content

05 Mar

Söke’den “Sarı Zeybek” Dergisi

Dergilerimizin bir seri değerlendirme çerçevesinde sayfalarında yaptığım gezintimin bir yenisi olarak, Aydın ilimize bağlı, Söke ilçemizde iki ayda bir yayımlanan “Sarı zeybek” Dergisinin sayfalarındaki gezintimi gerçekleştireceğim bugün.

 

Söke, Şairler ve Yazarlar Derneğince, edebiyat, kültür, sanat ve turizm dergisi olarak yayınlanıyor Sarı zeybek Dergisi. 54 ve 55. sayıları var masamda anılan Derginin. Önce kimliğine bakalım:

Dernek adına Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Tülay Sarayköylü, Genel Yayın Yönetmeni, Oyman Hasan Bıldırki. Hukuk Danışmanı: Av. Şükrü Döşkaya, Editör: Aşır Tunca. Yayın Danışmanları: A. Kadir Güler, Halil Özşarlak. Yazışma Adresi: Konak Mah. Kavakdibi Cad. Turtaş işh. K. 2-217, Söke- Aydın.Tlf: 0256-5124384.

 

Sarı Zeynep Dergisinin sayfalarında, pek çok şair ve yazarın imzaları bulunuyor. Derginin her sayısında, Tülay Sarayköylü imzalı bir sunuş ve bir şiir dikkat çekiyor. 55. sayının sunuşunun bir yerinde; “ Sarı zeybek önümüzdeki sayıların değerli üyelerine ayırarak zaman zaman özel sayılar halinde huzurlarınıza gelecektir. İlk olarak da yine Söke’nin eğitim çınarlarından Abdülkadir Güler özel sayısıyla bu uygulamaya başlayacağız” denilişini, bir kadirbilirlik örneği olarak gördüğümü ifade etmeli, tebriklerimi sunmalıyım.

 

Hemen, derginin ilk sayfasında, sunuşun bulunduğu sayfada iken, Tülay Sarayköylü imzalı, “Eskittiğin yıların özlemi gözlerinde” adlı, başlıklı şiirin ilk mısralarından bazı alıntılar yaparak devam edelim:

Seni ağlarken gördüm,

Yüzünde yılların çizgileri,

Hüsranı yaşadığın nasıl da belli,

Düş sokağına karlar mı yağdı?,

Üzerine bürünmüşsün,

Karakış esintilerini,

 Eskittiğin yıllarlın özlemi gözlerinde…

 

Derginin her iki sayısının sayfalarında imzaları bulunanlardan, bazı isim sıralaması yapalım herhangi bir ayırım düşünmeden: Tülay Sarayköylü, M. Kemal Yılmaz, O. Hasan Bıldırki, Yaşar Çağbayır, Şükrü Öksüz, Baki Yıldırım, Yadigâr Sarı, Abdülkadir Güler, Zeki Çelik, İsa Kayacan, İlknur Mersin, Ökkeş Öztürk, Yücel Kurucu, Mansur Ekmekçi, Vahit Bulut, Ayşegül Aşkın, Hüsamettin Tat vd.

Bazı cümleleriyle, imza sahipleri satırlarından aldıklarımız şöyle efendim:

1-Renk renk kelebekler dans ederek bu sevgili buluşmasına katılacaklar, birer çengi gibi oynayacaklar. Buna biyolojide ya da bitki biliminde “döllenme” deyip geçiştiriyor koca koca adamlar (Yaşar Çağbayır, Sayı:54)

2-Yıllar rüzgâr gibi geçiverdi. Ben emekli olduktan sonra Turizm Bakanlığının açtığı turist rehberliği kurslarına katıldım (M.Kemal Yılam,Sayı:55).

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank