- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Sonumuz Daha Kötü Olur..!

Yüce Allah’ın yarattığı kullarına hayatları boyunca doğru ve huzurlu bir yaşam sürerek ebediyete hayırlı bir biçimde intikal etmeleri için verdiği çok özel ve önemli sermaye akıl’dır. Akıl yüce Allah’ın yarattığı bütün canlılar içerisinde yalnızca insana düşünerek yaşaması için verilmiş en önemli ve özel sermayedir. Ama görüyoruz ki insanlar bütün dünyada ve ülkemizde de hala düşünüyormuş gibi yaparak düşünmeden, bana ne zihniyetiyle körü körüne yaşamaya devam ediyor.
Düşünerek yaşamış olsa yaşadıklarından ibret alarak geleceğini şekillendirir ve yere daha sağlam basarak aynı yanlışa bir kez daha düşmez. Düşünmeden yaşayan insan, dibi görünmeyen göle ölürüm ya da kalırım diye, dün, bugün ve halen kaderimde ne varsa kaşığıma o gelir yanlış anlayışıyla dalıp çıkarak hayatını hem kendine hem de ailesi ve yakınlarıyla ülkesi ve insanlarına zindan eden insandır. Her geçen günü değişen ve gelişen dünyamızda olduğu gibi ülkemizde bu tür tutum ve davranış sergileyen insanların sayısı ne acıdır ki azalacağı yerde hızla artmaktadır. Yüce Allah kullarının geleceğini bilerek inşa etmeleri için gönderdiği insanlığın rehberi Kutsal kitabımız kuranı kerimde rahat ve huzura giden yolun düşünerek yaşamak olduğu gerçeğinin altını çizmiştir. Atalarımızın yaşadıkları hayat tecrübelerinden elde edip günümüze kadar gelerek varlığını sürdüren özdeyişleri de bunun böyle olması gerektiğini göstermektedir. Bütün bunlara rağmen dün bugün ve halen olduğu gibi düşünmeden yaşamak bile bile paslı çiviye basarak ayağımızın kangren olup kesilmesine davetiye çıkarmak demektir.
Halbuki bir aciz kullar, Yüce Allahın yarattığı akıl izan sahibi insanlar başta olmak üzere bütün varlıklara koyduğu hayat kurallarına uyarak yaşamlarını sürdürmeleri için gönderdiği kutsal kitabımız kuranı kerimde akıl izan sahibi kullarına bildirmiştir. Biz aciz kulların yüce Allah’ın Kur’anı kerimde indirdiği dine uyarak rahat ve huzur içerisinde ömrümüzü tamamlamak yerine, birilerinin kendilerine göre uydurduğu dine ve yorumladığı kuranı kerime uyarak hem kendimize hem de ülkemizin ve insanlığın umudu gözüyle baktığımız yeni nesle kötü örnek olmaya devam ediyoruz.
Yüce Allah Kuranı kerimde nefsinin peşinden koşan insan ruhunu kirletir ve hayatı hem kendine hem de ülkesi ve insanlarına günümüz de olduğu gibi haram eder diyor.

Kutsal kitabımız Kur’anı Kerime göre yaşamını sürdüren insanların hayatına bakıldığında iman eden insanın hayatının tamamını iman, akıl ve vicdan üzerine kurduğunu görürüz. İman eden yani sorumluluk duygusuyla yaşamını idame ettiren akıl izan sahibi insan, gördüğü taşı yolun ortasından kendi imkânıyla alabileceğine gözü keser ise kenara iterek, arkasından gelecek insana vereceği zararı ortadan kaldırır. Kendi imkânlarıyla yapmaya gözü kesmiyor ise ilgilisine haber vererek gereğini yaptırır. Yüce Kuranı kerim ve Akıl bunun böyle yapılmasını gerektirmektedir. Düşünerek yaşayan insanların yapması gereken onu buradan kaldırmak ya da kaldırılmasına katkı sağlamaktır. Ancak dün bugün ve halen yaşamlarını hayatının tamamını imandan, akıl ve vicdan muhasebesi yapmadan idame ettiren insanların büyük bir çoğunluğunun yaptığı gibi bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle hareket etmeye devam etmek, kötülüklere olumsuzluklara ve uğursuzluklara insanlarımızın büyük bir kesimin yaptığı gibi davetiye çıkarmaktır.

İki günlük şu fani dünyada acı örneklerini dün bugün ve halen yazılı görsel ve işitsel basından gördüğümüz olumsuzluklara muhatap olmadan adam gibi yaşayarak adam gibi ebediyete intikal etmek ve yeni neslinde aynı şekilde yaşamını idame ettirmesine vesile olmak istiyorsak, Yüce Allah’ın İslam’ın anayasası bütün insanlığın rehberi olarak indirdiği Kur’anı Kerimi anlayacağımız dilde okuyup, öğrenip işaret ettiği doğruluk ve dürüstlük yolunda emin adımlarla ilerlemek için düşünerek yaşamak zorunda olduğumuzu asla unutmayalım yalım.

Allah korusun, sonumuz Kur’anı kerimin yolundan ayrılarak yaşadıkları ve halen yaşamaya devam ettikleri acı ve ıstıraba yazılı, görsel ve işitsel basın yoluyla canlı tanık olmamıza rağmen gördüklerimiz karşısında eklimiz kolumuz bağlı,ah vah demekten öteye elimizden başka birşey gelmeyen ülkeler ve insanlardan daha kötü olur diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Sonumuz Daha Kötü Olur..!