content
14 Şub

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun

Sevgililer günü, batı kültürünün geçmişten gelen bir bayram günü’dür. Batıya eğimli bir toplum olarak diğer kutladığımız bayramlar gibi bu özel gün de,  herkes için önem arz eder hale gelmiştir.

Bu özel günde tüm sevenler birbirlerine çiçek gönderirler, birbirlerini memnun edecek çeşitli hediyeler alırlar ve özellikle çiftler bu günü baş başa romantik bir şekilde geçirmek isterler. Eskiden sevgililer birbirlerine sevgi kartları gönderirlerdi. Malum günümüz teknoloji çağı olduğundan sevenler birbirlerine mail yoluyla aşk sözcükleri göndermektedirler.

Bu durum bazı yönden iyi, bazı yönden kötü olabilir. Ancak sadece bu gün için sevgi gösterisi yapmaktan iyidir. Neden insanlar bugüne özel hep sevdiğini memnun etmek ister ki? Bana göre insan, sevdiğini her gün belli ederek arada bir baş başa dışarıda yemek yiyip, karşılıklı güzel, abartıya kaçmadan hediyeler almalıdır. Abartıya kaçmadan diyorum, çünkü bazı insanlarımız hesabını bilmeden hoyratça, sırf karşıya memnun görünmek açısından, ya da kendisini bu şekilde ifade edebilmek adına tüketim çılgınlığına gitmektedirler. Bu tüketim çılgınlığından yararlanabilmek ve kar elde edebilmek adına da bankalar da bir takım kampanyalar yapmaktadırlar. Bu kampanyalara aldanmayalım ve sırf bu gün için ileride ödeyemeyeceğiniz krediler çekip de geleceğinizi ipotek altına almayın. Sonuçta bu çift evli ise her iki taraf ta duruma göre maddi yönden zarar görebilir ve yapılan iyiliğin, düşünülen hediyenin bir anlamı kalmaz.

Sevgililer günü başta da belirttiğim gibi batı kültüründen esinlenmiştir. Ve bu kültürde alışveriş çılgınlığı söz konusudur. Bu gün de bütün vitrinler kırmızı çamaşırlarla, oyuncak ayıcıklarla süslenir, pastanelerde kalp şeklinde pastalar vitrinleri süsler, bugün haberlerde gördüğüm gibi kalp şeklindeki simitler tezgâhlarda yerlerini alır. Böyle şeyler hoş şeyler olsa da alışveriş çılgınlığıdır.

Toplum olarak bilinçli hareket ettiğimiz sürece, ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız, sevgimizi illaki maddiyata bağlanmamasını bildiğimiz müddetçe bu çılgınlık bize vız gelir.  Her gün sevenler için sevgililer günüdür, yeter ki sevmesini bilelim ve sevip, sevilelim. 

Sevgiyle kalın…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank