content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Oca

Sistemi Halk Değiştirecek (II)

Saygıdeğer okurlar, Süper vali Recep Yazıcıoğlu Beyefendinin her platformda yüksek sesle haykırarak ifade ettiği ve “Bu Sistem Değişmeli” adlı eserinde yazdığı gibi Mucize Halktadır. Halkın Kendi Gücündedir. Seçilmiş derebeylerine ihtiyacımız yoktur.Halk bu sistemi eninde ve sonunda değiştirecektir.

Doğu dünyası olarak bir kaç asırdır her alanda büyük bir çöküş süreci yaşamaya devam ediyoruz. Ekonomik, siyasi kültürel ve ilmi açıdan bir bozulma ve gerileme yaşamaktayız. Doğu dünyası olarak sahip olduğumuz insan gücünü ve zengin yeraltı ve yer üstü nimetlerini aynı şekilde zengin tarihi mirasımızı kullanmaktan aciz toplumlar haline geldik.

İşte bu toplumlardan biride hiç kuşkusuz Türkiye’dir. Kendi halkıyla, kendi değer yargılarıyla bir türlü barışık olmayan bir devlet yapısı ve halka rağmen halkı yönetmeye çalışan bir grup seçkinci bürokrat sınıfı, her konuda uzman olduğunu iddia eden ve fakat her defasında açık veren bir aydın sınıfı ve ülkenin birlik ve bütünlüğü adına kendisini ” kraldan daha kralcı gören ” bir grup iktidar sahibi insanların bu ülkeyi ne hale getirdiklerini son yaşanan olaylarla hepimiz beraber müşahede ediyoruz.

Şayet halkın kendi kendisini yönetmesini, kapalı toplumdan açık topluma, fakir toplumdan refah topluma geçmeyi, korkulardan, tabulardan arınmış özgür bir toplum olmak istiyor isek yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı çok iyi tahlil etmek zorundayız.

İcraatları ve konuşmalarıyla herkesin bir türlü anlamakta güçlük çektiği hatta aykırı bir vali olarak tanımlanan süper vali Recep Yazıcıoğlu” Vali ve Kaymakamların seçimle gelmesi mümkündür, ama şart değildir. Cumhurbaşkanlığının kapısına dayanan Karadenizli vatandaşa kapıcı ne istediğini sorar. Vatandaş ” Cumhurbaşkanı olacağını” söyleyince kapıcı” Deli misin” der. Vatandaş da”  Şartmıdur” diye sorar. Bu da ona benzer; şart değildir ama vali ve kaymakamlar da seçimle gelebilir. Türkiye’nin bilmediği, yönetime katılmanın seçilmiş icra organları marifetiyle değil, seçilmiş karar organları ile olacağıdır.

Mevcut pederşahi kültürümüzde bizi daima ilin, ülkenin, icranın başına konsantre eden, her işi ondan bekleyen, ona havale eden, dışlayıcı bir zihniyet vardır. Bu nedenle de insanlar seçildiğinde mucize olacağını zannediyoruz. Bu yanlıştır. Mucize Halktadır, halkın kendi gücündedir. Halk organize olur, örgütlenir, müteşebbis hale gelir, ticaret ve sanayi burjuvazisi oluşur ve bu süreç sonunda kalkınma ve gelişme sağlanır. Ama biz bu süreci yaşamadan, icra organlarını seçerek ondan mucize beklemekteyiz. Her şey onunla başlayıp onunla bitmez. Belediye başkanlarını seçtikte neyi bitirdik? Onun için belediye başkanlarını da halk değil meclis seçmeli ki meclisin ağırlığı ortaya çıksın ve meclis de o yörenin en iddialı insanları görev alsın.

İnsanlarının gönlünde yaşamına aynen devam eden Türkiye’nin süper valisi Recep Yazıcıoğlu Beyefendinin ağzından Asil Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin seçilmiş derebeylerine ihtiyacı yoktur. Mucize Halktadır. Halkın kendi gücündedir. Halk bu sistemi erinde ve sonunda değiştirecek diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank