content
09 Nis

Sigortacılığı Kimler Yapmalı?

Sosyal Güvenlik Yasası gereği emeklilik yaşının 65 olması nedeniyle vatandaşlarımız alternatif yollara başvurmuşlardır. Bu durum da kimi kurumlar, başta sigortacılar ve şimdi de bankacılar vatandaşa hizmet amaçlı kolları sıvamışlardır. Sigortacılık eskiden beri bilinen kazançlı bir meslektir, bu yüzden sanırım artık daha fazla rakipleri var.Elbette ,piyasada rakibi olan firmalar daha başarılı olur ve daha iyi hizmet verir diye düşünüyorum. Ancak yine de bu işi gerçekten bilen insanların yapmasından yanayım. Rakip olalım, bu sofradan biz de ekmek yiyelim diye bu işe girişen kimi firmalarımız maalesef sigortacılığı da ellerine, gözlerine bulaştırıyorlar. Çoğu zamanda bu işin altından dolaylı yoldan para kazanmak ta işin cabası. Buna bir dur demek lazım… Bakın şimdi birkaç örnek vereyim:

Geçenlerde Tüketiciler Birliği Antalya Şubemize dertli bir tüketici geldi. Ve kendisi bir banka tarafından bilgisi dışında sigorta edilmiş. Şahıs tesadüfen hesaplarını kontrol ederken hesabından 100 TL nin çekildiğini fark edip bankayı arar ve böyle bir sigorta yaptırmadığını söyleyerek parasının iadesini ve bu sigortanın iptalini ister. Buna istinaden bankanın verdiği cevap ise; “Bireysel Emeklilik sigortası yaptırmak için siz bankamatikten onay vermişsiniz bu nedenle hesabınızdan 100 TL çekilmiştir. Eğer iptal ederseniz bu ücretin % 15 ini sizden tahsil etmek zorundayız “olmuştur. Sözleşmesi olmayan bir sigorta işlemi yapılabilir mi? Sizlere ve sigortacılara soruyorum.

Diğer bir sigorta ise işsizlik sigortası. Bir vatandaş çalışırken yine bir bankaya kendisine işsizlik sigortası yaptırıyor ve düzenli olarak her ay sigorta parasını ödüyor. Ancak işsiz kalınca banka işsizlik ücretini ödememek için türlü türlü bahaneler arıyor. Bu sigortayı yapan banka, insanın en zor zamanında, işsiz kaldığı anda geriye ödeme yapmayacaksa, neden bu işlere girişiyor neden vatandaş hiç yere emeğini çöpe atıyor yada attırılıyor? Şu fani dünyada vatandaşa yapılan haksızlık bitmeyecek mi? Bu şekilde yapılan sigortacılık yerin dibine batsın. Halk bu dünyaya kandırılmak için mi geliyor el insaf. Bırakın bu işi bilenler ve hak yemeyenler yapsın.

Yetkililere hep seslendim, yine sesleniyorum bu vatandaşın halini duyan, gören, bilen var mı? Varsa bir el uzatsın ve lütfen herkes üzerine düşen görevi yapsın.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Sigortacılığı Kimler Yapmalı?”

  1. 1
    ercan turgut Says:

    KONU GERÇEKTEN ÖNEMLİ VE GÜNCEL. BUNU HER KESİMLE PAYLAŞMALIYIZ.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank