- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Star Tv’nin El Değiştirmesi İyiye İşarettir

Star TV Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı bildiğiniz üzere. Uzan grubundan çıktıktan sonra ne oldu ne bitti anlayamadan, üstelik geniş bir süre zarfında anlayamadan medya devi Doğan grubunun eline geçti. Öyle yaptı olmadı, böyle yaptı olmadı, şöyle yaptı yine olmayınca Aydın Doğan ve kurmayları kanalı devretmeye karar verdi.

Uygulanan yayın politikaları yanlıştı, bunu 7 Mayıs tarihinde yazdığım ' İstanbul Çocukları'ndan Star Tv'ye Hatalar Silsilesi ' adlı yazımda da dile getirmiştim. Şimdi alınan karar ise doğru. Bu kanalı bu saatten sonra Doğan grubu kurtaramaz, kanalın yepyeni bir sese bambaşka bir nefese ihtiyacı var.

Sezon ortasında yenileme çalışmaları yaptı grup ama yaramıyor, yaramayacaktır. Kanal D gibi bir fenomenin altında eziliyor bu grupta Türkiye'nin ilk özel televizyonu. Star asla ikinci kanal olmamalı, sahibinin birincil ve öncelikli kanalı olmalı.

Bir süredir gündemde İpek Medya Grubu'nun Star ile olan flörtü. Gerçekleşirse üç taraf için de hayırlısı olur. Doğan, İpek, Star adına. İpek Medya Grubu harikulade bir grup ve Star'ı anlaşılan o ki birincil kanalları olarak düşünmüşler. Yakın zamanda adlarını medya dünyasında çok daha sık duyacağız. İpek Medya Grubu hem Star için hem de Türk medyası için az önce dile getirdiğim yepyeni bir soluktur işte.

Elinde Bugün Tv, Bugün Gazetesi ve Kanaltürk var İpek'in. Bugün sağlam bir haber kanalı, gazete idare eder ama Kanaltürk muhteşem bir nitelikli kanal. Özgün formatlarıyla, ağırlıklı programlarıyla fark yaratıyorlar. Akın İpek'in ' Türkiye'nin en güçlü medya grubu' olma hedefi kafamızda her şeyi biraz daha netleştiriyor farkındaysanız. Çok büyük düşünüyorlar.

Samimiyetle desteklediğimi belirtip yazıma nokta koymaya hazırlanırken aklıma birkaç soru takılıyor.

Doğan grubu inanılmaz paralarla transfer ettiği dizilerle birlikte mi, yoksa bazılarını Kanal D'ye alarak mı kanalı devredecek ? Mesela Vadi'yi...

Uğur Dündar Kanal D Haber'in başına mı geçecek Cnn Türk'ün başına mı geçecek?

...

Hiçbir şey şu an için geçerlilik kazanmış  durumda değil.

Takipteyiz...