- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Su Trapisi ve Cebel-I Bereket!

Burası “CEBEL-İ NBEREKET.”Osmanlı’nın iz ve işaretlerini sinesinde barındıran, Yaşam Öykümün Kaleme alındığı “Ben Yüksel Mert Atatürk’ten Özür Diliyorum” Kitabına kaynaklaık eden, çocukluğumun geçtiği Bereketli Topraklar..

Kitap dedimde; hafta sonunda değerli dostum Adanalı Yazar Ekmel Ali OKUR Bey’I ve Ailesi’ni ve dahi değerli yazıdaşım Eniştem Cengiz Açıkgöz ve ailesini misafir ettim.

Ekemel Ali Okur ikimizinde Hocasıydı!

Kim ne derse desin! Ekmel Ali OKUR kaleme aldığı eserleriyle Türkiye’ye damgasını vuran bir düşün adamı nitelikli bir yazar.

Kitap okumanın, özelliklde yazmanın zorluğunu bilen biri  İNSAN olarak,yazarlara saygı duyduğumu, onlardan azami derecede müstefit olduğumu, bugünkü misyonumu, önümüzü aydınatan o  güzel insanlara borçlu olduğumu MERTÇE ifade etmeliyim.

Değerli Okur!

Cebel-I Bereket bir su cennetidir. Tepeden tırnağa bir su şöleni yani baştan sona bir su gülüşüdür. Dört bir tarafında su kaynakları  yani su kahkahaları vardır.

Su deyip geçmeyin, insan vücudunun dörtte üçü sudur.

Çok gariptir, ülkemizinde 3 tarafı su ile çevrilidir.

Su su su! Ne mi demek istiyorum!

İnsanın menşe-I de sudur. İnsan ana rahminde bir su havzasında dünyaya gelmeye hazırlanmaktadır.

İnsan havasız 6 dakikaya yakın, susuz 6 gün, yemeden 66 gün yaşayabilmektedir.

Iki gün misafirim olan Ekmel Ali OKUR ve Cengiz Açıkgöz ile hep suyu konuştuk!

Su gibi konuştuk!

Ama asla sulandırılmış konuları konuşmadık!

48 saat birlikte yaşadığımız; Cengiz, Ezgi, Eylül Sevilşay Zişan AÇIKGÖZ ve Yıldız, Besimi, Tayyibe ve Ekmel Ali OKUR Cebel’den aşağıya SU gibi akıp gittiler..

Yayladaki evimizin etrafından akan su sesini biz kanıksadığımız için bize yeniden anımsatan, yaşamımımza bir renk ve heyecan katan, su ile terapi yapmayı bize öğreten sevgili dostum Ekmel Ali OKUR gittiğinde dulukutan akan SU bütün güzelliğiyle akıp gidiyordu.

Tıpkı yaşam gibi..

ATATÜRK DİYOR Kİ

Arkadaşlar! Gidip Toros Dağlaarına bakınız, eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yeenemz.

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Bir dağ ne kadar yüce olursa olsun üzerinden yol geçer..

 

GÖNDERMELER

- CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’nun Irak Ziyaretinde en yüksek düzeyde karşılanmasının Türkiyemiz için bir gurur kaynağı olduğunu bilmeyen var mı?

-Her Çarşamba sabah saat 08:00’de gerçekleştirdiğimiz CENDERE programında en çok eleştiri alan kişinin Hüseyin BAYRAK olduğunu duydunuz mu?

-Sarıçam’ın en karizmatik aday adayı Yüksel EVSEN’in yapmış olduğu tanıtımlarla Sarıçam ilçesini bütün dünyaya tanıttığından habersiz olan var mı?

-Adana Büyükşehir için aday adaylığı çalışmalarına başlayan Abdullah TORUN’un bütün kesimler tarafından takdir ve tebrik edilen gönül insanı olduğunu bilmeyen var mı?

-Belediye Evleri Okuroğlu Yapı Market işetmecisi ve sahibi Muhammet Ekmel OKUR’un müteahhitler, emekçiler ve ustaların gönlünde taht kuran ticari zekasından haberiniz var mı?

-Profesyonel futbol dünyasına  kendisini Kabul ettiren, Milli Gururumuz Adanalı Fatih TERİM’e kent olarak sahip çıkmamız gereketiğini biliyor musunuz?

-Sayın Başbakanın açılışını yaptığı Yüreğir Kültür Evi ve dahi Yüreğir’in tarihinde görmediği asfaltlama çalışmalarıyla Türkiye’de adından söz ettiren Mahmut ÇELİKCAN’ın yapılan bir ankette yüzde kırklarda seyrettiğini duydunuz mu?

-Adana gibi bir iklimde yapılan Sarıçam Toki evlerinin balkonsuz yapılmasının mantıklı izahını bilen var mı?

-Dünya’nın hemen her yerinde akan Müslüman Kanının sadece emperyalist zalimlerden kaynaklı değil, içimizdeki kimi beyinsiz işbirlikçilerden kaynaklandığını biliyor musunuz?