bilin ki zemin etüdü yapıyordur.

KAYNAK

http://www.foxnews.com/health/2013/04/12/french-scientist-bemused-by-buzz-over-bra-research/

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank