content Kendisi için şu cümleleri kullanmış: 01,01,1965 Yozgat ili Akdağmadeni ilçesinde doğdum. 1987 yılında ,A.Ü ,D.T.C.F Fransız Dili ve Edebiyatı'nı bitirdim.Şu anda ticaretle uğraşıyorum. Kitap okumayı severim. Başta edebiyat olmak üzere ,bilimsel yazıları okumaktan büyük haz alırım. Bütün güzel sanat dallarını sever ayırt etmem;zira kendimi Yaratıcının evinin bahçesinde oyuncaklarıyla oynayan bir çocuk gibi hissediyorum.Özellikle şiir dilinin çocukça olduğunu düşünüyorum."Yaratıcı evreni yedi yaşındaki bir çocuğun gözüyle yaratmış" der bir yazar.Evrenin büyüsü beni çekip götürüyor iç alemine.Bunun için yaratılışın sırrına yaklaşmayı istiyorum.Hem hayata güzel bi "katma değer" katmak amacım... Şiir için şöyle demiş: "Şiir Çocuğun dilidir"diyorum... "Suyla topraktan mana zuhur etsin diye cana ait adlar, harf ve nefes peçesiyle yüzlerini örttüler. Söz, gerçi bir bakımdan manayı açar ama on bakımdan da örtüp gizler." diyor Mevlana... Şiir manayı açmak için yazılır;şiir ortaya çıkınca bir de görürüsünüz ki,manayı gizlemiş. Çacuk konuşmaz ancak dilini anlarsınız.
16 Ara

Son Karakol

Bir romanın ilk cümlesi ”tüfek şöminenin üstünde asılıydı”diye başlıyorsa, okuyucu romanın sonunda o tüfeğin muhakkak patlayacağını bilir.

Makaleye link vererek başladım ki, yazacaklarım  gideceği yere gitsin.

-http://izle.nazlimcafe.com/2010/08/03/heron-gediktepe-saldiri-goruntuleri/

-http://www.youtube.com/watch?v=u656rBn85gs

-http://www.youtube.com/watch?v=qIk9A4mttd0&feature=related

-http://www.beyazgazete.com/video/2010/09/17/ilk-kez-pkk-yi-elestirdi-buguntv.html

-http://www.zehirli.org/pkk/yillik-geliri.html

-http://kriminoloji.blogspot.com/2008/05/pkk-terr-rgt-ve-uyuturucu-ticareti.html

-http://www.frmkd.biz/serbest-petek/120885-mehmet-gure-13-sehidimizin-arkasinda-pkk8217nin-kacak-petrolu-var-post1280952.html

-http://kadin.bianet.org/bianet/insan-haklari/114960-bilge-koyunde-korucularla-jitemin-karanlik-iliskileri-var

-http://www.turksolu.org/166/koca166.htm

Bundan 25-30 yıl öncesinde Türkiye insan haklarından tutun, ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan çok geri kalmış bir üçüncü dünya ülkesiydi.

İş başına gelen hükümetler  iktidarsızdı; çünkü askeri vesayet  ve zihniyet doğrudan veya dolaylı olarak ülkeyi yönetiyordu. Bu   durumda olan ülkenin doğusu  zamanla gözle görülür bir gerilemeyle karşı karşıya kaldı.

Hükümetler kalkınma ve  değişim sağlayacakları yerde, şuça bulaşmış memurlarını bölgeye  sürgün olarak yolladılar. Güneydoğu "Sürgün Cehennem'iydi" adeta.

Ekonomik zorluklar içindeki Türkiye kendi kendine yeterli olamadığı için, Doğu’ya özellikle Güneydoğu’ya   yatırımları yapamadıKalkınmanın lokomotifi olan eğitim sekteye uğradı; zira tabiat boşluk kabul etmiyordu.

Halkın devletinden istediklerini alabilmesi için, devlet tarafından  oluşturulan bu başı boşluğu,  halkın  iredesinin yanlış bir tezahürü olanra, Avrupa ve Ortadoğu ara bölgesinde  PKK terör örgütü kurularak dolduruldu. Zaten halkıyla  "aynı dili konuşmayan PKK’nın" varlık nedeni olan "devlet kurma  fikri" olmayacak bir çabaya dönüştü.

PKK’nın, Müslüman ve camiden çıkmayan “cami cemaati” bir halkı Marksist ve Leninist  söylem ve ideolojiyle hareket ederek devlet kuracağım demesi, yaman bir çelişkiydi.

Zamanla, PKK dev bir suç makinesine dönüşecekti.

Ayakta kalabilmesi, "çıkar ilişkilerinden beslenmesine" bağlıydı. Yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı zaten, "Kürt halkının büyük desteğini alması" söz konusu değildi. O bölgenin jeopolitik önemi  gereği, "devlet otoritesini  bölgeden uzak tutmak" birinci şarttı. Yasadışı  işler gerçekleştirmeye yönelik, karşılıklı çıkar ilişkilerine dayalı organizasyonlar için, ara sıra terör  eylemlerini sürdürerek örgütün yaşaması sağlandı.

Pkk nın kürt devleti kurma politikası ve iddiası  kendiliğinden kayboldu. Kaldı  ki, "devlet kurmak bir medeniyet" işiydi. Terörle, kap-kaçla, eroin ve silah kaçakçılığıyla, petrol kaçakçılığı ve kadın ticaretiyle bu sağlanamazdı.

Şimdi sırayla PKK  terör örgütünün  günümüze dek  nasıl sürdürelebildiğini  inceleyelim:

1-Pkk  ilk sıralarda "işsizliğe bir alternatif" oldu. ”Size iş vereceğiz“ diye kandırılan gençler dağa çıkartıldı. Aşağıda  açıklayacağım gelirlerden pay vererek, "ailelerine   300  ve üstü dolar para yardımı" yaptılar.

2-Bir yandan devlet otoritesini yanlış kullanan  "Ergenekon" terör örgütü "derin  devleti" yarattı.

3-Çavuşundan  genareline  bir kısım "askerler örgütle işbirliği" yaptılar. Yerli ve yabancı iş-adamının "Afganistan’da ürettirdikleri eroini" Avrupa ve Amerika’ya geçişini sağladılar. Karşılığında çok  kazançlar elde ettiler.

4-İçerde  ve dışarda  zengin, muktedir, ünlü işadamlarıyla ve "çok uluslu şirketlerle" işbirliği yaptılar.

Diyelim ki, 15 yıl önce  5 milyon araç varken ülkede, faturalı -resmi "petrol girişi" 5 milyon varildi. Şu anda 25 milyon araç var ve resmi petrol girişi hala 5 milyon varildir. Bu rakamlar "petrol kaçakçılığını" gözler önüne sermeye yeter de artar bile.

İşadamı bu kaçakçılığı yapabilmek için "yazılı ve görsel basına sahip oldu ,askeri silahlı gücü etkisi altına alarak (darbe yaptırma) tehdidi" savurdu. Böylece, PKK  eliyle petrolun ve Silahın ülkeye girişi sağlandı. PKK terör örgütü bu yollardan beslendi ve  yaşadı .

PKK neden devlet kuramaz? :

1-Devlet kurmak bir medeniyet ve kültür işidir. Silah, petrol, eroin ve kadın ticareti yaparak devlet kurulamaz.

2-PKK, Marksist ve Leninist bir  söyleme sahiptir ve ateisttir (Militanları Allah’a inanmaz).Halkın inancına muhaliftir. Müslüman Kürt halkı tam desteğini asla vermemektedir.

Dolayısıyla örgütü marjinal gruplar desteklemektedir.

3- İran’da, Suriye’de, Irak’ta, Türkiye’de Kürtler yaşamaktadır. Bu bölgede "güçlü orduları" ve büyük "medeniyetlere ev sahipliği yapmış" olan  devletler asla "ara bölgede bir Kürt Devleti” kurulmasına izin vermeyeceklerdir.

4-Suriye, İran ve Irak Kürtleri Şii mezhebinden; Türkiye Kürtleri Sünnidir. İki ayrı millet gibi algılanan bu durum bir araya gelmelerini engelmektedir.

5-Irak Kürtleri asla bir devlet kurmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıklamışlardır.

Talabani Irak Cumhurbaşkanı olarak bu açıklamayı yapmıştır.

6-PKK örgütü ve  Kürt aydınları da  “devlet kurmak amacında olmadıklarını” deklare etmiştir.

7-Son Anayasa’nın kabul edilmesinden sonra yargı alanında devrim  gerçekleşmiş ve  özellikle askerin yargılanmasının önünün açılmasından dolayı büyük desteğini kaybetmiştir örgüt.

8-PKK ‘nın ayakta durması "kaçakçılığa bağlıdırgelirleri kesildiğin de" örgüt kendi kendini lagv edecektir.

Son zamanlarda dünya yeni bir yapılanmaya gidiyor; yeni "paktlar" oluşturuluyor. Gelecek 10 yıl içinde "Rusya Nato’ya" üye olacaktır. Nato’nun güçsüz ve bölünmüş bir Türkiye işine gelmez. Çünkü yeni bir “düşman tanımı“ yapılmaktadır. Gelecek yüzyıl boyunca Avrupa ve Amerika’yı tehdit edecek en büyük düşman artık ÇİN'dir; Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Rusya tehdit olmaktan çıkmıştır, Nato’ya girmek istemektedir.

Gelecekte Çin-İran-Hindistan üçlü ittifakına karşı Türkiye’ye “füze kalkanları“ kurulmaktadır.

Bunların menzili  80 km ile 6000 km dir. Pkk menzile girmektedir. Bu nedenle PKK artık bitmek zorundadır. Avrupa ve Amerika  arka bahçesi Türkiye’yi temizlemek zorundadır. "Parazit yapacak ne varsa" süpürecektir.

Kürt halkı artık kendi Türk Devleti  ve Hükümetinden  şunları istemek ve almak durumundadır:

1-Türkiye ekonomisi gelecek 10 yılda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir.Doğu ve Güneydoğu bu pastadan  pay alacaktrır.

2-Kişi başı milli gelir 10 yıl içinde 20-30 bin dolara çıkacaktır. Doğu ve Güneydoğu bu pastadan  pay alacaktrır.

3-Ulaşım alanında, özellikle telefon, duble yollar, hızlı tren, hava limanlarıyla "ülke ağlarla" örülecektir. Doğu ve Güneydoğu bu pastadan  pay alacaktrır.

4-Eğitim, sosyal güvenlik ve toplu konut alanında "ülke hızla" gelişmektedir. Doğu ve Güneydoğu bu pastadan  pay alacaktrır.

Tüm bu gelişmişlik ve  anlayış farkından dolayı Kürt halkı bu  yaşam standarlarını arzu edecek ve faydalanamayı bilecektir.

Şu halde,

-“Geçici” kurulan, Kürt halkının geleceğiyle uzaktan yakından alakası olmayan, kardeş kanıyla beslenen Son karakol PKK yıkıldı. Bir yıl sonra hiç kimse bu terör örgütünden bahsetmeyecektir.

-Anayasa’nın kabulunden sonra, adına derin devlet dediğimiz, buz dağının görünen kısmı “Ergenekon” adıyla nam salan örgüt ve örgütlerin iktidarı sona ermiş bu son karakol da yıkılmıştır.

Son olarak,

Yeni dünyanın koruyucusu, Türk-İslam devletine gebe, Avrupa Birliği’ne girmiş, Nato’nun ileri karakolu lider ülke Türkiye: Son karakol

Halkın iktidarı elegeçirmesiyle tabana yayılmış yep yeni bir Cumhuriyet, hakları  kimseden esirgemeyen bir demokrasi ve bunları icra edecek bir hükümet: SON KARAKOL.

Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Son Karakol”

  1. 1
    turan yoldaş Says:

    "Halkın devletinden istediklerini alabilmesi için, devlet tarafından oluşturulan bu başı boşluğu, halkın iredesinin yanlış bir tezahürü olanra, Avrupa ve Ortadoğu ara bölgesinde PKK terör örgütü kurularak dolduruldu."
    *******
    Cümlesinde "TEZAHÜRÜ OLARAK" yazılması gerekirken,yanlış yazılmış ;düzeltirim.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank