content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Nis

Sınavla Çalınan Gelecekler

Iğdır’da babası imam olan 18 yaşındaki ‘Mesume Ada’ adlı bir genç, annesine mesaj attıktan sonra kendisini asarak intihar ediyor.

Mesaj şu şekilde;

Anne benim yorganım pembeydi, neden beyaz örttün üzerime? Pamuk gibiydi yatağım, neden bugün taştan? Gece lambasını yakmayı unutmuşlar, oysa annem bilirdi, karanlıktan korktuğumu. Yağmur mu yağdı acaba? Etraf toprak kokuyor. Anne yatağıma böcek girdi alır mısın? Hafta sonu da değil, neden yıkadılar beni? Üstelik yabancı kişiler! Neden ağlıyorsun anne! Yoksa bana küstün mü?

Ne kadar zamandır düzeni değiştirmeye çalışan gençlerin isyanlarını duyuyoruz. Oysa düzen hiç değişmez, kurulmuş bir kere sınav kağıtları bile kişiye özel hazırlanıyor şifreli bir şekilde… ÖSYM, sınav kağıtlarının şifreli düzenlendiğini itiraf ediyor ama nafile. Şimdiye kadar yapılan sınavların hepsinde böyle bir şaibe olmadığını kim kanıtlayabilir bizlere.

Gençlerin duygularıyla değil, gelecek düşleri ile de oynanıyor. Kim olduğunu bilmediğimiz birileri de, kayırmacılık politikasının şanslı bireyleri olarak gelecekte karşımıza çıkıyor. İçine kapanan, hayatını sınavlara endekslemiş gençlerin de intihar etmeleri bizleri derinden yaralıyor.

Düzeni bozanlar elbet bir gün kendileri de bozguna uğrayanlardan olacaklardır. Bugünlerde su gibi, hava gibi, yok olduğunda acısını hissettiğimiz hukuk kurallarını, insanlık şimdiye dek yaşadığı acıları yaşamasın diye oluşturulmuştur. Tanrı’nın yarattığı insanı, kulların katlettiği bir düzendir bu bozulmuş. Bir sınav ile yarınları katledilen gençlerimiz, akan gözyaşları zulme, kine, öfkeye… Dur diyecek olan yine gençlerimiz bu haksızlığa.

Dünyanın gözünün üzerinde olduğu coğrafyalarda, kan ve gözyaşı vardır hep. Analar kan ağlar, gençler mezarda. Nedeni yarınları çalınmış bir ülkenin evlatlarıdır onlar.

Gençlerimiz günlerce sınava çalışıp, o sınavda kayırmacılık olduğunu gördüklerinde ise isyanlarını sokağa döktüler. Yaşanan bu olayların neticesi, tüm aileleri de etkilemiştir.

En kötüsü ise bir genç insanın intihar etmesidir.

Hayallerinin çalınmasıdır.

Yarınlara korkulu gözlerle bakmasıdır.

Gençlerin mücadele azminden vazgeçmeyip, yarınlara daha sıkı sarılarak, geleceğine sahip çıkmalarına destek veriyorum. Gençlere destek, geleceğimizi desteklemektir. Bunu çok iyi biliyorum. Herkesi, gençlerin geleceğine sahip çıkan sorumlulukta olmaya davet ediyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank