- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Show Tv’yi Kurtarırsa Doktorlar mı Kurtarır ?

Zirvedeki iki kanaldan biridir, kim ne derse  desin, bu böyledir.

Evet, üst satırda sözünü ettiğim televizyon kanalı M. Emin Karamehmet'in Show TV'sidir. Zirvenin zirvesindekini söylememe gerek var mı peki ? Yok ama söyleyeyim, Aydın Doğan'ın Kanal D'si. Aklımda yoktu ama iyi oldu aslında, karşılaştırmalı gidiyormuş gibi yapalım ve anlatmaya çalıştığımızı inşallah daha iyi anlatabilelim. Çünkü, Kanal D her geçen gün daha iyiye giderken, Show Tv her geçen zaman diliminde, biraz daha gerilemekte. Bu iki kanalın da son üç dört yıldır gözlemlediğim kadarıyla kendilerine has bir yayın politikaları var ve başarılılar da.

Kanal D, sloganı her ne kadar Atv kullansa da ' Dizi Kanal D'de izlenir. ' i kendi politikası hâline getirmiş, izlere de bunu benimsetmiş, Okan Bayülgen ve Beyaz'a büyük önem vermiş ve tabiri caize işi bitirmiş.

Show, ' yarışma kanalı ' artı üç dört az ama öz ( güzel dizi ) politikası istikametinde ilerlemiş, ilerlemiş, şimdi gerilemekte. Atv ve Star yani üçüncü ve dördüncü kanallar izlenme oranlarında kanalı geçmekte.

Neden peki ?

Çünkü Acun Ilıcalı on iki ay iş yapmıyor, geçin on iki ayı sekiz dokuz ayın tamamında da iş yapmıyor ve doğal olarak oranlara yansıyor. Ne kadar iyi olursa olsun koca bir ' zirve ' kanalı tek adama bırakılır mı ?

Bir diğer sorun ' seçim hataları ' .Yanlış işlerin çaldığı zamanlar. Kanalın şu an için gün birincisi, ikincisi işi yok. En iyileri üçüncü dördüncü. O da geçen senenin olay malı, Türk Malı.

Bir ışık da mı görünmüyor ? derseniz, görünüyor efendim. Hatta birkaç ışık görünüyor...

Birisi Acun Ilıcalı imzalı işler... geldi, geldiler, geliyorlar. Birisi Karadağlar. Başrol Erdal Özyağcılar'ın, varın gerisini siz düşünün. Belki de en önemlisi ' Doktorlar ' geri dönüyor. İlk kadrosuyla değil belki ama özüne yakın şekilde geliyor. İzlenir ama özüne daha çok yaklaşırsa farkeder ve o rüzgârın hızı diziyi de kanalı da daha güzel günlere iter.

Söylenecek çok söz var ama ' sükût ' diyorum izleyip, göreceğiz.

Aşkla, imanla...