content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Tem

Sensizliği Yaşamak

Ben derdimi, kederimi ve sevincimi ilk sana açtım. İçimdeki yalnızlığımı seninle paylaştım. Uyumadığım gecelerde birlikte uyumadık seninle. Seni hoşnut gördüğüm zaman bende senin kadar keyiflendim, kafama takılan ne varsa attım onları seninle olunca.

Bedenimdeki ağrıları, sızıları da duymuyorum ya da farkında bile olmuyorum sana bakarken. Bunun adı nedir bilmiyorum ama sen bir başkasın bende. Seni üzgün ve kırgın görmek o kadar ağırıma gider oldu ki sen farkında bile değilsin. Ama bana bir sorsan neler düşündüğümü bir bilsen. Söyle bileyim o zaman diyeceksin ama bu anlatılmaz ki ben sende yaşıyorum onu. Ama sakın sensizliğin nasıl yaşandığını sorma bana. Sensizliğe susuyorum o zaman,dilim dönmüyor tarif etmeye.

Bütün zorlukları seninle yenmeyi, engelleri seninle aşmayı, hayatın ağır yükünü seninle taşımayı, sen yokken seninle düşündüm hep. Dünyaya kahredip küstüğüm zamanlar da sana sığındım sıcaklığını hissettim içimde senin haberin olmadan. Sana karşı olan duygularımın ne kadar samimi ve sıcak olduğunu bilirsin. Ama bir o kadar da yorgun biliyor musun?

Seni tanıdığım da çok hırçın ve hırslıydın, bir o kadarda ürkektin ama artık o kadar güzel bakıyor ve o kadar güzel düşünüyorsun ki bu beni daha çok memnun ediyor. Fakat durgunluğuna, burukluğuna tahammül edemiyorum anlayabiliyor musun? Boş ver hayatın biraz da dağınık kalsın.
Biz insanların mutlaka eksik taraflarımızda vardır, karşılıklı hatalarımız da olacaktır. Bunlar bizi uzaklaştırmamalı bir birimizden. Sabrın ve hoş görünün yerinin insan hayatındaki önemini ve yerini biliyoruz. Küçük şeylere takılmamalıyız elbet.

Biliyorsun hayat inişli, yokuşlu inişini nasıl kolay iniyorsak yokuştaki zorluğunu da birlikte taşımalıyız. En zor günlerde bile tek yürek olabiliyorsak sorunların üstesinden gelmek daha kolay oluyor.

Sana can diyebildiysem sende canan olmasını bildin. Sana gelen yollar ya acıdan geçiyor ya da vefadan ama ben acı olanı seçmek zorundayım can. Sen bunun farkındasın. Ama şu kesin seni üzecek her ne varsa bana çok uzak, sana yakın olan gönlümdür.

Cana can, yâre yar olmak kolay iş değildir, ama sen bunların ikisini de o kadar güzel yapıyorsun ki, o kadar kıymetini biliyorsun ki karşında secdeye kapanasım geliyor sanki. Senin varlığın benim için ne kadar önemliyse yokluğunda o kadar zulümdür. Uzaktan bile olsa görmek serinletir yüreğimi, sesini duymak ferahlatır içimi. Ama ne olur hiç yüzün asılmasın, yüzünde hiç hüzün olmasın. Biliyorum kolay mı diyeceksin, unutma zor olanı başarmaktır asıl olan. Güzellikler ve yücelikler onda gizlidir.

Hayata tutunmaya mecburuz, kaç kez düşersek düşelim kalkıp yürümeye mecburuz. İkinci bir hayatla haklaşmak ya da yüzleşmek mümkün değildir. Silip atamadıklarımız hep bizimle olacaktır. Asıl olan ise onlarla yaşanılır kılabilmektir hayatı. Kadere boyun eğmeyelim desende elden gelen bir şey yoktur. Hayat bize neyi ne kadar sunduysa onu yaşayabiliriz ancak.

Yoksul bir yalnızlığın çaresiz bir bekleyeni olmak çok zordur bilirim. Ama beklemekte, umut etmekte bir o kadar güzeldir. Beklenen gelir ya da gelmez, bekleyen olabilmek güzeldir. Bekleniyorsan bil ki bekleniyorsundur. Gecenin sabahı beklediği gibi.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank