content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Oca

Sosyal Sorumluluk Bilinci (I)

Sosyal sorumluluk; kamu, özel sektör ve sivil toplumun bir amaç etrafında toparlanarak, ortak yaşama yönlenmeleridir. Toplumun çözüm üretilmesinde, iyileştirilmesinde, geliştirmesinde ve sosyal adaletin Unknown Objectsağlanmasında öncelikli olarak belirlediği konuları şunlardır:
1) Eğitim 2) Sağlık 3) Çevre
 
Bu yazımda Eğitim konusuna değinerek, Sağlık ve Çevre konularına diğer yazılarımda yer vereceğim. 
 
Kamu sektörünün eğitim alanında topluma verdiklerinin yeterli olduğunu kimse iddia edemez. Eğitim ve öğretim alanında halen taşlar yerine oturamamış durumdadır. Kamu sektörünün, tüm vatandaşa bu eğitimi tam ve eksiksiz vermesi mümkün bulunmamaktadır. Eğitim kavramı sadece ilköğretim, lise ve üniversite eğitimi ile sınırlı olan bir kavram değildir. Bireyin küçük yaşlardan başlayarak, ölümüne kadar geçen devredeki tüm bilgi aktarımını kapsar. Temel eğitim, mesleki eğitim, örgün eğitim, kişisel gelişim, psikolojik destek, İnsan kaynaklarına yönelik eğitim, aile içi eğitim ve yaşama dair her türlü bilgi aktarımını içine alır. Bu kadar geniş alanı kapsayan bilgi aktarımını, sadece kamudan beklemek haksızlık olur. 
 
Bu düşünceyle ortaya çıkan özel sektörde ise eğitimdeki kalite anlayışı, çok farklı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Çoğu eğitim kurumlarının kendilerini başarılı gösterme çabaları, ‘vitrin başarı' kavramını ortaya çıkarmıştır. Reklam anlayışına dayalı ‘vitrin başarı' uygulamaları özel sektörün en büyük yanlışıdır. Diğer yandan çoğu özel öğretim kurumları, çocukların gerçek durumlarını aileye hissettirmeme çabaları içine girmiş durumdalar. Her şey güzel, her şey yolunda gidiyor imajı çizmeleri ileride ortaya çıkacak sorunları engelleyememektedir. Keza özel üniversitelerde de aynı yanlışlıklar bulunmaktadır. Mezun olsun da nasıl olursa olsun anlayışı gençlerimize iyilik etmekten çok kötülük vermektedir. 
 
Kısa olarak ele aldığım kamu ve özel sektördeki bu dengesizlikleri tespit ederek, gidermeye çalışacak olan sivil toplum örgütleridir. Bu anlamda sivil toplum örgütlerinin, bu iki sektörün yanlışlıklarını gidermeye yönelik çaba içinde olması çok önemlidir. Bunun için ön koşul ise sosyal sorumluluk bilincinde olan fertlerin, ortak platformlar oluşturmalarıdır. 
 
Kültür Turizm ve Kalkınma Federasyonunun eğitim konusuna verdiği önem birincil derecededir. Sosyal kalkınmanın olabilmesi için aile eğitiminin olmazsa olmazlardan olduğu görüşünü benimser. Bu nedenle ilk projelerini aile eğitimi üzerine yoğunlaştırmaktadır. Her ilde derneklerin oluşturulması bu anlamda önemlidir. Üstlendiği misyon ise her ilde oluşturulacak aile akademileri aracılığı ile ailedeki her bireye gerek psikolojik, gerekse sosyolojik destek vermek. Toplumun en küçük yapısı olan aile fertlerinin, sağlıklı büyümesi makro dengelerin yerine getirilmesinde önemli faktördür. Erkeğin kadına, kadının erkeğe, ebeveynlerin çocuklara, çocukların ebeveynlerine olan davranışları, yanlışları, şiddeti ele alınarak gerekli destek sağlanmalıdır.
 
Federasyonun her ilde dernekleri aracılığı ile uygulayacağı ‘Aile destek hatları' projesi, ülkemiz için ilklerin projesi olacaktır. Çalışmaları ile öncü olmayı hedefleyen camiamız bu başarıya kenetlenmiş durumdadır.
Saygı ve selamlarımla;

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank