content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Oca

Siz Annesiniz

Evlatların doğru yetişmesi de, yanlışa düşerek hem kendilerinin hemde ailesinin hayatın karartması babalardan evvel siz saygıdeğer şefkat abidesi annelerin elindedir. Bu iddialı ve son derece önemli olan ve çok önemesediğimiz ifadeyi açmaya gerek yok.
Anlayan anladığı gibi bilenlerde (özellikle babalar) zaten bunun böyle olduğunu gayet iyi biliyor. Çünkü anne, hem baba, hem de anne olarak babalara oranla evlatlarının özelliklede kız evlatlarının dert ortağıdır.

Baba ise, annenin ailenin ve yuvanın baba direğidir. Maddi ve manevi en önemli güvencesidir. Ama annenin çocuğun yetişmesindeki önemi göz ardı edilemez ve edilmemeli. İşin özüne bakıldığında ailede annenin yeri ve önemi başkadır. Malum olduğu üzere çocuklar,babadeği hep anne diye ağlar anne ve baba diye gülerler .Tabi bu anlatmak istediklerimiz sözde değil, özde annelerdir. Çünkü anne, anne olarak evladının yüzüne baktığında ne derdi ve ne tasası olduğunu anında anlayıp gerekeni yapmakla yükümlü ilk ve tek kişidir.

Eğer sen anne olarak evlatlarının dert ve sıkıntılarını görmezden gelirsen, bu konuda pusuda bekleyen başkaları derhal görür ve anında gereğini yaparak evladının, dolayısıyla senin ve ailenin hayatını bugüne kadar olduğu gibi böyle devam ettikçe bundan sonrada karartabilir. Bunun acı örneklerini ülke ve Ünye olarak çoğumuz ve çoğunuz ya bizzat yaşadı ve gördü. Ya da Yazılı ve görsel basından defalarca izledi.

Sevgili anne babalar, özellikle anneler, sizlerin ölüme meydan okuyarak bin bir meşakkatle dünyaya getirip çektiğiniz onlarca acıya rağmen yılmayıp hayata ve dünyaya hayırlı evlatlar yetiştirmek için gecenizi gündüzünüze kattığınız evlatlarınızdan en nadidesi olan kızlarınızı 21.yy en tehlikeli cihazı olan internet bağlantılı çep telefonlarına esir olup hayatını karartmasına yalnızca siz mani olabilirsiniz.

Çünkü siz şefkat abidesi annelerin babalara oranla, evlatlarınız üzerindeki etkiniz, yetkiniz ve emeğiniz asla inkâr edilemez.
Bu nedenle sorumlu insan olarak yaşadığımız şehrimizde bizzat gördüklerimizin dışında görenlerden dinlediğimiz ve dinlerken içimizi acıtan bu ve benzeri olaylara karışmış veya karışmaya meyilli evlatları korumak ve kollamak adına evlat, özelliklede kız evlat sahibi değerli annelere sesleniyoruz.

Sokaklarda kız evlatlarından büyük çoğunluğunun okula gidiyoruz diyerek uygun olmayan yer ve mekânlar da akıllara durgunluk veren ahlaksızlıklarla iç içe gün geçirdiklerini bir-bir saymaya ve sıralamaya gerek yok.
Eğer, siz gerçekten yukarıda üzerinde ısrarla durduğumuz duygu ve düşünceleri içinde taşıyarak hayatını i adam gibi idame ettiren özde bir anne iseniz, evladınızın yüzünden, vücut dilinden ne yaptığını nasıl yaptığını anında anlamanız gerekmektedir.

Siz anlamıyorsanız, sizin evladınızı da kendisi acı ve ızdırap çekerek doğurmadığı için kimse anlamaz. Anlamadığı için gözünün yaşına bakmadan ziyan eder. Bu olumsuz işlerle ilgili acı örnekler çoktur. Başa gelmeden önlem almak önemlidir.
Günümüze kadar yaşanan bu olumsuz vakalar da anneler çocuklarına özelliklede kız çocuklarına ilgisiz davrandıkları için yaşanmıştır. Böyle devam ederse bundan sonrada yaşanacaktır. Burada en önemli görev siz saygıdeğer, eli öpülesi annelere düşmektedir.

Çünkü siz üstün fedakarlık vasfınız ile yüce Allah tarafından ayrıcalıklı olarak yaratılmış taş üstünde yuva kurma meziyetine sahip,azimli,kararlı şefkat abidesi annesiniz.İsterseniz evlatlarınızın, özelliklede kız evlatlarınızın yüz kızartıcı olumsuzlukların içine düşmesine kesinlikle engel olabilirsiniz.

Günümüze kadar kısmen yaşandığı gibi günümüzde başta televizyonların büyük çoğunluğu tarafından olumsuz programlar başta olmak üzere cebe giren internet vasıtasıyla yetişme çağında olan özellikle kız evlatlarının aklını çelen internetin cebe girmesiyle hız kazanan olaylar annelerin duyarsız davranmalarından dolayı yaşanmıştır. Anneler geçmişte olduğu gibi bugünde çocuklarıyla ilgilenmezler ise bu olumsuzluklar yaşanacaktır.

Evlatlarımızı özelliklede kız evlatlarımızı mahfi perişan ederek insanlığı ayaklar altına alan yüz kızartıcı olumsuzlukların yaşanmaması için meclis tarafından çıkarılan koruyucu kanunlardan ve uygulayıcılarından ziyade en önemli görev yine büyük acılar çekerek neslimizi nesilden nesile taşıyan, siz saygıdeğer, eli öpülesi annelere düşmektedir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Siz Annesiniz

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank