content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Kas

Suriye’den Sonra

Rusya'nın Suriye'den sonra hangi sorunla ilgileneceğini hiç düşündünüz mü?

Önce Suriye konusuna bakalım. Rusya, Suriye'de yaşanan olayların bir Alevi-Sünni çatışmasından kaynaklandığını yani huzursuzluğun mezhep temelinde olduğunu düşünmüyor. Rus dış politikası hiç bir zaman dini konulara dayalı olarak şekillenmemiştir. Suriye'de yaşanan olayların temel sebebi de siyasidir ve bu yüzden Esad'a destek vermektedir.

Rusya'nın ardından Çin ve Hindistan'ın da Esad'a destek vermeleri sonucunda batı dünyasının politika yapıcıları Esad'lı bir çözüme doğru yönelmiş ya da yönelmek zorunda kalmışlardır. Bu durumda Suriye'deki karışıklığın çok uzun süreceğini söylemek doğru olmaz.

Suriye'de yapılan minimal savaşın sonucunda ise ABD ve batı itibar kaybetmiş olarak çıkacaktır.

Peki Rusya'nın Suriye'den sonra ilgileneceği konu neresi olacaktır?

Muhtemelen, Suriye'den önceki minimal savaşın yapıldığı alana yani Ukrayna'ya geri dönülecek ve Suriye'de itibar kaybeden ABD ve batı dünyasının önüne buzluğa konulan sorun tekrar çıkarılacak.

Ukrayna'dan bağımsız hareket eden Kırım bölgesi ve Donbass bölgesi de zaten ekonomisi iyi olmayan Ukrayna'yı bir hayli zor durumda bırakmıştı. Bu durumda Ukrayna'nın Avrupa birliği hayallerini bir yana bırakması gerekecek, Soros eliyle yapılan turuncu devrim fiilen bitmiş olacak. Sonuç olarak Ukrayna eski günlerine geri dönecek, bir anlamda patronun kim olduğunu burnu sürtülerek öğrenecek.

Gerçi Suriye sonrası Rusya'nın Estonya ve Letonya ile ilgileneceğini veya tam tersi bir coğrafya yani Libya ile ilgileneceğini savunanlar olsa da Rusya'nın birinci önceliği Ukrayna'ya vereceğini düşünmek daha akıllıca olacaktır...

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank